Post AbUilSUNsgRIYLGeeW by improbite@mastodon.social
(DIR) More posts by improbite@mastodon.social
(DIR) Post #AbUilSUNsgRIYLGeeW by improbite@mastodon.social
2023-11-05T11:12:17Z
0 likes, 2 repeats
Dobra kogo pytać w kategorii #Laptop? Szukam zamiennika obecnego #Macbook i ciekaw jestem alternatyw.
(DIR) Post #AbUjPl3AI6Wphakhfs by szkodnix@mk.szkod.ovh
2023-11-05T11:20:41.175Z
0 likes, 0 repeats
@improbite@mastodon.social Jasne Karolu! Podaj tylko więcej szczegółów. Czy ma być to lapek pod Windowsa, czy Linuksa?Do jakiego typu pracy go potrzebujesz? Intensywne wykorzystanie karty graficznej? Granie? Programowanie?
(DIR) Post #AbUkMFECFRrI5pniHg by kuba@toot.kuba-orlik.name
2023-11-05T11:31:16Z
0 likes, 0 repeats
@improbite Lenovo Carbon X1. Boże, jaki to jest cudny laptop
(DIR) Post #AbUkNktXzrC6b0rY9I by improbite@mastodon.social
2023-11-05T11:22:31Z
0 likes, 0 repeats
@szkodnix Macbook służył mi głównie do tego by czasem coś oglądać i głównie pisać, był często wynoszony. Więc miałbym wymogi: - Dobra klawiatura - Ekran minimum 14 cali - Długie działanie na baterii. - Waga w miarę do noszenia na luzie. Granie byłoby miłym dodatkiem, ale nie jest wymogiem.
(DIR) Post #AbUkNldzDCLCv2adX6 by szkodnix@mk.szkod.ovh
2023-11-05T11:31:31.572Z
0 likes, 0 repeats
@improbite@mastodon.social Ok, to już coś.Jeśli chodzi o Linuksy to trochę się nasłuchałem o Tuxedo czy Slimbookach, że całkiem fajne marki, które robią laptopy typowo pod Linuksa (Tuxedo nawet ma własnego Ubunciaka z KDE nawet) ale musiałbyś sobie popatrzeć. Wiem, że The Linux Experiment tam kilka takich miał recenzji, że podobno pod kątem wykonania całkiem nieźle jest.A tak to może niech reszta się wypowie. Ja w rękach tych laptopów akurat nie miałem.