Post AbDorharUuCTxPyfS4 by mirek@rodina-sucha.cz
(DIR) More posts by mirek@rodina-sucha.cz
(DIR) Post #AbDjgVDEgqkebNlbs0 by sesivany@floss.social
2023-10-27T15:15:55Z
0 likes, 0 repeats
Čeští podnikatelé: všechno tu hrozně dlouho trvá, infrastruktura se buduje pomalu.Taky čeští podnikatelé: vyvlastnili mi pár m2 pozemku, aby urychlili stavbu silnice, stěhuju firmu do zahraničí!🤷https://archiv.hn.cz/c7-67253100-nbdn0-67b5c4e8679889d
(DIR) Post #AbDjgW2Hd3aJ9heNRA by piratzbrna@mastodonczech.cz
2023-10-27T15:29:18Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany Chápej, vyvlatnili JEHO pozemek. On chce aby se silnice stavěly rychle, ale ne na jeho pozemku :)(další z řady lidí, co v majetku či svobodě slova vidí jen své právo, ale ne zodpovědnost)
(DIR) Post #AbDjgWip4tc1HdYLk8 by mirek@rodina-sucha.cz
2023-10-28T06:33:34Z
0 likes, 0 repeats
@piratzbrna @sesivany to není pravda. V postatě jenom chtěl aby s ním úřad komunikoval a aby dostal minimálně tolik co za pozemek zaplatil. Btw link na jeho post https://blog.wedos.cz/na-shledanou-v-lepsich-casech-pane-premiere
(DIR) Post #AbDkuZsmDw935tTNMe by sesivany@floss.social
2023-10-28T06:47:21Z
0 likes, 0 repeats
@mirek @piratzbrna ten můj komentář je zjednodušený, ale nic na něm měnit nepotřebuju. V momentě, kdy se s tebou začne úřad individuálně domlouvat, kolik by ti za to měl dát a jak dál tě kompenzovat, aby to bylo zcela férové, se to vrátí tam, kde to bylo před tím.Neříkám, že je současný přístup dobře, ale pokud lidi chtějí rychlé budování veřejných staveb, musí v tomto akceptovat výrazné kompromisy.
(DIR) Post #AbDnDaPyemiyAJC51U by piratzbrna@mastodonczech.cz
2023-10-28T07:13:12Z
0 likes, 0 repeats
@mirek @sesivany Ta cena je dost divná, stejně jako údajné zaslání papírového dopisu, když má firma datovku (pak stát přece musí použít DS, ne?). Obecně je imho ten instittu dobře nastaven, dává až násobky ceny, ale zde zřejmě odhad ceny je naprosto mimo - imho by mělo jít (nevím zda jde) se o tu cenu soudit pokud je tak mimo.Ale půlka toho blogu je "jste komunisti, kdy nám vezmete firmu?" slipper slope brekot. To je zas zbytečné..
(DIR) Post #AbDorgeiz3hD36mEpk by sesivany@floss.social
2023-10-28T06:53:00Z
0 likes, 0 repeats
@mirek @piratzbrna Požadavek, že by mu za to měli dát alespoň to, kolik za to zaplatil sám, je úplně mimo realitu. To by byla obrovská voda na mlýn spekulantům, kteří by prováděli fingované nadhodnocné nákupy a pak ty částky požadovali po státu.Tyhle stavby jsou typicky naplánované desítky let, má s tímto rizikem při nákupu počítat. Já jsem taky při nákupu bytu v Kuřimi počítal s tím, že 200 metrů za barákem můžeme mít obchvat Kuřimi. To bylo před 10 lety a dalších minimálně 10 let tam nebude.
(DIR) Post #AbDorharUuCTxPyfS4 by mirek@rodina-sucha.cz
2023-10-28T07:31:40Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany @piratzbrna Jenže Kuřim má ten obchvat nakreslený v územním plánu. On měl pozemek, který byl dle územního plánu zastavitelný. A výkup zastavitelného pozemku na kraji obce za 25 Kč je fakt drsnej.
(DIR) Post #AbDqKyfpAneHHYp2Lw by sesivany@floss.social
2023-10-28T07:48:10Z
0 likes, 0 repeats
@mirek @piratzbrna No, Kuřim má v územním plánu jednu variantu, tu, kterou tlačilo město. Varianta, kterou tlačilo ŘSD, v územním plánu není a nebyla, přesto každý, kdo tam kupoval pozemek, s tím musel počítat, protože to byla roky veřejně zvažovaná a jednu dobu pravděpodobnější varianta.
(DIR) Post #AbEINroLwQsdaGyf44 by mcepl@floss.social
2023-10-28T13:02:25Z
0 likes, 0 repeats
@mirek @sesivany @piratzbrna Ano, ale to normální lidé řeší soudy, ne odstěhováním firmy do ciziny. Jako klidně může, ale připadne mi to více jako rage quitting nežli co jiného.