Post AarTleInaPx8RLvJw0 by getimiskon@fedi.getimiskon.xyz
 (DIR) More posts by getimiskon@fedi.getimiskon.xyz
 (DIR) Post #AarTeX9flFcOFLGIz2 by qwazix@bananachips.club
       2023-10-17T10:10:46Z

1 likes, 0 repeats

Post in Greek because it's an idea for a local #hackspace. If you are based in Athens and this sounds interesting, reply and I'll translate.Μου έχει μπει μια ιδέα εδώ και κάποια χρόνια για ένα συνεργατικό εργαστήριο, πες το και #hackerspace, στην #Αθήνα.Έχω αρκετά εργαλεία και εξοπλισμό για μια πρώτη προσπάθεια αλλά δεν έχω το χώρο. Υπολογίζω ότι με 10-12 άτομα εμπιστοσύνης που θα έβαζαν από ένα πενηντάρικο το μήνα και θα ήταν διαθέσιμα κάποιες ώρες να το κρατάμε ανοιχτό θα βγαίναμε να νοικιάσουμε ένα μικρό χώρο. Από κει και πέρα μπορούμε να έχουμε και ένα φθηνότερο tier για άτομα που δεν θα έχουν π.χ. κλειδιά.Με ενδιαφέρει πιο πολύ η περιοχή του Κολωνού γτ εκεί θα είναι (σε λίγο καιρό) η βάση μου.Αν κανένα σας ενδιαφέρεται απαντήστε και το βλέπουμε. No deadline.Επειδή δεν έχω μεγάλο reach στο ελληνόφωνο fedi θα εκτιμούσα ένα boost. 💙

(DIR) Post #AarTeZHXqx6UqKxcX2 by qwazix@bananachips.club
       2023-10-17T10:12:31Z

1 likes, 0 repeats

Όταν λέω εργαλεία και εξοπλισμό, εννοώ 3D printers, υπολογιστές, ένα αξιοπρεπές CNC, ηλεκτρικά εργαλεία διαφόρων ειδών, εργαλεία χειρός, ξυλουργικά, ηλεκτροκόλληση.

(DIR) Post #AarTebVnYvh3l7e21g by qwazix@bananachips.club
       2023-10-17T10:13:26Z

1 likes, 0 repeats

Επίσης μπορούμε να σκεφτούμε την πιθανότητα να κάνουμε μαθήματα και workshops και να χρησιμοποιηθεί ο χώρος και ως έκθεση καλλιτεχνικών πρακτικών.

(DIR) Post #AarTedklEGqmi6f0cq by qwazix@bananachips.club
       2023-10-17T11:39:48Z

0 likes, 0 repeats

Η χρησιμότητα ενός τέτοιου χώρου ξεφεύγει από τα εργαλεία που έχει μέσα. Το να μπορείς να ρωτήσεις κάποιον να σε ξεκολλήσει από ένα πρόβλημα που σε έχει μπλοκάρει σε ένα project μήνες τώρα είναι ανεκτίμητη.

(DIR) Post #AarTfynoSDboHbj7PE by CanisMajoris@mastodon.social
       2023-10-17T10:26:27Z

0 likes, 0 repeats

@qwazix Δεν έχω ιδέα από χάκινγκ αλλά μου ακούγεται ενδιαφέρον!

(DIR) Post #AarTfzbnSNaimd72Jc by qwazix@bananachips.club
       2023-10-17T11:30:48Z

1 likes, 0 repeats

@CanisMajoris hacking όχι όπως έχουμε συνηθίσει, που σχετίζεται αποκλειστικά με security υπολογιστών (αν και αυτό είναι βεβαίως ευπρόσδεκτο)Hacking όπως να κρατάς το αγαπημένο σου εργαλείο (πληκτρολόγιο, τανάλια, κολλητήρι, βελόνα πλεξίματος ή whatever) και να κάνεις αυτό που γουστάρεις.Όπως το φαντάζομαι, θα είναι και ένας χώρος που θα μπορείς απλά να πάρεις τα βιβλία σου και να διαβάσεις και να έχεις κάποιον να πεις δυο κουβέντες στο διάλειμμα.

(DIR) Post #AarTgg9FIPIqiX5LHc by CanisMajoris@mastodon.social
       2023-10-17T12:47:28Z

1 likes, 0 repeats

@qwazix Και πάλι ακούγεται ενδιαφέρον, θα μπορούσαμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον για διάφορα θέματα. Έχει δείξει κάποιος άλλος ενδιαφέρον;

(DIR) Post #AarTleInaPx8RLvJw0 by getimiskon@fedi.getimiskon.xyz
       2023-10-17T12:51:39.849270Z

0 likes, 0 repeats

@qwazix θα ήταν καλή ιδέα να υπήρχαν hackerspaces και εκτός Αθήνας, αν και είναι αρκετά δύσκολο στις επαρχιακές πόλεις.

(DIR) Post #Aarn89TIHKwgbsHBPE by qwazix@bananachips.club
       2023-10-17T14:12:21Z

1 likes, 0 repeats

@getimiskon ίσως όχι και τόσο. Πιο φθηνοί χώροι, πιο πολλά εργαλεία. Με λίγο συντονισμό πιστεύω εφικτό.