Post AaVBpPkoldhE0JAd28 by Viki@kolektiva.social
(DIR) More posts by Viki@kolektiva.social
(DIR) Post #AaVBpOtHyesVKI7sbA by wolnelewo@kolektiva.social
2023-10-06T10:25:37Z
0 likes, 0 repeats
Jeśli sądzicie, że cyrk pod nazwą „trzeba odsunąć PiS od władzy, a więc wszystko temu trzeba podporządkować” skończy się po wyborach i zaczną się te „konkrety”, to wielu się rozczaruje. Jeśli wygra opozycja, zacznie się nowa odsłona tego cyrku pod hasłem „nie wolno dopuścić do powrotu PiS do władzy i wszystko trzeba temu podporządkować”.Oczywiście „wszystko” nigdy nie będzie oznaczać poświęcenia interesów tych u władzy, tylko interesów innych ludzi. I tak jak teraz libkowe „autorytety medialne i moralne” potrafią przymykać oko na obrzydliwą, rasistowską kampanię wyborczą PO w kwestii migracji w której ściga się z PiS na to, kto bardziej postraszy ludzi, tak będą przymykać nawet jeszcze bardziej później.Jak pisałem wcześniej, to co mnie bardzo niepokoi to poziom demobilizacji społecznej, która zazwyczaj zaczyna się przed wyborami, a potem trwa dalej, kiedy już „słuszni” wygrali. A tymczasem niemal żadna z ważnych dla nas spraw nie przejdzie gładko i prosto przez przyszły parlament. O większość rzeczy trzeba będzie się szarpać. Wszystko jedno, czy będzie chodziło o migracje, o prawa osób LGBTQ+, o prawa pracownicze czy lokatorskie, o kryzys klimatyczny. Układ będzie wisiał na włosku centrowych konserwatystów i energia będzie szła na to, żeby się nie wywrócił.Cały tekst:https://wolnelewo.pl/walka-nie-skonczy-sie-po-wyborach/#polityka #wybory
(DIR) Post #AaVBpPkoldhE0JAd28 by Viki@kolektiva.social
2023-10-06T13:50:52Z
0 likes, 0 repeats
@wolnelewo Przecież wy lewica razemkowa kochacie ten PiS, tak nienawidzicie PO i Tuska że gotowi jesteście złożyć hołd dziadowi.
(DIR) Post #AaVBpQk95ckj4Vrbcm by smigol@rigcz.club
2023-10-06T18:46:58Z
0 likes, 0 repeats
@Viki jak najbardziej, popieram PiS-Lewicę, POKOnfederacja chce doprowadzić do upadku Polski.@wolnelewo