Post AaR0QvIRuzJ2PCK5Wi by Keev@mastodonczech.cz
(DIR) More posts by Keev@mastodonczech.cz
(DIR) Post #AaR0QvIRuzJ2PCK5Wi by Keev@mastodonczech.cz
2023-10-04T17:20:11Z
0 likes, 0 repeats
no comment
(DIR) Post #AaR0Qw03IsBUaQiuUS by schmaker@schmaker.eu
2023-10-04T18:20:17Z
0 likes, 0 repeats
@Keev v hlavě se mi děje přesně to, co se stalo v anketě - 50:50Alkohol je nebezpečná droga, takže je v pořádku, že se daní víc, než třeba v poslední době milovaná kojenecká voda 😀 Nemám ale pocit, že by se v poslední době stalo něco, co by mělo bejt důvodem pro výraznou změnu ve zdanění
(DIR) Post #AaR3fzUAvPlTbVgTWC by Keev@mastodonczech.cz
2023-10-04T18:28:06Z
0 likes, 0 repeats
Co třeba:1. vysoké procento alkoholiků ve společnosti 2. zdravotní důsledky, na které doplácí celá společnost3. problémy s tím spojené, jako je kriminalita, domácí násilí, dopravní nehody...
(DIR) Post #AaR3g0DuBOLPtL4znU by schmaker@schmaker.eu
2023-10-04T18:55:01Z
0 likes, 0 repeats
@Keev to všechno je pravda, ale nemyslím si, že s tím nějak zásadně hne změna zdanění. Kdo byl zodpovědnej, tomu to jen vytáhne prachy z kapes a kdo není, toho to akorát dostane do potencionálně ještě většího průseru.Recept a řešení nemám, ale kolem sebe vidim celkem pozitivní trend (nevim, jestli je to věkem, nebo přirozeným vývojem) - ten alkohol už tolik netáhne
(DIR) Post #AaRpHIHsgB2STcDszA by Keev@mastodonczech.cz
2023-10-04T19:03:26Z
0 likes, 0 repeats
@schmaker Například v Norsku to fungovalo perfektněKombinace Vysoká cena + žádná reklama + skrytý alkohol**(třeba v supermarketu je, ale není vidět, je schovaný za závěsem).Někteří lidé kvičí jako staré kočky, ale za chvíli se to uklidní.To samé, co se stalo téměř po celém světě s cigaretami.
(DIR) Post #AaRpHO8suXPKdS3mnQ by schmaker@schmaker.eu
2023-10-05T03:49:41Z
0 likes, 0 repeats
@Keev cigarety jsou nesmysl a lidi to postupem času začínají chápat, proto jsou na ústupu - částečně kvůli ceně, navíc to smrdí a život to nikomu nezlepší.Namísto toho sáhnu třeba já po vodní dýmce s (taky drahým) voňavým tabáčkem, ke kterýmu si musím na hodinku sednout, vypnout mozek a relaxovat. To cigárko neumí 😀Jsem asi OK jen s částí "žádná reklama", to mi smysl dává@martin To je taky zajímavá informace a byť se mi částečně ta myšlenka líbí, nedovedu si představit její provedení tak, aby z toho nevznikl - jak říkáš - trochu fašismus .. 😁 To fakt neni úplně cesta...Osobně jsem přesvědčenej, že s vymírající sovětskou generací bude spotřeba alkoholu klesat. Osobně jsem nejvíc chlastal dokud to ještě papírově bylo ilegální a pak ještě pár let po, nicméně nikdy to nebylo o nějaký závislosti nebo společenský nebezpečnosti (neberete-li člověka, co se motá za nebezpečnýho)