Post AZx2vIo3dxnsFvrFui by OliKockova@cztwitter.cz
 (DIR) More posts by OliKockova@cztwitter.cz
 (DIR) Post #AZx19mFYlni1ifUpSC by vitex@f.cz
       2023-09-20T05:50:54Z

0 likes, 0 repeats

#AbyByloJasno #Drogy

(DIR) Post #AZx19n1lsYH28C3KbI by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2023-09-20T06:38:56.013Z

0 likes, 0 repeats

@vitex@f.czVcera jsme se se zenou zrovna o tomhle grafu bavili. Vzdyt nedava vubec smysl, jako kdyby to byl nejaky rnd generator.

(DIR) Post #AZx19nj1HkruIKHs0m by vitex@f.cz
       2023-09-20T06:43:52Z

0 likes, 0 repeats

@johnny Mě to celkem sedí. S těma ostatníma věcma nemám povětšinou zkušenost ale uznej že externality konopí jsou vážné. Zhulení lidé obtěžují svoje okolí tím že se blbě gebí a vyžírají ledničku a zapomínají na důležité povinnosti protože jim zelená čarodějka nakukala že v porovnání s vyššími vesmírnými pravdami nejsou vůbec podstatné ....

(DIR) Post #AZx19oS2aMsgXxLpBY by xChaos@f.cz
       2023-09-20T06:51:20Z

0 likes, 0 repeats

@vitex no, s konopím bych to po letech s i bez hodnotil zhruba tak, že to, že tě něco nezabije neznamená, že tě to posílí...podle mě ale škodlivost pro ostatní je hodnocená nějak divně. Tak samozřejmě, cokoliv, čeho se ostatní přímo nenadýchají jako kouře, je zdravotně pro ostatní škodlivé minimálně. Sociální škodlivost ale víceméně souvisí s tím, že ten člověk se chová jako debil a škodí tím okolí. Tady bych teda rozhodně pervitin asi nehodnotil jako míň škodlivý než alkohol. Jenže právě potenciál stimulantů vytvářet de-facto uzavřené sekty pak samozřejmě jejich členové hodnotí jinak, než lidi, kteří úplně nedůvěřují konceptu uzavřených sekt...Psychedelika jsou naprosto jiná liga, ale právě vyčlenit z grafu nějaká čistě fyziologická rizika a oddělit je od psychologických důsledků... ono cokoliv psychického je ošemetné... je třeba schopnost lépe se prosadit ve společnosti škodlivá nebo užitečná? A pro koho vlastně? Není to pak na úkor těch, co nic neužívají?@johnny

(DIR) Post #AZx19pI9ScZ59ZjRPU by fuxoft@kompost.cz
       2023-09-20T07:07:06Z

0 likes, 0 repeats

@xChaos @vitex @johnny Nejdriv jsem se divil, co znamenaji ta cisla na leve ose a jak muze nekdo definovat skodlivost drogy pomoci cisla, a pak jsem si o tom grafu a o jeho autorech nasel informace: https://en.wikipedia.org/wiki/DrugScience - Plot twist: Celý graf vznikl na základě subjektivního názoru PATNÁCTI dotázaných lidí.Dole je napsáno "Zdroj: The Lancet", ale tam se mi tento materiál nepodařilo najít.BTW Neužívám nic z věcí na tom grafu. A proč tam chybí kofein?

(DIR) Post #AZx1LrvdTzPOo3wVWa by xChaos@f.cz
       2023-09-20T07:09:16Z

0 likes, 0 repeats

@fuxoft souhlasím. jakkoliv je škodlivost alkoholu vzhledem k masovosti užívání masivně podhodnocována, tak postavit proti tomuhle takovouhle z prstu vycucanou blbost je taky demagogie... dík za práci s dohledáním zdrojů. @vitex @johnny

(DIR) Post #AZx22RCCkZi4LezVEe by fuxoft@kompost.cz
       2023-09-20T07:17:01Z

0 likes, 0 repeats

@xChaos @vitex @johnny Jinak, já osobně s tím grafem souhlasím (aspoň co se v drogách vyznám), ale jsou mi proti srsti tvrzení typu "Tohle je vědecky prokázané protože o tom mám barevný obrázek"

(DIR) Post #AZx2vIo3dxnsFvrFui by OliKockova@cztwitter.cz
       2023-09-20T07:26:52Z

0 likes, 0 repeats

@fuxoft @xChaos @vitex @johnny Jop, jsem na tom taky tak.