Post AZYIGh3RdQSloxGD8i by milosb@cztwitter.cz
 (DIR) More posts by milosb@cztwitter.cz
 (DIR) Post #AZYIGfDITp9i6vr3Dc by milosb@cztwitter.cz
       2023-09-08T06:55:50Z

0 likes, 0 repeats

@jiri @xChaos Umím ještě zapnout editační režim, udělat změny a pak vyskočit ven a přitom ty změny uložit 🙂 S tímhle už to nějak do konce života doklepu 🙂

(DIR) Post #AZYIGgBYrlMT7q3B9U by xChaos@f.cz
       2023-09-08T07:01:12Z

0 likes, 0 repeats

@milosb jo, uměl bych změny uložit, ale samozřejmě neumím všechny ty super finty co to umí. Ty umím v jiném editoru... s tím, že většina "jednoduchých" editorů ale žádné finty neumí... @jiri

(DIR) Post #AZYIGh3RdQSloxGD8i by milosb@cztwitter.cz
       2023-09-08T07:28:36Z

0 likes, 0 repeats

@xChaos @jiri Já sem vlastně strašně moc nenáročný uživatel editorů - sem tam něco najít, označit do bloku, zkopírovat nebo přesunout. Finty potřebuju jednou za uherskej rok a to fakt nehrozí, že bych si zapamatoval jak je udělat - vlastně dokud má editor nápovědu (a hotkey k ní ideálně někde v horním nebo dolním pruhu), tak jsem s ním kámoš 🙂

(DIR) Post #AZYIGi10406Mnf7ly4 by xChaos@f.cz
       2023-09-08T08:49:10Z

0 likes, 0 repeats

@milosb no vidíš, a to já občas používám makra a tak... a k tomu ta kontrola párovosti závorek a snadné indentování... samozřejmě, programátorské IDE to přímo není, ale to mi právě vyhovuje.No, jakožto generace plaintextu jsem v dnešní éře beznadějně out... ale zase je jasné, že pro lidi, co věřej na zdrojový kód a textové konfiguráky, je editor základní nástroj. A je legrační, jak vi formuje adminy, co zásadně nikdy nenapíší ani řádku kódu a pořád jen něco hotového instalují a konfigurují ;-)@jiri

(DIR) Post #AZYIGig7b6zkrCMc40 by Mac_CZ@mastodon.macsnet.cz
       2023-09-08T08:51:01Z

0 likes, 0 repeats

@xChaos @milosb @jiri Já jsem se pořádně naučil vim. Trvalo to, bylo to těžké, ale jsem tomu opravdu rád.