Post AZIsfbDvAX39CXV8dM by imnotacasper@pol.social
(DIR) More posts by imnotacasper@pol.social
(DIR) Post #AZIJCKDbok2rfRf1pQ by mr_zvbr@kolektiva.social
2023-08-31T15:40:21Z
0 likes, 0 repeats
Chciałem tylko powiedzieć, że Elden Ring jest super, jest dopracowany, jest ciekawy, jest interesujący, jest oryginalny, jest jakiś, a jednocześnie przede wszystkim za duży i myślę, że zasługuje na to by go w giereczkowie uczciwie krytykować i wszyscy na tej krytyce potencjalnie zyskają/zyskaliby. Jednocześnie będąc być może najlepszym open worldem, a na pewno jednym z najlepszych open worldów i wyjątkowym na tle reszty wpada w open worldowe pułapki, których być może nie da się uniknąć jak się jest open worldem, a już prawie na pewno się nie da jak się jest gargantuicznym open worldem. Poza byciem ZBYT WIELKIM i idącym za tym recyclingiem contentu dodałbym jeszcze fakt, że do nikogo/niczego się nie przywiązałem, bossy nie sprawiają wrażenia postaci, tylko właśnie walk do przejścia - trochę dlatego, że jest ich aż tylu - i mieć szybko za sobą, bo tam jeszcze TYLE gry zostało albo już TYLE gry za mną. Nie przywiązuję się się do postaci i ich historii jak w Dark Souls i to mimo że lore jest podawane jak tam, a może właśnie dlatego, że jest podawane jak w Dark Souls. Bo te same zagrywki po raz któryś już nie robią wrażenia - spotykasz npca, robisz mu questa a potem znajdujesz go martwego albo sam musisz go rozdupcyć, bo cię atakuje. No fajne, ale już było. No i te stojące w miejscu ludziki w open worldzie się po prostu mniej sprawdzają, jakoś w ds to bardziej pasowało, a w na tej wielkiej mapie to jakoś tak no nie wiem.Wydaje mi się, że łatwiej dać mu 10/10 jak się nie grało w soulsy i porównuje go do open worldów, gorzej jak się grało w soulsy i do open worldów ma stosunek co najmniej ambiwalentny.Mam tak dość tej gry, że chyba trzeba będzie odpalić zaraz ng+ xDPs. Dark Souls 3 > Sekiro > Elden Ring#giereczkowo
(DIR) Post #AZIJCLIbnddf1F0XGC by rato@pol.social
2023-08-31T15:46:11Z
0 likes, 0 repeats
@mr_zvbr warto przejść DS? Wszystkie? nigdy nie grałem
(DIR) Post #AZIJN33fxWENdD7zAe by mr_zvbr@kolektiva.social
2023-08-31T15:48:05Z
0 likes, 0 repeats
@rato moim zdaniem warto na pewno 3, 1 i 2 się na tyle zestarzały, że już trzeba dosyć mocno chcieć (co może się wydarzyć po zakochaniu się w 3)
(DIR) Post #AZIJhe3q5s8IBW1eDY by perperikon@pagan.plus
2023-08-31T15:51:43Z
0 likes, 0 repeats
@rato @mr_zvbr on się na niczym nie zna, posłuchaj ekspertki - warto zagrać we wszystkie, szczególnie w dwie pierwsze części. DS3 jest bardzo dobra ale to jest takie Dark Souls 1 zrobiony jeszcze raz z mechaniką którą potem już widzimy w Elden Ring
(DIR) Post #AZIlOfS5UkE9iJ6gAi by radpanda@pol.social
2023-08-31T21:02:09Z
0 likes, 0 repeats
@rato Spróbuj zagrać w jedynkę i zdecydujesz sam. Można dość tanio wyłapać na promkach. @mr_zvbr
(DIR) Post #AZIsfT1vdEhfn1pRpY by AubreyDeLosDestinos@101010.pl
2023-08-31T22:23:40Z
0 likes, 0 repeats
@mr_zvbr, miałem tak trochę z „Breath of the Wild”, że za duże. Pod koniec odpuściłem sporo rzeczy, żeby nie doznać wypalenia grą, i poszedłem na ostatniego bossa.
(DIR) Post #AZIsfbDvAX39CXV8dM by imnotacasper@pol.social
2023-08-31T22:23:39Z
0 likes, 0 repeats
@rato @mr_zvbr warto, od jedynki można się łatwo odbić przez powolną akcję, a dwójka stawia na ilość przeciwników zamiast na jakość. Najprościej było by od 3 zacząć, bo tak nie karci za zużywanie kondycji unikami jak poprzednie dwie części. Za przechodzeniem ich po kolei jest jedynie obserwowanie umierającego raz po raz świata i narastające poczucie beznadziei i szaleństwa