Post AZBZqCVAANDWTfBikK by Razemix@cztwitter.cz
(DIR) More posts by Razemix@cztwitter.cz
(DIR) Post #AZBZqCVAANDWTfBikK by Razemix@cztwitter.cz
2023-08-28T07:31:31Z
0 likes, 0 repeats
#Xiaomi začne nabízet 5 let security updatů (3 major). Ovšem zatím jen u Xiaomi 13, 13 Pro a Redmi K60 Ultra (což pořád není úplně budget model). Takže reálně furt můžu běžnejm smrtelníkům doporučovat jenom #Samsung, případně #GooglePixel (pro fajnšmekry #Fairphone). Loni k Vánocům jsme tchyni kupovali Samsung Galaxy A33. Stál cca 6,5k, ale dostane 4 major updaty a 5 let security updatů. To prostě zatím v #Android světě nikdo netrumfnul. Ale je hezký vidět, že se to postupně začíná lámat.
(DIR) Post #AZBZqDBLdWxeaUvPV2 by jackc@kompost.cz
2023-08-28T09:49:31Z
0 likes, 0 repeats
@Razemix Další variantou je https://murena.com/smartphones/
(DIR) Post #AZBaANYGnA1aXZGMls by Razemix@cztwitter.cz
2023-08-28T09:53:16Z
0 likes, 0 repeats
@jackc Máš s tím zkušenost? Jak to tam je třeba se SafetyNetem? Protože jasně, na většinu telefonů můžu nainstalovat custom ROM s pravidelnejma security updatama, čímž se životnost prodlouží. Ale pokud je problém na tom rozběhat bankovní appku a NFC platby, tak mě s tím BFU pošle někam. 🤷♂️
(DIR) Post #AZBcMWu62xyivdOUCG by jackc@kompost.cz
2023-08-28T10:17:52Z
0 likes, 0 repeats
@Razemix Používám custom romky 10+ let od Sony xperia mini pro (vysouvací klávesnice). Nejdříve hodně custom a různé projekty, pak CyanogenMod, LineageOS, microg LOS, /e/os a GrapheneOS.Po přeinstalování ten telefon vždycky ožil, protože se zbavil bloatware (a často i šmírovátek). Poslední 3 telefony jsem přeinstaloval hned po koupi než jsem tam dal svoje data.Nemám tam google účet, ale třeba kontakty nebo kalendář mám napojený na svůj Nextcloud.
(DIR) Post #AZBcc5Oa5d9gFL4RY8 by jackc@kompost.cz
2023-08-28T10:20:42Z
0 likes, 0 repeats
@Razemix Fio banking v pohodě vč. různých režimů nebo biometriky.Revolut nejdřív v pohodě, pak hrozný opruz. Po zkušenostech s jejich podporou jsem se jich zbavil.Přes telefon neplatím tak to nevím.
(DIR) Post #AZBcjdZlPGB4HXtyxE by jackc@kompost.cz
2023-08-28T10:22:04Z
0 likes, 0 repeats
@Razemix Kvůli soukromí a bezpečnosti bych si teď dal na telefon jen /e/os nebo graphene.
(DIR) Post #AZByYU7YPwrGlQnJWy by archos@mastodon.arch-linux.cz
2023-08-28T14:26:24Z
0 likes, 0 repeats
@jackc Mám volný Pixel 4a , tak jdu prubnout /e/os @Razemix