Post AZBTOLeXwtLR1huf1E by Dasza_z_poddasza@mastodon.social
 (DIR) More posts by Dasza_z_poddasza@mastodon.social
 (DIR) Post #AZBNWHVucgYCmSH2mW by Dasza_z_poddasza@mastodon.social
       2023-08-28T07:25:09Z

0 likes, 3 repeats

ludu, baba w potrzebie! szukam tabletu dla siebie. potrzebny do streamingu audio-video oraz pakietu biurowego. must-have to doczepiana klawiatura. miło gdyby miał slot na simkę, jednak nie jest to konieczne. ipady nie wchodzą w grę, ponieważ nie uznaję apple. budżet do 2k, ale jestem skłonna wyjść poza limit. będę wdzięczna za podbicia i opinie. foto dla atencji

(DIR) Post #AZBSLFMamErWhGTKhE by szkodnix@mk.szkod.ovh
       2023-08-28T08:25:39.803Z

0 likes, 0 repeats

@Dasza_z_poddasza@mastodon.social Skoro fotka ze stópkami dla atencji, to faktycznie jest to pilna potrzeba 😆Dobrze, pomyślmy... dla mnie jako Linuksiarza bardzo soczystym nadchodzącym kąskiem będzie oto takie cacuszko, z czego dopiero chyba zostało zapowiedziane: https://linuxiac.com/starlite-5-linux-tablet/ (w sensie można sobie do tego zażyczyć też Windowsa, ale dla mnie trochę to bez sensu tutaj, skoro sprzęt typowo pod pingwinka skrojony).A patrzałaś na Microsoft Surface'y? Też w sumie są mega komputerowe.

(DIR) Post #AZBTOLeXwtLR1huf1E by Dasza_z_poddasza@mastodon.social
       2023-08-28T08:32:59Z

0 likes, 0 repeats

@szkodnix rozważam. póki co intensywnie myślę nad matepadem 11.5. nie wiem tylko, czy harmonyos jest systemem dla mnie

(DIR) Post #AZBTOMK1SgWP6LJmfQ by szkodnix@mk.szkod.ovh
       2023-08-28T08:37:26.793Z

0 likes, 0 repeats

@Dasza_z_poddasza@mastodon.social Ten zmodowany Android od Huawei? Cóż... wszystko zależy czy chcesz traktować ten tablet jako typowy tablet (czyli taki duży smartfon xD) z okazyjną opcją podpinania klawiatury, czy bardziej jako bardzo kompaktowy laptop.Musiałabyś rozwinąć myśl, czego od tego urządzenia oczekujesz 😉 Audio i wideo odpalisz obecnie na praktycznie każdym urządzeniu, bez względu na system. Pakiet biurowy też, ale zależy, na czym dokładnie pracujesz.

(DIR) Post #AZBe5BI9LXxAsxV3fE by Dasza_z_poddasza@mastodon.social
       2023-08-28T09:46:35Z

1 likes, 0 repeats

@szkodnix zgadza się, odpalę, ale rodzaj ekranu, rozpiętość tonalna, jasność czy wbudowane głośniki to już całkiem inna sprawa. korzystam z office'a 365, więc linux niestety odpada

(DIR) Post #AZBeB35Im1xVAWHwAq by szkodnix@mk.szkod.ovh
       2023-08-28T10:38:18.404Z

0 likes, 0 repeats

@Dasza_z_poddasza@mastodon.social Jasne, to zrozumiałe! 😉Kolejna sprawa: nad nówką myślisz, czy używką?