Post AYeDAFd0pwT1fCeos4 by adent@masto.den1.cz
 (DIR) More posts by adent@masto.den1.cz
 (DIR) Post #AYe6caumaVOi70XNEe by adent@masto.den1.cz
       2023-08-11T08:01:15Z

0 likes, 0 repeats

Hola, admini - @xChaos, @archos a další, prosím o radu:Mám Mastodon 4.0.x, chtěl bych upgradovat na 4.1.x. Je s tím nějaký oser nad rámec postupu "git checkout, bundle install, yarn install"? Proběhl nějaký update DB? Díky za info.

(DIR) Post #AYe6cc7a6PEHqzX6p6 by mig@mastodon.1984.cz
       2023-08-12T06:16:49Z

0 likes, 0 repeats

@adent @xChaos @archos 0. předpoklad$ cd mastodon-live$ RAILS_ENV=production1. git checkout 2. update rubypodporovaná verze je v souboru .ruby-version, bohužel rails obvykle nepodporují současné ruby (například podporovaná je 3.0.6, ale ruby už je 3.2.2)$ cat .ruby-versiontip: pro instalaci ruby a gems dávám přednost rbenv, který vše instaluje do home uživatele$ rbenv install 3.0.6$ rbenv global 3.0.63. bundle install4. yarn install5. bundle exec rails assets:precompile(bez tohoto kroku se mi občas rozpadnou assets)6. bundle exec rails db:migrate(nevím jestli mastodon dělá automatickou migraci, myslím že spíš ne, prostě jsem zvyklý ji dělat ručně)7. pak ještě zvyšuju limit počtu znaků, které jsou natvrdo v těhle dvou souborech,app/javascript/mastodon/features/compose/components/compose_form.jsapp/validators/status_length_validator.rb(kvůli nim tedy musím před checkoutem udělat git stash a následně git stash apply případně to tam domergovat ručně)8. elasticsearch: sice nesouvisí s updatem, nicméně dám to sem taky, protože čas od času se vysere (pořád netuším proč, asi že mu hodně omezuju RAM), takže přestane fungovat na mastodonu hledání.. řeším to tak, že celý els smažu a pak do něj nahraju obsah znovu$ bin/tootctl search deploy

(DIR) Post #AYeDAFd0pwT1fCeos4 by adent@masto.den1.cz
       2023-08-12T07:30:07Z

0 likes, 0 repeats

@mig @xChaos @archos Skvěle sepsáno, díky moc. Já to už mám za sebou a dobře to dopadlo, Ruby i Rails jsou v dostatečné verzi (ale jednou mě to bude čekat, tak to využiju). Ukládám si, hlavně trroubleshoots se mohou hodit. Díky.Ta změna délky tootů je klasika, s tím mám trochu mrzení, svoje postřehy jsem si sepsal tady: https://github.com/maly/mastodonwtfcz/blob/master/toot_char_limit.md