Post AYNq23tr9U03UtIrQ0 by koval_blazej@pol.social
 (DIR) More posts by koval_blazej@pol.social
 (DIR) Post #AYMcfp5ZGovtqLWJdo by radpanda@kolektiva.social
       2023-08-03T19:30:39Z

0 likes, 0 repeats

W Allegro powstał pierwszy związek zawodowy. Jak nie trudno przewidzieć, zarząd spółki rozpoczął już proces nękania związkowców i nie wykazuje chęci do podjęcia dialogu z pracownikami.#PrawoPracy #ZwiazekZawodowy #InicjatywaPracownicza #Allegro https://oko.press/w-allegro-powstal-zwiazek-zawodowy-utrudnia-sie-nam-funkcjonowanie-na-wiele-sposobow

(DIR) Post #AYMcfpqiRWeACZZy88 by rato@pol.social
       2023-08-03T19:51:11Z

0 likes, 0 repeats

@radpanda Kiedy ten strajk się zaczął, byłem dosłownie 50 metrów dalej na zmianie. Nasz inspektor regionalny powiedział "Macie być dostępni i w razie potrzeby interweniować i pacyfikować protestujących".Kiedy się rozłączył, spojrzeliśmy na siebie z kolegą ze zmiany, śmiejąc się, że chyba go pojebało że będziemy wstawiać się po stronie korporacji.

(DIR) Post #AYMl93BAlENJZiabOS by radpanda@kolektiva.social
       2023-08-03T21:26:04Z

0 likes, 0 repeats

@rato XD Trzeba było się spytać inspektora, czy trzyma jeszcze legitymację ZOMO w domu. Ale rozumiem, że przecież nie jest to obiekt, który podlega waszym obowiązkom? To co on chciał osiągnąć tym pomysłem, jakieś brownie points od allegro?

(DIR) Post #AYMlH1iw3WuNNUBXbU by rato@pol.social
       2023-08-03T21:27:32Z

0 likes, 0 repeats

@radpanda Podlega. Cały nowy rynek jest pod skoordynowaną siecią ochrony firmy w której pracuję. Razem z Allegro.

(DIR) Post #AYNq23tr9U03UtIrQ0 by koval_blazej@pol.social
       2023-08-04T09:55:34Z

0 likes, 0 repeats

@rato @radpanda Sprawdź w umowie, czy masz pacyfikację związkowców w zakresie obowiązków.

(DIR) Post #AYNqDxu3H2fAND4RBQ by rato@pol.social
       2023-08-04T09:57:43Z

0 likes, 0 repeats

@koval_blazej Nie mam, dlatego wyśmiałem. @radpanda