Post AY3vfkAoLUHOGlCok4 by chick_enheart@mastodonczech.cz
 (DIR) More posts by chick_enheart@mastodonczech.cz
 (DIR) Post #AY3sie4xA4QyNF9qYi by stepanrysavy@mastodonczech.cz
       2023-07-25T11:23:32Z

0 likes, 0 repeats

Nevím, nakolik má smysl, že vás nějaká sociální síť ukáže tohle. Je to leda tak skvělá demotivace, vstříc nepřejícímu algoritmu.

(DIR) Post #AY3sienGVJsaaftEcy by Papik@mastodonczech.cz
       2023-07-25T11:30:17Z

0 likes, 0 repeats

@stepanrysavy Přijde mi stále legrační, jak jinak jsou socky vnímané. Kdyby to co zrovna dělám zajímalo v reálném životě více než 5 lidí, připadal bych si jako fakt zajímavej chlápek. Ale jak nemá nějaký banální soc.post desítky reakcí, jsme zkroušení.... Legrační.

(DIR) Post #AY3sifatWnZv4b6rz6 by sesivany@floss.social
       2023-07-25T12:48:05Z

0 likes, 0 repeats

@Papik @stepanrysavy hroznou závislost na to dopaminu v nás socky vypěstovaly. Dřív jsem psal blog, protože mě to bavilo a třeba si to někdo i přečte. Když došla nějaká reakce, byl jsem rád, ale rozhodně jsem u toho neseděl a nečekal na ně. Dneska jsou lidi zklamaní, když něco napíšou a ostatní je okamžitě nezasypou reakcemi.

(DIR) Post #AY3sigBlJj4KuwMJRw by mig@mastodon.1984.cz
       2023-07-25T18:51:22Z

0 likes, 0 repeats

@sesivany @Papik @stepanrysavy popravdě v poslední době zjišťuju, že mě socky přestávají bavit, a to včetně Mastodonu, který byl zajímavý, když na něm bylo pět lidí a všichni se chtě-nechtě museli spolu bavit.. pocitově to bylo jako v začátcích internetu, kdy člověk vlezl někam do místnosti a našel tam pár podobných random geeků.. jenže to už se tu změnilo; původní lidé, co jsme si dřív psali, si našli sobě bližší a už se tolik společně nebavíme.. nebo se to prostě utopilo v množství..co se týká blogů, už "není čas" číst blog.. mládež už ani "nemá čas" sledovat celý film.. všímám si toho, jak jsou starší československé filmy na instagramu rozsekány do memů - ty oni znají, ale film vcelku neviděli.. všechno se to nějak fragmentuje a méně chytlavé pasáže mizí do zapomnění.. jenže občas ty méně chytlavé pasáže měly nějaký smysl, třeba při poslechu hudebního alba.. člověk někdy zjistil až po násobném poslechu, jaký ten smysl je, případně si ho v tom sám našel, protože musel, protože nic jiného nebylo.. (a to je taky problém současnosti, že všeho je až příliš a člověk má neustále nutkání přepínat na "lepší")a tak všichni něco sdílejí, ale realita toho sdílení je podobná "youtube party", kdy se lidé předhánějí v tom, kdo tam co pustí, usekávají to co tam zrovna běží..jinak řečeno, klesá schopnost poslouchat druhé a rozpadá se schopnost udržet pozornost.. ne že "není čas" číst blogy, ale "není chuť" druhým čas věnovat.. ve frontě stojí tisíc a jedna další a lepší věc.. ovšem může za to i druhá strana, když publikuje balast, který pak nutí k přepínání..no jako lék vidím totéž, co jsem kdysi udělal s telvizí - nevlastním ji a nechci ani tiktok, protože to je televize na steroidech.. a jelikož se neustále přistihuju při prokrastinaci a neschopnosti udržet pozornost, asi bude lepší to pomalu opustit i tady..nakonec, je-li člověk umělec, tak tvoří "pro to" a ne pro lajky či dopamin.. dopamin má už z procesu tvorby, kdy se dostavuje radost z dílčích uspokojení, když se tvorba daří.. výsledek je pak samozřejmě taky fajn, ale jestli bude mít nějaké diváky, není tolik podstatné.. ostatně, co je to ta pozornost davů, o níž tolik lidí usiluje, ty tisíce v podstatě automatických lajků? šli by s těmi tisící lidmi na pivo?

(DIR) Post #AY3vfkAoLUHOGlCok4 by chick_enheart@mastodonczech.cz
       2023-07-25T19:24:23Z

0 likes, 0 repeats

@mig @sesivany @Papik @stepanrysavy Je to čím dál horší, diváci si stěžují, že 5 minut videa je už dlouho, jsme zahlceni informacemi, miliony hudebníků, spisovatelů, tvůrců chrlí obsah. Prostě dnes je mnohem snadší oslovit více lidí a současně je to prokletí, protože lidský život to vše nezvládne pojmout. 🤷

(DIR) Post #AY4v4kyEc55PBXe8Vk by vitex@f.cz
       2023-07-26T06:52:17Z

0 likes, 0 repeats

@mig @sesivany @Papik @stepanrysavy Chlape, ocenil bych pokud by sis dál "jel tu svou" a na nic se neohlížel. Mastodon prosím nezatracuj ani z něj není třeba dělat svatou mamutici (existuje takové slovo vůbec?!) A pokud budeš mít pocit že chceš něco krátkého sdělit, udělej to zde. Budu-li souhlasit, dostaneš hwjezdičku. Budeš-li mi psát z duše, dostaneš boost. Moje telepatie nestojí za nic a tohle je jedna z mála možností jak můžeme sdílet svoje vize reality. Což považuji za nezbytnost k nějakému kolektivnímu názorovému zrání, které tahle společnost potřebuje jako sůl.