Post AXyrjnO4pXRwp5cISm by wsercuksiazki@pol.social
 (DIR) More posts by wsercuksiazki@pol.social
 (DIR) Post #AXx8SH5exzQ4dZJV7Q by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-22T12:44:48Z

0 likes, 1 repeats

W końcu się doczekałem!

(DIR) Post #AXx8iv9ZmRkTWZ5CV6 by wsercuksiazki@pol.social
       2023-07-22T12:47:48Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC uuu! 🤩 A więc to istnieje! 🙈

(DIR) Post #AXx8rlGbuKzHT4aYXw by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-22T12:49:25Z

0 likes, 0 repeats

@wsercuksiazki Co ciekawe, to się pojawiło na TweetDecku, a teraz przeszedłem na główny interfejs i tam już nie mam ograniczeń (na razie) - widzę nowe tweety.Pomijając ewentualny błąd Twittera, zaczynam podejrzewać, że faktycznie powoli przygotowują się do zamknięcia TweetDecka dla niepłacących. Dla mnie to będzie spory cios, bo w ten sposób przesiaduję na Ćwierkaczu przez 90% czasu.

(DIR) Post #AXx98AeXI7PQpmbWXA by wsercuksiazki@pol.social
       2023-07-22T12:52:21Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC oooo, to jeszcze ciekawiej. Kurde, dla mnie też byłby to spory problem, bo TD to mój sposób planowania twittów...

(DIR) Post #AXx9Eka2cuExzzdhAm by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-22T12:53:34Z

0 likes, 0 repeats

@wsercuksiazki Mój też, ale przede wszystkim przez TD mogę równolegle śledzić oś czasu, powiadomienia oraz konkretny hashtag, np. podczas meczów. Zresztą na Masto też działam w trybie kolumnowym.Co do planowania, to w razie czego jeszcze możesz sprawdzić buffer.com, choć nie wiem, czy w darmowym planie mają jeszcze obsługę Twittera.

(DIR) Post #AXx9U1Ksc1nsJCpSW8 by diabellus@101010.pl
       2023-07-22T12:56:19Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC skasuj Twittera, to będziesz czuł się lepiej i zdrowiej! :D

(DIR) Post #AXx9faFL9iOvlekevY by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-22T12:58:25Z

0 likes, 0 repeats

@diabellus Dlaczego, przecież to niewyczerpywalne źródło beki :PA tak serio, to skasuję pewnie dopiero, kiedy system faktycznie się rozleci lub będę mógł nadążać za np. sportem w innym miejscu. Aż tak źle psychicznie na mnie Ćwierkacz nie wpływa, choć fakt, że jest gorzej niż jeszcze 2-3 lata temu.

(DIR) Post #AXxAnDRJw04PIwYgS0 by wsercuksiazki@pol.social
       2023-07-22T13:10:59Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC Doskonale rozumiem, bo i ja bardzo lubię TD, po prostu nie mam alternatywy dla planowania. Też lubię format kolumnowy, taki porządek jest. 😉Znalazłam, że na buffer.com jest "14-day free trial" dla tt więc raczej niestety nie.

(DIR) Post #AXxAupaAWFbNd4KPlw by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-22T13:12:23Z

0 likes, 0 repeats

@wsercuksiazki No tak, efekt bardzo drogiego API TT, z którego muszą korzystać tego typu serwisy. Dzięki, (J)Elon...

(DIR) Post #AXxJcCiFCF7PS4IYdM by wariat@mastodon.social
       2023-07-22T14:49:50Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC Jak przecież podobno się z tego wycofali. :> Ci co płacą za dostęp do Twojego strumyka wiedzą, że może i ich niebieskie tweety mają priorytet, ale nie wolno Ci ich czytać? Bo jak się zastanowić to jest ważny powód, żeby przestać płacić… :>

(DIR) Post #AXxMSQ2B71VXjaeEyW by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-22T15:21:42Z

0 likes, 0 repeats

@wariat Teraz po fakcie myślę, że treść komunikatu została, ale zważając na to, że pojawia się tylko na TweetDecku (tam nadal nie mam dostępu, a na twitter.com mam), to chyba jest to przygotowanie do zapowiadanego wyłączenia TweetDecka dla niepłacących userów. Ale to trochę zgadywanka.

(DIR) Post #AXyh33ZLn9Vb14s6JU by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-23T06:47:08Z

0 likes, 0 repeats

@wsercuksiazki Jakby co, TweetDeck dzisiaj działa. Przynajmniej na razie.Za to ma się zmienić marka Twittera :D Musk napisał:"And soon we shall bid adieu to the twitter brand and, gradually, all the birds"

(DIR) Post #AXyqwCZ4wm8gQk7AC8 by wsercuksiazki@pol.social
       2023-07-23T08:37:55Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC  cooooo 🤦🏻‍♀️ on naprawdę chce to wszystko rozwalić. Żadna ze mnie specjalistka od promocji, marek itd., ale dla mnie jest to idiotyczny pomysł. Poza tym... Ja naprawdę lubię tt. Pracowałam na swoja społeczność i przepadam za nią. Ech, do d... to jest.

(DIR) Post #AXyr3wx6sSZMKH38IC by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-23T08:39:21Z

0 likes, 0 repeats

@wsercuksiazki Zobaczymy. Człowiek bardzo lubi zapowiadać zmiany, aby ocenić efekt, a potem się z nich wycofywać. Natomiast to jest tak nieobliczalna osoba, że nie zdziwiłoby mnie, gdyby chciał rozwalić cały system w znanych tylko sobie (i partnerom) celach.

(DIR) Post #AXyrjnO4pXRwp5cISm by wsercuksiazki@pol.social
       2023-07-23T08:46:54Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC no bardzo jestem ciekawa czy partnerzy znają te cele 😅 Ciekawa jestem czy dawni właściciele tt żałują swojej decyzji. Przy okazji zaskoczył mnie wielki sukces tego nowego czegoś stworzonego an wzór tt od mety.

(DIR) Post #AXysrXrKY05wvyYiNk by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-23T08:59:31Z

0 likes, 0 repeats

@wsercuksiazki Poprzedni właściciele raczej nie żałują, bo wychodzi na to, że TT cały czas przynosił straty. Po prostu teraz zostało to wywleczone na światło dzienne.Co do Threads (bo o tym piszesz), to tam już spadła liczba użytkowników, gdyż okazało się, że nie ma tam nic więcej niż ma Twitter, a poza tym już też zastanawiają się nad limitami. No i kwestia prywatności danych, braku możliwości korzystania z niego w UE (na razie) też nie zachęcają. Fakt, w pierwszych dniach był szał, ale chyba jeszcze nie można mówić o żadnym sukcesie. To był twór wypuszczony za wcześnie tylko po to, aby wykorzystać problemy Twittera.

(DIR) Post #AXyuKUGR5oB68VfNGS by wsercuksiazki@pol.social
       2023-07-23T09:15:57Z

0 likes, 0 repeats

@SceNtriC No pamiętam, że to nie był rentowny biznes, ale jednak wiesz... Jak coś tworzysz... Tak, Threads, masz rację. 😂😂😂 Cała meta 😅 w sumie mam nadzieję, że ten sukces okaże się pozorny, właśnie ze względu na oczywiste intencje. Dzięki za informacje! 😊 Jak zawsze jestes skarbnicą wiedzy. 😉

(DIR) Post #AXyuepwYCQ87AI4JTk by SceNtriC@101010.pl
       2023-07-23T09:19:37Z

0 likes, 0 repeats

@wsercuksiazki Dzięki :) Tutaj znajdziesz dużo więcej skarbnic wiedzy o sytuacji na rynku społecznościówek i ogólnie Internetu, także czasem będę się wspomagał innymi osobami :)No tak, jak coś tworzysz, to trzeba już starać się uczynić to coś rentowne. Dlatego Musk zwolnił tak dużo osób i faktycznie tnie koszty (choć czasem w dziwny sposób, np. nie płacąc za biuro). Tylko że się w tym zatracił, robi to zbyt gwałtownie i showmańsko. Prawdopodobnie sam nie wie, jak chce zmienić Twittera, np. do jakich grup docelowych go ograniczyć.