Post AXWxdo8eIfS2JEfrYu by ondrej@mastodon.rfc1925.org
(DIR) More posts by ondrej@mastodon.rfc1925.org
(DIR) Post #AXWifQVTdQZCHcfKoS by FilipHorky@mastodonczech.cz
2023-07-09T18:53:17Z
1 likes, 0 repeats
Zatím nejsilnější pocit rozdílnosti mezi Twitterem a čímkoliv jiným (Mastodon, Bluesky, Threads, Telegram) je v tom, že lidi si na ostatních sítích příspěvky přečtou, možná je zalajkují a tím to končí. Není tam potřeba ke všemu psát svůj názor za každou cenu.
(DIR) Post #AXWix8NHmwQXGBHIUC by minimax@mastodonczech.cz
2023-07-09T18:56:25Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky Zatím to považuji spíš za výhodu. Na TW napíšete cokoliv neutrálního, třeba o pobytu v lese, ale stejně se okamžitě sletí dezolátní hateři a začnou diskusi, která se snaží přesměrovávat téma na Ukrajinu, EU, migranty, Fialu atd.
(DIR) Post #AXWiyuQyacjsbTqnVg by jirikyr@mastodon.social
2023-07-09T18:56:36Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky ale to já píši
(DIR) Post #AXWld24ToX93mVaWEC by ZakDalimil@mastodon.social
2023-07-09T19:26:21Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky Nektere prispevky vyzyvaji k diskuzi a jine ne. Na twitteru je proste vic lidi a tim padem i vic prispevku ke kterym je duvod neco napsat.
(DIR) Post #AXWlvEmRIiXwPUpYLw by FilipHorky@mastodonczech.cz
2023-07-09T19:29:44Z
0 likes, 0 repeats
@ZakDalimil Mě to přijde i částečně o typu lidí.Možná je můj dojem špatný, ale přijde mi, že vyrovnanější lidi nemají potřebu vše kolem komentovat, vyvracet nebo potvrzovat (pochopitelně, pokud to není náplň jejich práce).
(DIR) Post #AXWnY8KPK7KTeBpVD6 by everis@mastodonczech.cz
2023-07-09T19:47:57Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky @ZakDalimil Já mám spíš pocit, že je to jen počtem uživatelů..Teď to budu tahat ze vzduchu, ale např. tweet má desetitisíce zobrazení, nižší tisíce lajků a "jen" pár stovek komentářů.Takže prostě velké procento přečte, menší dá lajk a ještě menší komentuje.Poměrově to může být na těch ostatních sítích stejně.
(DIR) Post #AXWodk42Y73A5MPch6 by baadvo@mastodonczech.cz
2023-07-09T19:59:49Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky No, už jsem zahlédl, že přesně na to si tu pár lidí stěžovalo, že tu lidi nemají potřebu za každou cenu všechno komentovat a kvůli tomu to tu je mrtvé. 🤨
(DIR) Post #AXWsOc1mXu3CdMOgfg by Mergirl@mastodon.social
2023-07-09T20:38:59Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky mne prijde ze ty jine site tak funguji do znacne miry proto, ze na ne odesli lide, ktere uz nebavilo ty "nazory" cist. Pro fb a twitter se to stalo s masovym rozsirenim symptomaticke a docela toxicke. Zamkem se tomu sice vyhnes ale ne uplne.
(DIR) Post #AXWxdo8eIfS2JEfrYu by ondrej@mastodon.rfc1925.org
2023-07-09T21:35:12Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky Byl jsem na Twitteru dost dlouho na to, abych si pamatoval, že to tam bylo na začátku podobné. Nedokážu už říct, jestli ta všeobecná agresivita vznikla tím, že na Twitter přišlo více lidí z demografický odlišných skupin nebo za tím stály algoritmy Twitteru, které uměle všechny ty “války” rozdmýchávaly. Více diskuze = více impresí = více peněz. Tj. nedělal bych si do budoucna iluze ani i BlueSky ani u Threads.
(DIR) Post #AXXdfXDuMDoOVAdkiO by zegkljan@mastodonczech.cz
2023-07-10T05:31:56Z
0 likes, 0 repeats
@FilipHorky Jelikož píšete většinou Česky, předpokládám, že drtivá většina komentářů pod vašimi tweety je v Češtině, že? Nemůže tohle být ten důvod? Na ostatních platformách bude českých uživatelů podle mě výrazně méně. Ta největší - Threads - oficiálně není v EU, Telegram tu taky moc nefrčí (ale tam se nějaké komentáře odehrávají), Bluesky a Mastodon těžko soudit, ale mám u nich podobný pocit.