Post AXWbLt9whCWfg3KarA by rato@pol.social
 (DIR) More posts by rato@pol.social
 (DIR) Post #AXWMWR5Hv6pgTciwBE by rato@pol.social
       2023-07-09T14:44:48Z

0 likes, 1 repeats

Może tego pożałuję, ale chciałbym podzielić się z Wami moimi doświadczeniami z Panią magister Jadwigą Emilewicz, obecnie piastującą stanowisko ministra ds. polityki regionalnej i funduszy z ramienia "Porozumienia" Gowina, wchodzącego w skład partii rządzącej. Poza tym zajmuje inne bardzo wysokie stołki w naszym kraju. Jeśli za ten wpis spotkają mnie sankcje - bo jestem tylko szarym, przeciętnym obywatelem, mam nadzieję że wyślecie mi list do więzienia. Nigdy nie wiadomo, co się odjebie w tym spierdolonym państwie. Do rzeczy więc.Moje pierwsze spotkanie z Panią minister miało miejsce na początku tego semestru, kiedy spóźniła się na pierwszy wykład (a w zasadzie ćwiczenia o randze wykładu, którego nie powinna móc prowadzić, bo jest tylko magistrem, ale jak widać rządzący są ponad zasadami) który miała prowadzić z powodu spraw w Warszawie. Nie miała pojęcia, że przedmiot który prowadzi jest obowiązkowy - myślała, że wszyscy jesteśmy tam dobrowolnie. Na pierwszych zajęciach usłyszałem dużo bullshitu o tym, że Polska jest tygrysem Europy i najszybciej rozwijającą się gospodarką na świecie (!!!) oraz że w najbliższym czasie przegonimy gospodarczo Niemcy, wszystko dzięki Premierowi Morawieckiemu. Potem mówiła o tym, że Andrzej Duda to wielki człowiek, Jarosław Kaczyński mąż stanu i generalnie że my - młodzi - nie wiemy, ale jest lepiej niż za PO.

(DIR) Post #AXWMejS5VsTplBLP4y by rato@pol.social
       2023-07-09T14:45:55Z

0 likes, 0 repeats

Może, nie wiem. Byłem embrionem, słyszałem tylko, że było słabo za PO. Generalnie czujecie klimat - zajęcia typu "tuba propagandowa". Na drugich zajęciach zaczęła od wychwalania Czarnka i jego programu na edukację, a gdy wspomnieliśmy o tym, że wysłała swoje dzieci do szkoły w USA oburzyła się. Potem zaczęła wychwalać Ronalda Reagana i Thatcher i to był moment, w którym po prostu wyszedłem z zajęć i nigdy nie wróciłem. Przyszła pora na zaliczenie, które okazało się być koszmarem. Pani minister nie stawiła się nigdy osobiście, zamiast tego oferując usługi swojej asystentki która... nie była zbyt dobra i jej obecność ukarała uczciwych, dając fory osobom którym nie przeszkadza oszukiwanie na testach, jeśli wiecie, o co mi chodzi. Ostatecznie więc ok. 25% osób nie zdała w pierwszym terminie i trzeba było znaleźć termin poprawy. Ale tu był haczyk. Pani minister była tak zainteresowana naszą edukacją, że wysłała wyniki spóźnione parę dni o godzinie 23:17, dokładnie 9 godzin przed terminem poprawy. W efekcie tych zdarzeń osoby podchodzące do poprawy jej bullshitowego testu nie czuły się gotowe i zgłosiły to na początku egzaminu, że to nie fair. Asystentka z jej polecenia poprosiła o napisanie testu i tak. Został napisany. Mija kolejny tydzień. Osoby które napisały test nie otrzymały ocen, tylko informację, że egzamin zostanie powtórzony 10 lipca. W dniu końca sesji. Oznacza to, że jeśli Pani minister nie sprawdzi testów tego samego dnia, osoby zainteresowane będą musiały brać zaliczenie warunkowe (które kosztuje tylko 300 zł i jest ograniczone do 7 w trakcie studiów!)Dodatkowo, by było śmieszniej, osoby które zdały przedmiot miały wpisane oceny do USOS-a dopiero dzisiaj. I zostały one wpisane źle. Osoby, które w mailu od niej dostały ocenę 5 albo 4 miały wpisane 3. Osoby które miały mniej - odwrotnie, albo wcale. Sprawa jest w trakcie rozwiązywania.Exegi monumentum do niekompetencji tej szanownej paniMinister Emilewicz jest najgorszym nauczycielem akademickim, jakiego mieliśmy. Dziękuję.

(DIR) Post #AXWQinCVutuGMUFdVw by eliwuu@tech.lgbt
       2023-07-09T15:32:14Z

0 likes, 0 repeats

@rato jadźka jest również znana z tego, że się wyskrobała, do czego się nie przyznaje xd

(DIR) Post #AXWQpLSrREDkMl1QMS by eliwuu@tech.lgbt
       2023-07-09T15:33:22Z

0 likes, 0 repeats

@rato jest też po prostu złym człowiekiem, do tego jest cymbałem, w sensie intelektualnie to tam w środku pajęczyna

(DIR) Post #AXWR9Elc36qbNyHJGy by rato@pol.social
       2023-07-09T15:37:00Z

0 likes, 0 repeats

@eliwuu Damn.

(DIR) Post #AXWREoLhBRhfBmoUue by eliwuu@tech.lgbt
       2023-07-09T15:37:59Z

0 likes, 0 repeats

@rato więc tyle jest warte te całe antyaborcyjne pierdololo

(DIR) Post #AXWRLIugSWYHiiH7GC by rato@pol.social
       2023-07-09T15:39:13Z

0 likes, 0 repeats

@eliwuu Skąd info?

(DIR) Post #AXWRvk2x3UQKIWW7H6 by eliwuu@tech.lgbt
       2023-07-09T15:45:45Z

0 likes, 0 repeats

@rato jej otoczenie

(DIR) Post #AXWacEggK5a57lsGLA by rato@pol.social
       2023-07-09T17:22:59Z

0 likes, 1 repeats

Tak całkiem szczerze, myślicie, że mogę być oskarżony o zniesławienie?

(DIR) Post #AXWagbTxVxQYyn0QdM by MORTIMER@mas.to
       2023-07-09T17:23:33Z

0 likes, 0 repeats

@rato askond

(DIR) Post #AXWahNVMy14nv42EUq by rato@pol.social
       2023-07-09T17:24:00Z

0 likes, 0 repeats

@MORTIMER nie wiem, trochę się boję

(DIR) Post #AXWaj4ptLgsib7RbYu by LukaszHorodecki@pol.social
       2023-07-09T17:24:15Z

0 likes, 0 repeats

@rato Oskarżyć zawsze można, nawet jeżeli nie ma podstaw. A jeżeli oskarżający ma układy, to podstawy łatwiej znaleźć, niestety.

(DIR) Post #AXWaky1zcV544X0QAS by MORTIMER@mas.to
       2023-07-09T17:24:35Z

0 likes, 0 repeats

@rato niepoczebnie.

(DIR) Post #AXWakzUOCPOCatIc4G by rato@pol.social
       2023-07-09T17:24:40Z

0 likes, 0 repeats

@LukaszHorodecki To może lepiej zrobię to dla followerów only.

(DIR) Post #AXWan6lc6y0NkFMibQ by LukaszHorodecki@pol.social
       2023-07-09T17:25:00Z

0 likes, 0 repeats

@rato Słusznie.

(DIR) Post #AXWb3yOkTnEKiEiEBU by sowa@kolektiva.social
       2023-07-09T17:27:55Z

0 likes, 0 repeats

@rato W idealnym świecie nie, bo napisałeś fakty. W polsce no cóż, tak jak napisał Łukasz oskarżyć zawsze można. Ale szczerze to nie wierzę, że doszłoby do procesu, inna sprawa że postraszenie procesem mogłoby się pojawić.

(DIR) Post #AXWbCi8sHwZytxSCgq by rato@pol.social
       2023-07-09T17:29:39Z

0 likes, 0 repeats

@sowa Widzisz, nie wiadomo, czy napisałem prawdę. Kto to zweryfikuje? Słowo przeciw słowu.

(DIR) Post #AXWbDJhYdxJ7OExvO4 by Raskolnikow@101010.pl
       2023-07-09T17:29:48Z

0 likes, 0 repeats

@rato Oczywiście. A przez kogo?Bo nie w temacie jestem🤔

(DIR) Post #AXWbLt9whCWfg3KarA by rato@pol.social
       2023-07-09T17:31:21Z

0 likes, 0 repeats

@Raskolnikow Minister ds. Finansów i Polityki Lokalnej z ramienia partii rządzej z którą mam wątpliwość przyjemność mieć zajęcia na studiach.

(DIR) Post #AXWbX0CwpXJqit2Dh2 by Raskolnikow@101010.pl
       2023-07-09T17:33:20Z

0 likes, 0 repeats

@rato To teraz tumany prowadzą wykłady?Walić studia. Ja nie mam i żyję. Był nawet czas że żałowałem, ale życie pokazało że technikum wystarczyło do życia po swojemu🤣

(DIR) Post #AXWbYTWbJe6twBvhSa by sowa@kolektiva.social
       2023-07-09T17:33:36Z

0 likes, 0 repeats

@rato No nie do końca, są przecież na uczelni jakieś wyniki egzaminów, terminy, maile z wynikami, inne wyniki w indeksach itp. A właściwie jak się sama sytuacja z przedmiotem rozwiązała? Bo zgubiłem tą informację, macie to zaliczone czy nadal chuj wie? W ogóle nauczyciel który jest w relacji władzy względem uczelni to jest jakieś posrane gówno i nigdy nie powinno do tego dojść.

(DIR) Post #AXWbcBoH7auU9by3wO by rato@pol.social
       2023-07-09T17:34:17Z

0 likes, 0 repeats

@sowa Jutro poprawa. Stawi się na niej (podobno!) osobiście. Musi sprawdzić w ciągu 8 godzin od egzaminu albo wszyscy mamy waruna.

(DIR) Post #AXWbiYUPiCj0EOiHK4 by rato@pol.social
       2023-07-09T17:35:27Z

0 likes, 0 repeats

@Raskolnikow Nie no, jasne. Wiesz co? W większości nie prowadzą, ale wzięcie jej na uniwerek jest prawie napewno politycznym ruchem, bo uczelnia na której studiuję uchodzi za opozycyjną. Plus, technikum i szkoły zawodowe są zajebiste.

(DIR) Post #AXWcbwHMxqiHwN1LkW by zenek73@pol.social
       2023-07-09T17:45:22Z

0 likes, 0 repeats

@rato oni siedzą pewnie na TT. Akurat po politykach można się spodziewać wszystkiego co najgorsze ale podejrzewam że o Mastodonie to łono nie słyszeli :DNo chyba że by tu można było jakąś unijną kasę "zainwestować" Zresztą Żulczyk nazwał Dudę debilem i co? Było głośno a teraz im pewnie wstyd - gdyby nie ta sprawa poza obserwującymi Żulczyka na FB nikt by o tym się nie dowiedział https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/jakub-zulczyk-prezydent-debil-niewinny-sprawa-umorzona

(DIR) Post #AXWciNs1II6pFaEkls by rato@pol.social
       2023-07-09T17:46:27Z

0 likes, 0 repeats

@zenek73 No pewnie tak, pewnie tak. Po prostu wiem, że to bardzo krzywa osoba jest.

(DIR) Post #AXWdRSRP9AYkSQHSpU by zenek73@pol.social
       2023-07-09T17:53:56Z

0 likes, 0 repeats

@rato swoją drogo Emilewicz mi się wydawała jedną z niewielu rozsądnych osób z tej dziwnej partii. Ale to było sporo lat temu. Zresztą moim zdaniem podobnie jak kierowca autobusu polityk powinien mieć psychotesty. Bo często wydaje mi się... wiecie :D