Post AXSaTJjZPh05XO8Igi by Zettl_Josef@cztwitter.cz
(DIR) More posts by Zettl_Josef@cztwitter.cz
(DIR) Post #AXSXxk77bAM4B6xuCG by Zettl_Josef@cztwitter.cz
2023-07-07T18:23:45Z
0 likes, 0 repeats
Asi budu za blondýnu, ale není tu nějaký lékař?V úterý jsem byl na preventivní prohlídce a obnovovali mi očkování proti tetanu. Celkem nic se celou dobu nedělo, až dnes mi trochu otekl sval v okolí vpichu, lehce mě bolí hlava a jsem unavený.Zaráží mě ta doba, než se něco projevilo.Má otázka zní, je to běžné, nebo si mám vybrat parte a hudbu?Za RT ☀️
(DIR) Post #AXSXxktKhuv4adWPLM by schmaker@schmaker.eu
2023-07-07T18:32:04Z
0 likes, 0 repeats
@Zettl_JosefTo bude individuální. Já když dostanu ráno tetanovku, tak večer mám pocit, že umřu (už se to potvrdilo dvakrát) - horečka, zimnice, migréna.. Úplně šílenej stav, kterej trvá třeba 2-3 hodiny a pak je vše v normáluTakže když mně imunitní odpověď může trvat celej den, nevidím důvod, proč by to nemohlo trvat i déle 😀
(DIR) Post #AXSZXeQqIiokw2sMfA by schmaker@schmaker.eu
2023-07-07T18:48:30Z
0 likes, 0 repeats
@Zettl_Josef Docela bych tomu věřil, protože u mě se to projevuje podobně - vůbec nic (ani vpich nebolí) a pak najednou inferno
(DIR) Post #AXSaTJjZPh05XO8Igi by Zettl_Josef@cztwitter.cz
2023-07-07T18:36:42Z
0 likes, 0 repeats
@schmaker Když já právě neměl reakci žádnou, jen vpich bolel, když jsem si máčknul na ruku, až dnes se mi tam udělala bulka a jsem jak po 30 km túře 🙂 Sama doktorka říkala, že mi může být až 3 dny špatně, ale je mi divný že 2 dny nic a 3. tohle.
(DIR) Post #AXSaTOBMsHc3KlAYZU by luciekpax@mastodon.social
2023-07-07T18:52:59Z
0 likes, 0 repeats
@Zettl_Josef @schmaker časově to sedí. Chvíli tělu trvá než namnoží ty správné buňky, které vyprodukují protilátky. Další možností může být i reakce na samotný vpich. Pokud by se jednalo o výrazné ťtarudnutí a jen by se to zhoršovalo během víkendu, tak v pondělí bych ji navštívila.
(DIR) Post #AXSaTQilR5VzCuoFu4 by Zettl_Josef@cztwitter.cz
2023-07-07T18:54:23Z
1 likes, 0 repeats
@luciekpax @schmaker Díky, no snad se to srovná samo.