Post AXPE0dSOcaYCYBnalc by mgorny@pol.social
 (DIR) More posts by mgorny@pol.social
 (DIR) Post #AXPE0dSOcaYCYBnalc by mgorny@pol.social
       2023-07-06T03:39:19Z

0 likes, 2 repeats

Pewna osoba skomentowała wiadomość o kolejnych oszukanych seniorach: "Jak głupim trzeba być, żeby się na to nabrać". Pomyślałem "pewnie tak samo głupim jak ty".Tak, starsi ludzie padają ofiarą oszustów. Podobnie jak ludzie w średnim wieku i ludzie młodzi. Jedyna różnica polega na tym, że żyli w innych czasach, więc padają ofiarą *innych* oszustw.Ludziom wydaje się, że są mądrzejsi, bo nie dają się nabrać na "oszustwa dla staruszków". Za to bez wahania rozdają swoje dane osobowe korporacjom, z nadzieją, że dostaną z tego kilka groszy (czasem nawet bez przynęty, w oparciu o "niektóre firmy dają rabat, so może ta też coś da"). Albo decydują się na "super oferty".A niektórzy po prostu kupują NFT.#oszustwo

(DIR) Post #AXPtxPLeohts00n464 by sourcerer@fosstodon.org
       2023-07-06T03:51:12Z

0 likes, 0 repeats

@mgorny Każdy może się pomylić. Nawet jakiś czas temu Linux Tech Tips mieli nieprzyjemności ponieważ ktoś odpalił malware w pośpiechu. To mógł być każdy. Dlatego lepiej nigdy nie mówmy nigdy, ponieważ bywa różnie. Kiedyś myślałem że nie jestem "na tyle głupi" i po co mi backupy ... jak usunąłem swoją pracę przypadkiem i byłem zmuszony odpalić testdisk to nagle zaszły zmiany 😆

(DIR) Post #AXPtxQ6S0jKYL8gR28 by smigol@rigcz.club
       2023-07-06T11:56:52Z

0 likes, 0 repeats

@sourcerer *LinusLinus Tech TipsLinux to ewentualnie Linux Torvalds@mgorny

(DIR) Post #AXPudB4WHp7lssgwy0 by sourcerer@fosstodon.org
       2023-07-06T12:04:24Z

0 likes, 0 repeats

@smigol @mgorny Przynajmniej to potwierdza moje słowa 😂