Post AXMLLlvmQXiR7NgmY4 by Koubelkaa@mastodonczech.cz
 (DIR) More posts by Koubelkaa@mastodonczech.cz
 (DIR) Post #AXLCBZi7ugbdZnPDAu by FilipHorky@mastodonczech.cz
       2023-07-04T05:27:31Z

0 likes, 0 repeats

Společnost Meta představí ve čtvrtek aplikaci Threads, která má být rivalem stávajícího Twitteru. Představena měla být až koncem měsíce, ale víkendové problémy Twitteru její spuštění urychlily, píše Deník N (https://denikn.cz/minuta/1186214/).

(DIR) Post #AXLDoaX0ta57MzNGsK by ivan_kykal@mastodon.online
       2023-07-04T05:45:34Z

1 likes, 0 repeats

@FilipHorky Nevím, jestli po víkendovém exodu z Twitteru sem, se bude ještě někdo z místních uživatel chtít stěhovat zrovna na zuckerbergovu platformu. Ale je to jen můj dojem a nemusí to být globální trend.

(DIR) Post #AXLE7KMZEYAKj5QKv2 by jirkaplachtas@mastodon.arch-linux.cz
       2023-07-04T05:49:09Z

0 likes, 0 repeats

@FilipHorky já už nikam nejdu. A už vůbec ne za Cukříkem, kde to bude samá reklama.

(DIR) Post #AXLFfXBq9KsqJBHUqe by EddieMercx@mastodon.social
       2023-07-04T06:06:25Z

0 likes, 0 repeats

@FilipHorky Twitter pro lidi z FB? Děkuju, ale to asi vynechám…

(DIR) Post #AXLG6wpytvVbfg82nQ by Milu@mastodonczech.cz
       2023-07-04T06:11:28Z

0 likes, 0 repeats

@FilipHorky Každý jak chce. Ale ty centralizované sítě mají své výhody ale taky nevýhody. Tak proč se opět neupsat do další sítě, kterou vlastní nějaký velký hráč 🤔 druhý nejbohatší člověk.

(DIR) Post #AXMJFfkYIO3gImOvCq by Koubelkaa@mastodonczech.cz
       2023-07-04T18:21:15Z

0 likes, 0 repeats

@FilipHorky Uznávám že Mastond má spousty chyb a k dokonalosti má hrozně moc daleko.Principelne mi přijde Mastodon podobný jako třeba Jabber, ten sice taky tak nějak funguje ale je to pořád projekt určený technologickym fanouškům. Takže to není ideální začátek.Na druhou stranu Threads taky není vůbec ideální cesta,protože je to jen urcita nadstavba někde mezi Instagramem a Facebookem, takže nedobre.Telegram se nehodí když odebirate víc jak 50lidí, už je to pak hroznej bordel a chaos...:-(

(DIR) Post #AXMKQZDB2r4BABY5ia by schmaker@schmaker.eu
       2023-07-04T18:31:32Z

0 likes, 0 repeats

@Koubelkaa S tim Jabberem je to složitější. Svýho času byl dost používanej a fungoval na něm jak FB messenger, tak GTalk. A samozřejmě ho jak Google, tak dnešní Meta jenom vycucali, uzavřeli a teď už si plácají svůj píseček..Ale to asi holt k OSS patří

(DIR) Post #AXMLLlvmQXiR7NgmY4 by Koubelkaa@mastodonczech.cz
       2023-07-04T18:42:35Z

0 likes, 0 repeats

@schmaker @FilipHorky já se vážně snažil svého času Jabber používat, i jsem byl sponzorem jabbim.cz, ale musím uznat že to prostě bylo jen pro technicky zamereny hracicky.Samozřejmě pro moje kamose co proradost kompilovali jádro arch linuxu a takový lidi to bylo super, ale pro už méně technicky zdatný jedince to nebylo a nějaký holcine bych to nedal vůbec.Je to dost podobné jako rozdíl mezi tím mít Android a nějakou z x linuxových distribucí. Velký firmy to zpřístupní masám.

(DIR) Post #AXMLLmYQ6scl3DldmC by schmaker@schmaker.eu
       2023-07-04T18:44:55Z

0 likes, 0 repeats

Svýho času jsem měl na Jabberu půlku rodiny a v pohodě 😀Problém nastal ve chvíli, kdy přes XMPP šlo připojit FB messenger - všichni přemigrovali tam a po uzavření už nebyly páky donutit je zpětJabber není na provoz o nic náročnější, než svýho času ICQ, který taky měl každej 😀

(DIR) Post #AXMMI9x1HNeEPW6t3w by Koubelkaa@mastodonczech.cz
       2023-07-04T18:52:03Z

1 likes, 0 repeats

@schmaker @FilipHorky jo jo,ICQ měl každej, ale už ne každej měl náladu na Mirrandu, i já měl raději qip ale nakonec se stejně všichni presunuli na facebook messanger, popřípadě na WhatsApp protože to bylo prostě snažší,jednodušší, uzivatelksky pro masy přívětivější...A bylo.Není mi moc jasný jakým způsobem se bude jednotlivym servrum dařit zaplatit provoz, jak se budou vyrovnávat se ztratami uživatelů, nebo naopak jejich prirustkem, co se bude dít se staršími daty atd...Vážně nevím nevím...

(DIR) Post #AXPtaClRREUqJGmq0G by czsk15@cztwitter.cz
       2023-07-06T11:52:36Z

0 likes, 0 repeats

@FilipHorky tvl teď se každý snaží zahájit na Twitteru který ma technické problémy ale nové a nové platformy nejsou podle mě řešení