Post AX0wocE8WRluBb6DIm by hrysku@pol.social
 (DIR) More posts by hrysku@pol.social
 (DIR) Post #AWywvFtZYpTIdWj80e by kkarpieszuk@pol.social
       2023-06-23T11:52:51Z

0 likes, 0 repeats

Kondycja #facebook na dzień dzisiejszy: po wejściu na fejsa widzę 15 (nie ściemniam, policzyłem) wpisów z grup, do których nie należę ale ale fejs oznacza jako "proponowane dla ciebie" poprzetykanych reklamami (10 grup, 5 reklam) i dopiero poniżej wpis znajomej.I tak od kilku dni jeśli nie tygodni. #socialmedia

(DIR) Post #AWzJlBa72hzzJ6nAhs by m0bi13@pol.social
       2023-06-23T16:08:25Z

0 likes, 0 repeats

@kkarpieszuk Wiesz, fb nie działa dla ludzi, jak tutaj w fedi, tylko dla kasy. Reszta jest dla nich smutną koniecznością, by było komu szpiegowane i targetowane reklamy wyświetlać. A ten rynek pomału pada.

(DIR) Post #AWzJpqkNvow08eoxLE by dziq@mammuthus.xyz
       2023-06-23T16:09:19Z

0 likes, 0 repeats

@kkarpieszuk @m0bi13 Mam dokładnie to samo. Miecz Demoklesa nad moim kontem #facebook nabiera rozpędu.

(DIR) Post #AWzK6vs889MwxLaawK by kkarpieszuk@pol.social
       2023-06-23T16:11:29Z

0 likes, 0 repeats

@m0bi13 ale właśnie dla kasy też zepsuli. FB zmienił algorytm wyświetlania w maju i wszystko się sypnęło. Wydawcy narzekają że odwiedziny z fejsa spadły niemal do zera. Ludzie narzekają że widzą to co ja, czyli de facto przeglądają jakaś gazetkę reklamowa. Może o reklam dużo i fejs doi reklamodawców ale to polityka krótkowzroczna, bo ludzie odchodząhttps://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/wydawcy-skarza-sie-na-gwaltowny-spadek-ruchu-na-facebook-to-efekt-zmiany-algorytmu

(DIR) Post #AWzMMpusF1VF1haGTA by slavistapl@kolektiva.social
       2023-06-23T16:37:49Z

0 likes, 0 repeats

@kkarpieszuk nie zaluje uzycia killswitcha na moim koncie na FB, Wam tez polecamtylko nie zapomnijcie o najwazniejszych dla Was osobach!

(DIR) Post #AX0wocE8WRluBb6DIm by hrysku@pol.social
       2023-06-24T11:01:06Z

0 likes, 0 repeats

@kkarpieszuk Kiedy ostatnio wchodziłxm na fb, to było coś na kształt aplikacji z krótkimi filmikami i sklepem z dziesięcioma Audi na 5tys. zł na froncie. I oczywiście nadźgane reklam. Z instagramem jest nieco lepiej, bo nauczyłxm go wyświetlać śmieszne psy, ale docelowo z Mety zostaną mi tylko komunikatory. Tylko czasu brak, żeby się tym zająć - decyzja już podjęta ;D

(DIR) Post #AX13vnwu2PFqFPPh7w by Marventh@mastodon.pl
       2023-06-24T12:20:48Z

0 likes, 0 repeats

@kkarpieszuk @radpanda tak jest bym powiedział od lat. Wchodzę na FB i widzę źle zasadzie reklamy. Tam nikt nic nie publikuje jak tutaj, gdzie naparzam wpisy częściej niż gdziekolwiek (nawet na Reddicie jestem lurkerem). Co jest ironiczne - przekroczyli linię balansu między teściami użytkowników a reklamami. Z FB korzystam tylko do grup. Mam tam fanpage biznesu ale jakoś szkoda mi chęci i czasu na publikowanie tam czegokolwiek.