Post AWtkeCHvYYTEVITKM4 by specktator_@kafeneio.social
 (DIR) More posts by specktator_@kafeneio.social
 (DIR) Post #AWtZeLNudXC1Dj8fwW by specktator_@kafeneio.social
       2023-06-20T21:38:34Z

1 likes, 0 repeats

Τα χουμε ταΐσει τα μπουρδελα πολύ... AI algorithms can help predict a person's "political ideology" based on their facial characteristics, a study conducted in Denmark found."Both male and female right-wing composites appeared happier than their left-wing counterparts," the study found.

(DIR) Post #AWtd99f2ZhtXhQX9rE by Lenga@mastodon.online
       2023-06-20T22:17:44Z

0 likes, 0 repeats

@specktator_ Θα σχολίαζα διάφορα αλλά θα αρκεστώ στο ότι τα μοντέλα τους είχαν 61% accuracy (το ποστ σου μου κίνησε την περιέργεια και έψαξα το paper). Και σχετικά με αυτό γράφουν “Our models are therefore better at predicting ideology than a random guess.” Πολύ ψηλά έχουν βάλει τον πήχη 😂

(DIR) Post #AWtdQsyXLlUrA96kKG by specktator_@kafeneio.social
       2023-06-20T22:20:57Z

0 likes, 0 repeats

@Lenga είναι λίγο το 61 αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Φαντάσου τι τάισμα έχει παίξει από άλλους παίκτες.... Πχ λέω εγώ τώρα... διαφημιστικές εταιρείες, κόμματα, κυβερνήσεις κοκ...

(DIR) Post #AWteiNcImNR74Xc5U8 by Lenga@mastodon.online
       2023-06-20T22:35:18Z

0 likes, 0 repeats

@specktator_ Καλά, σίγουρα το τι data έχουν χρησιμοποιήσει είναι βασικό (από ότι είδα οι συγκεκριμένοι χρησιμοποίησαν φωτογραφίες πολιτικών σε τοπικές εκλογές, κι εκεί ανοίγει άλλη μεγάλη κουβέντα). Αλλά είναι πολλά τα θέματα στο συγκεκριμένο αντικείμενο κατά τη γνώμη μου. Χαρακτηριστικά προσώπου για να προβλέψεις την ιδεολογία, χαρακτηριστικά προσώπου για να προβλέψεις αν κάποιος έχει τάση για να διαπράξει έγκλημα κλπ και ουσιαστικά η “τεχνητή νοημοσύνη” αναπαράγει τις προκαταλήψεις μας…

(DIR) Post #AWtfVsQj0MiopMng1Y by 4f_koultouras@mastodon.social
       2023-06-20T22:44:15Z

0 likes, 0 repeats

@specktator_ θε να πει οτι εμείς οι αριστερό είμαστε μουντρουχοι, αυτό θε να πει!

(DIR) Post #AWtgUr0usvgK6EnxEO by specktator_@kafeneio.social
       2023-06-20T22:55:14Z

0 likes, 0 repeats

@4f_koultouras Ε είμαστε το ξέρουμε. Λογικό είναι

(DIR) Post #AWtgrBVbMkZk2Bo0Cu by specktator_@kafeneio.social
       2023-06-20T22:59:19Z

0 likes, 0 repeats

@Lenga ένα μέρος είναι προκαταληψεις και το υπόλοιπο όχι. Μια Συσχέτιση υπάρχει πάντως. Σίγουρα αυτοί δεν το τεντωσαν και αρκετά... Αν το τεντωσουν σίγουρα θα έρθει και μεγαλύτερο σκορ.

(DIR) Post #AWthddhVqr1lN2Tvpg by Lenga@mastodon.online
       2023-06-20T23:08:04Z

0 likes, 0 repeats

@specktator_ Ναι, το τελευταίο μου σχόλιο ήταν γενικότερο για εφαρμογές αυτού του τύπου, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μελέτη. Για τη χρήση αναγνώρισης προσώπου και σύνδεση με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που έχω δει σε κάποιες άλλες εφαρμογές και θεωρώ ότι δε θα πάνε πολύ καλά.

(DIR) Post #AWthqkZ7dkO0QRoD7w by specktator_@kafeneio.social
       2023-06-20T23:10:26Z

0 likes, 0 repeats

@Lenga Ε είναι όσο biased είναι και το μυαλό που τις φτιάχνει... Δεν αλλάζει αυτό. Είναι η κληρονομικότητα μεγάλη ιστορία

(DIR) Post #AWtjhAmtUYX6lSoNUG by 4f_koultouras@mastodon.social
       2023-06-20T23:31:07Z

0 likes, 0 repeats

@specktator_ μουντρουχοι, αξύριστοι κ βρωμάμε.

(DIR) Post #AWtkeCHvYYTEVITKM4 by specktator_@kafeneio.social
       2023-06-20T23:41:47Z

0 likes, 0 repeats

@4f_koultouras δε βρωμάμε μόνο. Όλα τα άλλα αμαρτήματα τα χουμε. Όλα κι όλα.