Post AWdXX7KSMMYbGQkIU4 by anfilip@kolektiva.social
(DIR) More posts by anfilip@kolektiva.social
(DIR) Post #AWdXX7KSMMYbGQkIU4 by anfilip@kolektiva.social
2023-06-12T21:17:35Z
0 likes, 0 repeats
výpovědi ze článku o násilí plzeňských policistů na místních bezdomovcích: „Venku si podali mého kamaráda – to byli státní policajti. Nutili ho klikovat a bili ho. Teleskopákem mu pak zpřeráželi ruce. Vůbec jim nevadilo, že se na ně dívá hodně dalších jeho kamarádů.“ „Ležel jsem na záchytce, hulákal jsem, ale měl jsem přikurtované obě ruce, nemohl jsem se pořádně hýbat, přišel policajt a nastříkal mi do očí pepřák.“ „Odvezli mě za řeku. Tam už to není jejich rajon. Mrzlo a donutili mě se zout. Boty mi hodili do řeky. Vracel jsem se pak bos do centra za kamarády, kteří mi pomohli sehnat nové boty.“ „Jednou mi v parku dali dejchnout. Nadejchal jsem asi 0,8 promile. Chtěli občanku, tak jsem jim jí dal, a on jí zlomil a hodil do kanálu.“ „Nám na squatě vymlátili okna a pochcali matrace. Rozbili nádobí, rozházeli všechny věci. Byli jsme u toho, takže víme, že to fakt byli oni.“ „Policie nás nutila klikovat. Pak jsme museli chodit v řadě a držet se za ramena. Chodili jsme, jak nám diktovali. Potom chtěli, abychom se navzájem fackovali anebo dělali ze sebe postižený. Hrozně se nám u toho smáli. Mám z toho trauma, hrozně se bojím policajtů. Neměli by nám tohle dělat.“ #czech https://www.afed.cz/text/7898/nasili-a-poradek
(DIR) Post #AWdXX83pdeqxX9yXD6 by schmaker@schmaker.eu
2023-06-13T03:58:54Z
0 likes, 0 repeats
Tohle neni specifický pro Česko. V silových složkách se vždycky budou objevovat psychopati