Post ATntvdYZZ1e2HiOKHo by Ganderonus@101010.pl
 (DIR) More posts by Ganderonus@101010.pl
 (DIR) Post #ATntvdYZZ1e2HiOKHo by Ganderonus@101010.pl
       2023-03-20T10:21:14Z

0 likes, 0 repeats

Potrzebne mi było z uczelni zaświadczenie. W zeszłym tygodniu wysłałem maila do dziakanatu. Brak odpowiedzi. No więc zapisałem się na wizytę, dzisiaj poszedłem, stoję pod drzwiami i sobie w głowie ćwiczę co mam powiedzieć "dzień dobry, potrzebne mi zaświadczenie o tym i o tamtym, i tak dalej". W końcu się zebrałem, wziąłem kilka głębokich wdechów, wchodzę do dziekanatu i zaczynam: "dzień dobry...". Pani z dziekanatu mi przerwała: "proszę" i wręczyła wydrukowane już zaświadczenie. W tym momencie mi wywaliło segfault i się tak gapiłem tępo na tę kartkę podczas gdy mój mózg się restartował.Dlaczego rozmowy nigdy nie mogą przebiegać zgodnie ze scenariuszem?

(DIR) Post #AToPal2jjOVXxJaWno by wloczykij@101010.pl
       2023-03-20T16:16:01Z

0 likes, 0 repeats

@Ganderonus Ja miałem podobną sytuację.Poszedłem na rozmowę o pracę i miałem jeszcze czas, więc stwierdziłem, że skoczę do toalety. Spytałem się kobiety na recepcji, gdzie mają toaletę i poszedłem. Po chwili dotarłem do ściany na której były dwoje drzwi z wejściem do toalety męskiej i damskiej.No i się zaczęło. Stoję przed tymi drzwiami i nie wiem do której toalety wejść. Trochę głupio pytać się kobiety która to męska, a która damska toaleta, a że to była era przedsmartfonowa, więc nie mogłem sobie sprawdzić w necie, co oznaczają te znaczki, więc tak stoję i próbuję sobie przypomnieć lekcję biologii sprzed 15-20 lat ;-).Minęło może ze 30 sekund i zza rogu widzę kobietę z recepcji, która widać, że ma już doświadczenie z zagubionymi ludźmi chcącymi skorzystać z toalety i zamiast się pytać, od razu wskazuje odpowiednie drzwi.Jak się okazało, ktoś miał fantazję przy remoncie i dał na drzwiach takie znaczkihttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Genders_Symbols.png

(DIR) Post #AToTOkldKYuBRS7TZg by RadekGG@101010.pl
       2023-03-20T16:58:40Z

0 likes, 0 repeats

@Ganderonus Panie z dziekanatu są jedyne w swoim rodzaju. Zawsze rzecz wydawała się problemem do zrobienia, po czym dzięki Pani z dziekanatu było załatwione (choć spotkania z nimi nie były specjalnie przyjemne 😉). Broniłem się po terminie (chyba 4 dni), opłata za wznowienie studiów na dzień obrony - 70 zł. Obrona zaliczona, studia skończone. Kilka dni później siedzę w sobie w domu, telefon: Pan Radosław? -Tak. -Dzwonię z dziekanatu, miał Pan zapłacić za wznowienie studiów. Załatwiłam, nie musi Pan płacić. Miłego dnia. W tym miejscu pozdrawiam Panią Elę z dziekanatu wydz. elektrycznego PW z 2012 roku 🙂