Post ASjb6JyoO7PwqWOSWG by wikiyu@101010.pl
(DIR) More posts by wikiyu@101010.pl
(DIR) Post #ASjZXMkS0HIbLIRc6C by parpok@101010.pl
2023-02-16T10:21:48Z
0 likes, 0 repeats
Mental outlaw i innych skrajnych Linuxiarzy się na oglądało i skrajności FOSSowe się odpaliłyMogłem nie oglądać było by lepiej dla psychy
(DIR) Post #ASjb6JyoO7PwqWOSWG by wikiyu@101010.pl
2023-02-16T10:39:19Z
0 likes, 0 repeats
@parpok w ramach odpoczynku od FOSS zainstaluj sobie windowsa w VMce, wrzuć do środka Office i pogadaj z kimś na teamsach ;-)
(DIR) Post #ASjbwpJb856n5a9WKG by parpok@101010.pl
2023-02-16T10:48:49Z
0 likes, 0 repeats
@wikiyu już wystarczy że na wszystkich komputerach mam tylko Windowsa który hurr durr śledzi proprajoteriJako daily driver używam iPhona który przecież hurr durr zły bo proprajoteri jabol zuyy bo nie ma customowania jak można używać czegoś takiego złegoCodziennie z znajomymi czatuje na Discordzie wiec hurr durr źle bo hurr durr Discord śledzi wszytko hurr durr Zamiast nitterów, invidiousów i inny 3rd party frontendow używam oficjalnych aplikacji co jest hurr durr zamknięty js śledzą hurr durr
(DIR) Post #ASjfFbikCGxqI7YsAS by wikiyu@101010.pl
2023-02-16T11:25:49Z
0 likes, 0 repeats
@parpok Ojj nie wywołuj wilka z wallstreet ;-)W windowsa nadmiarowe śledzenie słabo wierzę... W sensie że jak wyłączysz telemetrię. To co jest na yt z czego wyszła gównoburza o łączenie się z dziwnymi usługami imho było zależne od bloatware`u wrzucanego przez OEMa ;-) Apple... no dobra a jaka jest alternatywa? Google z Androidem? Sorry ale w "openSourceAndroidForks" nie wierzę. Przeszedłem zbyt wiele romów androidowych w swoim życiu (począwszy od Androida 2.1) by im ufać. Pojawiają się i znikają, tak samo jak znika wsparcie twojego telefonu akurat jak wychodzą duże podatności dla systemu na jaw... A co do indiviousa... ja mam jeden argument - cenię sobie autorów treści i chcę by do statystyk kanałów i monetyzacji wliczały się moje obejrzenia. Nie piracę treści bo autorzy bez widzów się zamkną i nie będę mógł ich oglądać, a zamiast nich przyjdą kolejni antyszczepionkowcy ze swoimi żółtymi napisami. Keep Calm, Live your life... etc