Post AShSLflqMfiKrxeYuO by deaduser@101010.pl
(DIR) More posts by deaduser@101010.pl
(DIR) Post #AShNIQ3LqXVRTyTIkS by hlukasz@101010.pl
2023-02-15T08:55:11Z
0 likes, 0 repeats
Koniec samochodów spalinowych od 2035 roku: https://bezprawnik.pl/zakaz-produkcji-samochodow-spalinowych/Jako posiadacz samochodu elektrycznego uważam, że to głupota. Elektryki są świetne do poruszania się po miastach, na krótkie dystanse. Przy dłuższych dystansach zaczynają się problemy, bo wraz ze wzrostem prądkości bardzo mocno rośnie zużycie energii, a szybkie ładowanie niekoniecznie jest takie szybkie w praktyce.
(DIR) Post #AShNZBhgS07jtwKgMa by arek@mastodon.internet-czas-dzialac.pl
2023-02-15T08:58:13Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz pewnie na dłuższych dystansach też braknie ładowarek
(DIR) Post #AShNhTmP7zJGHQUi5A by centopus@101010.pl
2023-02-15T08:59:43Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz Będzie import z zagranicy i zacznie się 'Kuba motoryzacyjna'. No chyba, że do tego czasu opanują jakiś rozsądniejszy system ładowania.... Pomijając zupełnie fakt, że spalinówka/diesel spędza na drogach 10-20 lat, taki elektryk będzie wrakiem po 6, bo baterie mu zdechną a wymiana baterii będzie droższa niż nowe auto.
(DIR) Post #AShOuSrRxEhT9LbstE by hlukasz@101010.pl
2023-02-15T09:13:17Z
0 likes, 0 repeats
@centopus Też sobie pomyślałem o Kubie czytając ten artykuł. Problem tylko taki, że u nich jest ciepło, więc te samochody nie rdzewieją tak jak u nas.Z bateriami jest różnie, mój ma już 10 lat i bateria wciąż ma 80% pojemności, ale widziałem ogłoszenie z młodszymi, gdzie bateria miała 50% pojemności - czyli do wymiany. Na pewno szybkie ładowanie to jest coś co zabija baterie, dlatego tak jak pisałem - na miasto super, ładujesz się powoli przez noc, jest ok. Ale na trasy - porażka.
(DIR) Post #AShRXliJzgUop4D3rc by centopus@101010.pl
2023-02-15T09:42:47Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz Jak masz dom/garaż to ładowanie przez noc super. Mieszkając na osiedlu jesteś skazany na publiczne stacje ładowania.
(DIR) Post #AShSLflqMfiKrxeYuO by deaduser@101010.pl
2023-02-15T09:51:49Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz Zastanawiający jest fakt, że mamy dostępne rozwiązania znacznie lepsze od typowych elektryków, czyli wodorowa ogniwa paliwowe (vide Toyota Mirai) oraz paliwa syntetyczne (gdzie nie trzeba nawet zmieniać silników, a ślad węglowy i zanieczyszczenia niemal całkiem zniknęłyby po wdrożeniu...)
(DIR) Post #AShTW7D5IgygoxwENM by radmen@101010.pl
2023-02-15T10:04:54Z
0 likes, 0 repeats
@deaduser @hlukasz ogniwa wodorowe to dość ciekawy temat. Ogólnie wydajniejsze energetycznie, jednak dużo bardziej kłopotliwe w obsłudze (są pewne zastrzeżenia co do bezpieczeństwa takich ogniw), a do tego proces pozyskiwania wodoru jest trudny w skalowaniu.Temat jest wałkowany od wielu lat, jednak rozwój tej dziedziny jest raczej powolny.Syntetyczne paliwa są bardzo ciekawym rozwiązaniem (zupełnie o tym nie słyszałem). Z tego co widzę, obecnie największym problemem jest kwestia skalowalności i trudności z ich uzyskaniem. Mimo to, temat faktycznie ciekawy.Co do prądu - tu się sprawy mają trochę inaczej. Mamy efektywne źródła prądu, a rozwój akumulatorów (i w ogóle technologii związanej z EV) wprowadza systematyczne ulepszenia. Mogę się mylić, ale dla mnie, ta technologia już praktycznie istnieje i może być wdrażana pomimo niedoskonałości niektórych składowych.
(DIR) Post #AShTkK0oV1dYa1yN3w by radmen@101010.pl
2023-02-15T10:07:29Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz sam myślę o kupnie EV i jedyne co odstrasza to kwestie związane z dłuższymi trasami. 99% moich wypadów w zupełności mogłoby być zaspokojone elektrykiem, jednak te pozostałe 1% to są trasy, które stawiają w wątpliwość całą inwestycję.Decyzja UE wydaje się być dość skrajna, jednak ja to odbieram jako "deadline", który zmusi producentów do większego zaangażowania w rozwój technologii.
(DIR) Post #AShWq6kf0x8l3MrsGm by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T10:42:07Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz ja również jestem posiadaczem elektryka, zrobiłem nim 55k km i nie uważam, że to pojazd tylko na krótkie dystanse. Jest to podstawowy pojazd w mojej rodzinie, służy do celów prywatnych i biznesowych. Byliśmy nim we Wloszech na wakacjach, w Norwegii, regularnie jeździmy nim po Niemczech i oczywiście po Polsce. 1/x
(DIR) Post #AShWyNcw9imHhyCRxA by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T10:43:38Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz Podczas długich tras, różnica w czasie podróży pomiędzy EV a ICE jest dla mnie mało istotna, bo raptem kilkadziesiąt minut na trasie 1500 km. Nie każdy elektryk daje takie możliwości jak mój. Ale w przypadku ICE również nie każdy nadaje się na długie podróże. 2/x
(DIR) Post #AShWzzJZWGhosruOeW by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T10:43:56Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz Zakaz ma wejść w życie za 12 lat, do tego czasu zarówno samochody elektryczne, jak i infrastruktura ładowarek znacznie się poprawią. Wyciąganie wniosków na podstawie sytuacji aktualnej jest błędem. 10 lat temu w Norwegii było niewiele stacji ładowania, dziś są prawie wszędzie. 3/3
(DIR) Post #AShfbNt7uylHReskL2 by hlukasz@101010.pl
2023-02-15T12:20:19Z
0 likes, 0 repeats
@ayrtursenny Znalazłem film, w którym koleś robi test zasięgu przy jeździe autostradą zimą: https://www.youtube.com/watch?v=kqiIhfq1iWwSamochód to Tesla 3 LR 2021 rok z pompą ciepła, więc jest to bardzo dobry wybór na taki test. Wydaje mi się, że niewiele jest obecnie modeli, które dałyby sobie radę lepiej - jest pompa ciepła i jest to sedan, więc ma małe opory powietrza.Wynik to 230km, więc słabo. Jak do tego dodamy, że naładowanie mocą 250kW do 80% (więcej nie ma sensu) zajmuje pół godziny to w efekcie musimy co 200km (trochę ponad 1,5h jazdy) stawać na pół godziny - zakładając, że sieć stacji jest super rozbudowana i mamy co 200km ładowarkę 250kW.Oczywiście, jazda zimą 150km/h to przypadek niekorzystny dla elektryka, ale zupełnie realny dla normalnego Kowalskiego.
(DIR) Post #AShtqbK5eGAYoZdzJw by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T14:59:54Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz zabawne, bo ja właśnie jeżdżę Teslą Model 3 2021. I moje wnioski są inne. Ładowania zazwyczaj nie przekraczają 20 minut. W większości przypadków mój samochód jest gotowy do jazdy, zanim ja zdążę skorzystać z toalety i wypić kawę. Zakładanie prędkości podróżnej na poziomie 150 km/h jest nierealne. Nawet na niemieckich autostradach nie da się utrzymać takiej średniej prędkości. Ja jeżdżę tam z autopilotem na poziomie 140 km/h, bo to jego maksimum. Zasięg w takich warunkach to 300 km.
(DIR) Post #AShuMWtddrUYLuUoz2 by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T15:05:36Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz tutaj podobna podróż, do tej kolegi z filmu. Mógłbym ładować krócej, ale oglądałem film na Netflix i nie chciałem sobie przerywać.
(DIR) Post #AShuW6cqAh01lpCnGi by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T15:07:26Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz dlatego uważam, że już dziś samochody elektryczne nadają się również na długie podróże, a przecież zakaz ma obowiązywać dopiero za 12 lat. Zakładanie, że w tym czasie nic się nie poprawi chyba jest zbyt pesymistyczne.
(DIR) Post #AShxbx3KyVOvgJ4ts0 by hlukasz@101010.pl
2023-02-15T15:42:07Z
0 likes, 0 repeats
@ayrtursenny Dojechałeś na 1%, więc pewnie troszkę nerwowo było :) Ale rzeczywiście 300km udało się zrobić zimą i pewnie jakbyś ładował tylko do 80% to około 20min by to zajęło.Zakaz będzie za 12 lat, ale to oznacza, że producenci samochodów będą w najbliższych latach mocno promować elektryki i wygaszać produkcję spalinowych, tak żeby być przygotowanym na ten zakaz. Będzie teraz szybko rosnąć liczba elektryków i pytanie czy infrastruktura będzie nadążać.Ciekawi mnie jedna rzecz. Czy jak na takich stacjach ładowania przy autostradach gdzie jest kilka słupków podłączone jest kilka samochodów to moc ładowania znacząco spada? Masz z tym jakieś doświadczenia?
(DIR) Post #ASi4WIKbeFv3cKPBK4 by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T16:59:30Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz Nerwowo nie było, jeśli zerkniesz na wykresy, to zauważysz, że nie zwalniałem ani nie wyłączałem klimatyzacji, nie robiłem żadnych nerwowych ruchów. Jeżdżę tym samochodem już prawie 2 lata, trochę się znamy. Jeśli chodzi o moc ładowania na wielostanowiskowych stacjach, to jest różnie. Na Ionity i Superchargerach V3 Tesli moc ładowania nie spada niezależnie od liczby podpiętych pojazdów. Ale na SC V2 Tesli i wielu innych operatorów moc najczęściej dzielona jest na każde 2 terminale.
(DIR) Post #ASi4szIoYzV7GDO7N2 by ayrtursenny@social.lol
2023-02-15T17:03:37Z
0 likes, 0 repeats
@hlukasz Więc kiedy jesteś podpięty sam, masz pełną moc, jeśli 2 pojazdy moc może spaść nawet o połowę. A jeśli chodzi o zakaz - nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie. Ale wiem, że dotychczas koncerny samochodowe więcej wysiłków wkładały w antypromocję EV, zamiast w rozwój. Po prostu status quo było dla nich wygodniejsze. Być może takie przepisy zmuszą ich do zmiany podejścia.