Post ARIpbwpISNWuTjUTke by vojtakrejcir@cztwitter.cz
(DIR) More posts by vojtakrejcir@cztwitter.cz
(DIR) Post #ARHzHD8HRMe1LzA1OC by sesivany@floss.social
2023-01-03T17:32:38Z
0 likes, 1 repeats
My resolution for 2023: quitting #Facebook and #Twitter.I wrote a blog post about reasons why. It's in Czech, but DeepL translates it well. Not that people here would be unfamiliar with the reasons. 🙂https://blog.eischmann.cz/2023/01/03/novy-rok-bez-facebooku-a-twitteru/
(DIR) Post #ARHzHDgfNW9N4dFTzE by schmaker@schmaker.eu
2023-01-04T05:03:12Z
0 likes, 0 repeats
Začal jsem na tom loni pracovat taky. Mám připravenej exit post, vyčištěnej #Facebook profil (to trvalo asi 3 dny!), teď musim ručně obepsat všechny kontakty (protože FB si samozřejmě hlídá, abych to nemohl udělat hromadně 😁), na profilovku šlehnu post s tim, že jsem k dispozici už jen na #Fediverse a dál už bude jen spokojeně viset (pokud se nerozhodnu, že ho chci fakt definitivně smazat)
(DIR) Post #ARIQmoFiB2bcDavcps by jackc@kompost.cz
2023-01-04T10:14:22Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany Super. Čím víc lidí to udělá (a najde lepší alternativy), tím lépe 👍 Hned bych se přidal, akorát bych si nejdřív musel ty učty založit :-)
(DIR) Post #ARIpbwpISNWuTjUTke by vojtakrejcir@cztwitter.cz
2023-01-03T17:57:11Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany Mám to hodně podobně a z úplně stejných důvodů 🙂 - FB jsem opustil pred 6 lety včetně smazání účtu. Od TW jsem si dal pauzu 15.12. původně do konce prezidentských voleb, ale čím dál víc premýšlím, ze se tam už nevrátim vůbec a nechám si ho jenom pro komunikaci s pár lidmi, kteří jinde nejsou. Zůstane mi Mastodon a Vero, kde je skvělá komunita fotografů...
(DIR) Post #ARIpbxGwnZeDrUQYqm by sesivany@floss.social
2023-01-03T18:58:48Z
0 likes, 0 repeats
@vojtakrejcir tak daleko, abych účty mazal, ještě nejsem, jen tam prostě nebudu chodit. U Twitteru jsem ještě před měsícem neměl v plánu ho přestat používat. Jak začal Musk blbnout, tak jsem si říkal, že si dám chvilku pauzu, a během té pauzy jsem zjistil, že mi vlastně vůbec nechybí.
(DIR) Post #ARIpbxk13UtrJe1m9w by vojtakrejcir@cztwitter.cz
2023-01-03T19:30:31Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany Tak to já rovnou mažu 😁 U TW jsem chtěl jenom měsíční pauzu (Muskovy tanečky mi jsou celkem šumák), ale jak z toho člověk vypadne, tak si tak nějak postupně uvědomuje, že mu to vlastně už nic moc neprináši (krom ztráty času). A navíc Mastodon a Vero to dáva do extrémního kontrastu.
(DIR) Post #ARIpbyE9FT0Ep67q7s by OliKockova@cztwitter.cz
2023-01-03T23:57:34Z
0 likes, 0 repeats
@vojtakrejcir @sesivany Jo, Vojto, tvůj Twitter účet je smazaný 🥺
(DIR) Post #ARIpbyhZU4XSILtKzI by vojtakrejcir@cztwitter.cz
2023-01-04T07:03:07Z
0 likes, 0 repeats
@OliKockova @sesivany Není 🙂 Po volbách ho zase oživim. Ale do té doby jsem se chtěl z toho matrixu nářků, hejtů, hádek a blbé nálady odpojit úplně - jsou to takový Lurdy pro hlavu 🙂 Ale nechám si ho fakt asi jenom jako platformu, kde se můzu s normálnima lidma domluvit na pivo nebo na kafe 🤔
(DIR) Post #ARIpbzD7alm9sCeXAG by honzakorinek@cztwitter.cz
2023-01-04T12:57:09Z
0 likes, 0 repeats
@vojtakrejcir @OliKockova @sesivany Mluvíš mi z duše.
(DIR) Post #ARIpbzjNepa1UFkIRk by vojtakrejcir@cztwitter.cz
2023-01-04T13:12:58Z
0 likes, 0 repeats
@honzakorinek @OliKockova @sesivany Dospěl jsem k tomu, že je fakt lepší raději jednou za čas sednout do auta a potkat se s někym naživo na druhym konci republiky, nez ztrácet čas planým tlachánim na TW o ničem 🤔
(DIR) Post #ARIpc0Ag1LPkquW5zc by OliKockova@cztwitter.cz
2023-01-04T13:15:04Z
0 likes, 0 repeats
@vojtakrejcir @honzakorinek @sesivany Slyšela jsem správně, že se tu mluví o srazu? 😍 Jiném než #twisraz v sobotu 14.1. či v sobotu 4.2.? 🤓 To chci! 😍
(DIR) Post #ARIpc0cKMXX4EfSB5k by sesivany@floss.social
2023-01-04T13:53:54Z
0 likes, 0 repeats
@OliKockova @vojtakrejcir @honzakorinek BTW já jsem uvažoval o tom, že bych zorganizoval první české #MastoPivo, ale nevím, jaký by byl zájem. Trochu se bojím, že tam budu sedět sám. :)
(DIR) Post #ARIpc14gf6DXecipIO by jackc@kompost.cz
2023-01-04T14:52:29Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany @OliKockova @vojtakrejcir @honzakorinek #MastoPivo - asi bych uvažoval :-)
(DIR) Post #ARItEGG4xPFVc1yjlw by sesivany@floss.social
2023-01-04T15:30:40Z
0 likes, 0 repeats
@jackc @OliKockova @vojtakrejcir @honzakorinek akorát mám pocit, že všichni zájemci mají zájem o MastoPivo v Praze, kam to mám z Brna daleko. Brněnské bych byl schopen dát dohromady, ale pražského bych se mohl maximálně zúčastnit.
(DIR) Post #ARIvG3z5lKHi261JCq by mprymek@nerdica.net
2023-01-04T15:55:49Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany 1. Na Twitteru se dá timeline přepnout do chronologického pořadí, při kterém algoritmus jenom vkládá reklamy, ne?2. To, že je někde fajn komunita, jenom znamená, že tam _ještě_ otravní lidi nedopluli 😀 Fediverse to nepochybně postihne taky - a nevím o tom, že by se to tam dalo řešit nějak líp než jinde. Prostě otravní lidi jsou otravní 😀 Chtělo by to nějaký dobrý internetový reputační systém a lidi pod X si prostě nezobrazovat ;)
(DIR) Post #ARIwGbMXlLgnVXoHWS by jackc@kompost.cz
2023-01-04T16:07:04Z
0 likes, 0 repeats
@mprymek @sesivany Dovolím si nesouhlasit.Kolik procent lidí na TW nepoužívá algoritmy?Na Fediverse se to opravdu řeší jinak - jednak decentralizovaným moderováním a pravidly, jednak absencí strojového učení vyhledávající emoce.Reputační systém = (něčí) algoritmus. P.S. Máš špatně nastavený jazyk.
(DIR) Post #ARJ0NKuHk7bUJa3jEW by smoon@masto.ai
2023-01-04T16:46:18Z
1 likes, 0 repeats
@sesivany FB jsem "opustil" už před lety. Za celý rok tam vlezu jen jednou abych se přihlásil k jedné události a zjistil, kde se v daný rok bude pořádat. S Twitterem to mám podobně jak píšeš. Komentáře jsou obecně toxické a došel jsem k podobnému řešení (Nitter+RSS+Feeder). Na Mastodontu jsem se rozseděl a zdá se, že jen tak neodejdu. Na lepší prostředí si člověk rychle zvyká.
(DIR) Post #ARJ1dBFPWW1iwd3kB6 by mprymek@nerdica.net
2023-01-04T17:07:14Z
0 likes, 0 repeats
@jackc @sesivany > Kolik procent lidí na TW nepoužívá algoritmy?Nevím a je mi to celkem jedno. Pro mě je důležité, že si to můžu zapnout já a neotravuje mě všechen ten balast a ujetá "doporučení" jako na FB...Možná lepší (realističtější) než propagovat odchod z TW by bylo propagovat vypínání algoritmů?(Ale TW nijak neobhajuju, sám ho používám minimálně a je mi víceméně ukradenej)> Reputační systém = (něčí) algoritmus.Však na algoritmech není nic špatného. Jenom to nesmí být _utajený_ _proprietární_ algoritmus, navíc jehož primárním účelem není spokojenost uživatele, ale ždímání uživatele (skrz reklamu).Jednodochý, průhledný algotirmus jako třeba na Redditu je imho úplně v pohodě.> P.S. Máš špatně nastavený jazyk.Kde? Proč?
(DIR) Post #ARJ20XL9Y8zq7ksmA4 by sesivany@floss.social
2023-01-04T16:10:37Z
0 likes, 0 repeats
@mprymek ad 1) To ale pomůže jen při čtení, ne s dosahem mých postů, jak se ukazuje shadowbanování účtů nebo témat, tam je běžná praktika.ad 2) Může a nemusí. Tím, jak je Fediverse nastavené a jak je moderování decentralizované si myslím, že k tomu nebude mít takovou tendenci jako Twitter. Ale v tom nás rozsoudí až čas. Netvrdím, že to bude určitě fungovat lépe. Pořád beru Fediverse jako velký sociální experiment, jak ty sociální sítě zkusit jinak.
(DIR) Post #ARJ20Xiu7pzlJPzkBM by mprymek@nerdica.net
2023-01-04T17:11:04Z
0 likes, 0 repeats
@sesivany Já nevím. Podle mě když někam v krátkém čase vpluje řádově miliony pitomců, tak s tím žádný moderátor nic neudělá. Nota bene neplacený...Já bych spíš uvažoval tím směrem, jestli by se v online prostoru nedaly použít mechanismy podobné těm v reálném světě. Třeba pravděpodobnost, že se člověk potká s pitomcem a hulvátem na opeře, bude podstatně nižší, než že se s ním potká na kuželkách. Stojí IMHO za promyšlení, proč 😀 A jestli nějaký takový podobný filtrační mechanismus (ideálně právě takhle "nevyřčený", "neoficiální") by nemohl v onlinu zafungovat taky...
(DIR) Post #ARJ4559LzJC038etHc by jackc@kompost.cz
2023-01-04T17:34:37Z
0 likes, 0 repeats
@mprymek @sesivany V odpovědi mi to nabízí EN-US, tak předpokládám, že to tak posíláš. A public (já odpovídám unlisted). Nevím, jak je na tom Nerdica s podporou těchto nastavení.
(DIR) Post #ARJGPF8Rlre6GCc9aK by mprymek@nerdica.net
2023-01-04T19:51:52Z
0 likes, 0 repeats
@jackc @sesivany Tak to neřeším, mám víc podstatnějších starostí 😀