Post ARI8F4ulvFkEsHts8W by OliKockova@cztwitter.cz
(DIR) More posts by OliKockova@cztwitter.cz
(DIR) Post #ARI6CgPzpR74PfEeG0 by mig@mastodon.1984.cz
2023-01-04T06:23:48Z
0 likes, 0 repeats
Je to normální, že se člověk uprostřed noci probudí a začne řešit Ukrajinu? Totiž taky západ, který ji v tom nakonec nechá? Nemůžu si pomoct, ale z dlouhodobého hlediska západ prohrává. A to hlavně proto, že zatímco protistrana je ochotna obětovat vše, tak západ téměř nic. (Ten plyn, to je pořád malá oběť v porovnání.)A jak dlouho Ukrajinci vydrží bojovat s úplně rozmlácenou infrastrukturou? A sami? Je to z hlediska západu docela pohodlné, nechat si to outsourcovat.Dál ta naivní představa o konečném vítězství nad Putinem - nebude tam Putin, bude tam Kadyrov nebo Prigožin. Super, ne? Na druhou stranu, ono to žádné dobré řešení nemá. Buď eskalovat, zapojit se, nebo prohrát. Tu eskalaci si na západě ovšem nepřeje nikdo. V tomhle musím uznat, že je to past.
(DIR) Post #ARI8F4ulvFkEsHts8W by OliKockova@cztwitter.cz
2023-01-04T06:46:35Z
0 likes, 0 repeats
@mig Podle insidera máme být trpěliví a nepolevovat v podpoře Ukrajiny zejména zbraněmi s účinky na stovky kilometrů (HIMARS, Patriot, apod.). Respektujme OPSEC, důvěřujme ❤️
(DIR) Post #ARIaXIAaB1H5uglj5k by Hanci@mastodonczech.cz
2023-01-04T12:02:50Z
0 likes, 0 repeats
@mig Vy jste to napsal tak přesně!! Mluvíte mi z duše! Nemůžu to pochopit - ale podle híistorie, když se kdykoliv větší množství lidí dostalo do materiálního nadbytku, nechtějí o nic přijít - Ukrajina je přece daleko, jim na Západě se nemůže nic stát, když tak to odskáčí bývalé satelity SSSR.-Já jsem se z Ukrajiny skoro zhroutila, až mně bylo zakázáno zprávy sledovat - ale to se prostě nedá, když vím, jak tam lidé trpí kvůli ter. státu.Ať tam bude po Putinovi kdokoliv, je to jedno.