Post APfwl0ZL1NbW7a5QSO by maro@libretooth.gr
 (DIR) More posts by maro@libretooth.gr
 (DIR) Post #APfSj4yMgFCAZhxNNQ by lstamellos@libretooth.gr
       2022-11-15T19:13:50Z

1 likes, 1 repeats

Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μαζικής εξόντωσης, ως είδος, εξαιτίας του καπιταλισμού. Αν συμβεί αυτό, τι σημασία θα έχουν τα έργα τέχνης και ποιος θα τα θαυμάζει πια; Αυτό είναι το νόημα των ακτιβιστικών παρεμβάσεων στους διάσημους πίνακες και καλό θα είναι να χωνέψουμε αυτό το μήνυμα.

(DIR) Post #APfSk8RhFkHPdVBDcW by flying_witch@kafeneio.social
       2022-11-15T19:27:23Z

1 likes, 0 repeats

@lstamellos έχω μια ένσταση ίσων αφορά τους συγκεκριμένους ακτιβιστές με τους πίνακες,με μια μικρή έρευνα που έκανα οι χρηματοδότες είναι πολυεθνικές κλπ  κάπου πήρε το μάτι μου κ ένα κόμμα φιλελευθέρων (έτσι μου είπαν όταν το συζητούσα,δεν θυμάμαι τώρα την ονομασία αν το βρω ξανά θα το αναφέρω) . Αυτό που έχω μάθει μέχρι τώρα από εμπειρία,είναι ότι τίποτα που παίρνει μεγάλη διάδωση στα σοσιαλ δεν είναι αθώο κ δεν προέρχεται από απλές ακτιβιστικές οργανώσεις.🤔

(DIR) Post #APfSkw2wq2BzTDz9zE by lstamellos@libretooth.gr
       2022-11-16T17:09:08Z

1 likes, 0 repeats

@flying_witch Οι συγκεκριμένες πάντως ενέργειες αυτού του δικτύου οργανώσεων, έχουν γίνει viral λόγω αντιδράσεων (άρα πέτυχαν τον στόχο τους, λέω εγώ :P). Άλλες δράσεις που κάνουν, π.χ. καθιστικές διαμαρτυρίες για φτηνό ενιαίο εισιτήριο στα ΜΜΜ, είναι πολλές και συχνές, συλλαμβάνονται από την αστυνομία, αλλά δεν δίνει κανείς σημασία. Μάλλον επειδή δεν θεωρούνται «εντυπωσιακές»...

(DIR) Post #APfwkyg03dkEFfBiYy by flying_witch@kafeneio.social
       2022-11-16T18:35:32Z

0 likes, 0 repeats

@lstamellos δυστυχώς οφείλεται περισσότερο στο ότι τα δίκτυα αυτά έχουν, χρήματα κ τα μέσα να προβληθεί από πολλές πηγές ταυτόχρονα,ξέρουμε το πώς μπορεί να γίνει κάτι παγκόσμια viral και αυτό δεν γίνεται χωρίς μεγάλο budget κ δίκτυο.Ο κόσμος ασχολείται γιατι πέφτει συνεχώς μπροστά του,δεν ειναι ο κόσμος που κανει κάτι viral παγκόσμια αλλά η στρατηγική social media marketing κ μιλάω ως marketer.Το μύνημα που περνάει υποσυνείδητα στην μάζα ειναι η απαξίωση του ακτιβισμού>

(DIR) Post #APfwkzDg2QgPw6wc3U by saltapidas@kolektiva.social
       2022-11-16T18:42:16Z

0 likes, 0 repeats

@flying_witch @lstamellos πετυχημένη εφαρμογή του guerrilla marketing.

(DIR) Post #APfwkzgOJfeTNANXoO by flying_witch@kafeneio.social
       2022-11-16T18:56:38Z

0 likes, 0 repeats

@saltapidas @lstamellos Ναι θα μπορούσαμε να το κατατάξουμε στην στρατηγική guerrilla marketing.  Δεν ξέρω αν θυμάστε ένα γκρουπ γυναικών  υποτίθεται "φεμινίστριες" που εμφανίζονταν με το στήθος έξω κ έκαναν ντου σε διάφορα  σημεία ,τελικά αποδείχθηκε ότι πίσω από αυτό ήταν ολόκληρο δίκτυο που έπαιρνε μοντέλα κ τα προωθούσε κ κύκλωμα  μαστρωποιας

(DIR) Post #APfwl096aucWoDoTZI by lstamellos@libretooth.gr
       2022-11-16T20:52:59Z

0 likes, 0 repeats

@flying_witch Οι Pussy Riot? πότε «αποδείχθηκε» ότι «είχαν σχέση με κύκλωμα μαστρωπίας»;! @saltapidas

(DIR) Post #APfwl0E4ISaf3c8RIu by flying_witch@kafeneio.social
       2022-11-16T18:39:35Z

0 likes, 0 repeats

@lstamellos < μην κρίνεις το μυνημα με βάση έναν σκεπτόμενο νου που έχει και  άλλες προσλαμβανουσες όπως εσύ ,αλλά με βάσει τον κοινό νου μιας μάζας που απλά απορροφάει ότι τις έρχεται σε εικόνα χωρίς άλλη ανάλυση.

(DIR) Post #APfwl0ZL1NbW7a5QSO by maro@libretooth.gr
       2022-11-16T21:22:06Z

0 likes, 2 repeats

@lstamellos @flying_witch @saltapidas είναι πολύ απογοητευτικό που ζούμε σε μία εποχή που πολύ περισσότερο από άλλοτε δε μπορούμε να εμπιστευτούμε εύκολα κινήματα, ψάχνουμε πάντα το κίνητρο από πίσω (και καλά κάνουμε) και ακόμα και σε οργανώσεις που εμπιστευόμαστε μπορεί να έχουν παρισφρυσει άτομα τα οποία έχουν σκοπό την αποσταθεροποίηση τους την κατάλληλη στιγμή. Και δυστυχώς είναι η εποχή που χρειάζεται κινήματα περισσότερο από ποτέ.

(DIR) Post #APfwl26hIpsmtKha5o by maro@libretooth.gr
       2022-11-16T21:37:25Z

0 likes, 0 repeats

@lstamellos @flying_witch @saltapidas επίσης δε νομίζω ότι εννοεί τις Pussy Riot. Νομίζω εννοεί τις Femen - αν και πάλι δεν νομίζω ότι υπήρχε τέτοιο κύκλωμα από πίσω.