Post APeXYdz8TCEiajCVRA by m@pleroma.maciej.website
 (DIR) More posts by m@pleroma.maciej.website
 (DIR) Post #APeXW0BBUmQcYbZoRs by Mateusz@101010.pl
       2022-11-15T20:57:07Z

0 likes, 1 repeats

Mieszkam niedaleko małego parku, park ten często obieramy jest za cel budżetu obywatelskiego.W ramach ostatniej realizacji m.in pojawił się kamienny stół do ping ponga... Taki pod chmurką. Nie wiem jaki był jego koszt, to tylko niewielka część inwestycji na są jeszcze stoły z szachownicami i planszą do Chińczyka, jakieś leżaki itp, które do czasu dewastacji pewnie będą fajne.Po drugiej stronie ulicy jest hala sportowa, gdzie pewnie za te fundusze możnaby kupić kilka zwykłych stołów do ping pong aRok wcześniej wybudowali nam tężnie, widzę że to taka moda bo powstało ich kilka, ludzie korzystają więc fajnie, tylko że ławki już są połamane, raczej nie celowo bo wszystkie są wygięte/uszkodzone w podobny sposób.Jeszcze wcześniej powstała siłownia... Tego trendu nie rozumiem. Ćwiczenie na tym bardziej irytuje niż działa, do tego bez konserwacji pojawia się rdza, pęknięcia itp... ćwiczy na tym raz na jakiś czas jakiś senior... Nie wiem czy nie lepiej byłoby załatwić wstęp wolny na siłownię dla osób powyżej pewnego wieku.W BO jest wiele inwestycji, które trzeba zrealizować, powinny na nie znaleźć się środki w normalnym budżecie, a rywalizują z modnymi pomysłami. Zaraz przejrze co aktualnie wymyślili

(DIR) Post #APeXW1x4uCKi3QzZjs by Mateusz@101010.pl
       2022-11-15T21:01:12Z

0 likes, 0 repeats

Ok, nie wygląda to źle, teraz moda na ogrody deszczowe

(DIR) Post #APeXYdz8TCEiajCVRA by m@pleroma.maciej.website
       2022-11-15T21:01:59.757360Z

0 likes, 1 repeats

Ta. U nas kiedyś wygrało boisko obok szkoły, nożna + siatkówka + bieżnia. Projekt wygrał, postawili część do nożnej i na tym się skończyło 🙃Ale jeszcze bardziej mnie denerwują “smart przejścia dla pieszych”. Cztery czujki ruchu podpięte do migającego LEDa. Oczywiście koszty technologii gigantyczne 🙃

(DIR) Post #APeXbn6J2CpzjR3UBc by Mateusz@101010.pl
       2022-11-15T21:19:24Z

0 likes, 0 repeats

@m Mam obok siebie takie przejścia. Też mam kilka przemyśleń:Jako pieszy jestem zadowolony, widać że wcześniej samochody zwalniają, czuje się bezpieczniej.Jako kierowca:Parę razy widziałem jak migało a nikogo nie było, z dwojga złego lepiej w te stronęZastanawiam się czy kierowcy się nie przyzwyczają i będą cisnąć w przypadku awarii - ale to jest gdybanie.Uważam że takie powinny być w okolicach szkół itp

(DIR) Post #APeXbnUPaa7UwCKjlA by m@pleroma.maciej.website
       2022-11-15T21:42:12.840540Z

0 likes, 1 repeats

Ale ja jestem jak najbardziej za takim przejściem. Tylko że za normalne pieniądze a nie setki tysięcy 😄 i może nie nazywajmy go “smart” - idąc tą logiką to mój kran jest smart, bo w jedną stronę jest zimna w drugą ciepła woda