Post APGcsHGC56j8tthkMy by LukeAlmighty@gameliberty.club
 (DIR) More posts by LukeAlmighty@gameliberty.club
 (DIR) Post #APGI5wSQ7lzXOm68Dg by ondra@social.unextro.net
       2022-11-04T13:43:14Z

0 likes, 0 repeats

@OliKockova Aha, to je zvláštní. Webový klient by měl používat stejné API jako mobilní aplikace.Osobně preferuju webové aplikace, mobilní jsou zlo a jableční uživatelé podporují firmu, která se webové snaží zabít, takže dobře jim tak.@archos @johnny @smoon

(DIR) Post #APGJCyqrike8o0S5XE by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T13:55:50Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @archos @johnny @smoon Chápu 😁 přestože jsem začínala na MaMe, později Mageo.cz, striktně HTML, tak jsem strašně zpohodlněla a zvykla si na dotykáč a emoji na jedno tapnutí, prostě je ze mne líný BFU 🤷  obávám se ale, že nejsem sama...

(DIR) Post #APGJQDxIsOcVPimK3M by ondra@social.unextro.net
       2022-11-04T13:58:05Z

0 likes, 0 repeats

@OliKockova Jojo, je to jako s tím Twitterem. Akorát ten úprk z vašich iPhonů a iPadů se vám prodraží ještě víc. :P@archos @johnny @smoon

(DIR) Post #APGJtC6Gqywe3cmqNU by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T14:03:26Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @johnny @archos @smoon Apage Android! 😉😁

(DIR) Post #APGKP9GMwB68WbkNeK by ondra@social.unextro.net
       2022-11-04T14:09:15Z

1 likes, 0 repeats

@OliKockova Ironie je, že s tím souhlasím. Duopol mobilních systémů je problém. Co brání dalším hráčům vstoupit na trh? "App gap". Co by ji překlenulo? Webové appky. Kdo jím hází klacky pod nohy? Apple. ;)@johnny @archos @smoon

(DIR) Post #APGKrd8dSIEpI1i8mG by smoon@mastodon.online
       2022-11-04T14:14:14Z

0 likes, 0 repeats

@ondra Tak oni všichni potírají vše co jde mimo jejich obchod. Kšeft je kšeft. Proto je dobře, že jsou věci jako F-droid. @OliKockova @johnny @archos

(DIR) Post #APGLF3AcpoaCgfoET2 by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T14:18:36Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @johnny @archos @smoon Pamatuju ještě Symbian Nokie a první smart mobily na Windows Mobile a taky BlackBerry OS, vše je bohužel dávno pryč.Appky využívající web browser si pamatuju z drojda 😁

(DIR) Post #APGLfsqdJzJKUXFlKK by johnny@chatsubo.cbrpnk.dev
       2022-11-04T14:15:10.796Z

0 likes, 0 repeats

@ondra@social.unextro.net @OliKockova@cztwitter.cz @smoon@mastodon.online @archos@mastodon.arch-linux.cz Tohle by mohly castecne resit platformy jako Flutter nebo React Native/Capacitor, ne? API je stejne, dodrzi se i jednotny design a da se buildovat pro oba svety najednou.

(DIR) Post #APGLftOJImFWAz0eoq by ondra@social.unextro.net
       2022-11-04T14:23:26Z

0 likes, 0 repeats

@johnny Ono se to tak teď většinou řeší, ale ne proto, že by to tak vývojáři preferovali, ale protože nemají na výběr. A podléhají tak všem pravidlům storu, výpalnému Applu, dál učí lidi hledat všechno v centralizovaném storu, Apple jim ty aplikace občas bez varování odmítne nebo odstraní protože to chce místní autokracie nebo konkuruje Applu, nebyla dlouho aktualizovaná, dá se přes ní dostat k adult contentu atd.@archos @smoon @OliKockova

(DIR) Post #APGMVeevJvGnXmSjjc by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T14:32:49Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @johnny @archos @smoon Anebo v ní je malware, pamatuju ten průser na Google Play...

(DIR) Post #APGN3ylZ4L0Dkbw5Wi by mig@mastodon.1984.cz
       2022-11-04T14:39:06Z

0 likes, 0 repeats

@smoon @ondra @OliKockova @johnny @archos možná to bude zase kolečko, kdy se po letech otevírání kódů zase začne uzavírat.. aspoň na čas, než ty firmy pochopí, že dělat vlastní hardware i software je prodělečné a stanou se z nich pouze konzultační firmy :-) něco na způsob IBM

(DIR) Post #APGOQD3WikBwOWVAWG by ondra@social.unextro.net
       2022-11-04T14:54:15Z

0 likes, 0 repeats

@smoon Potírají to hlavně iOS a částečně Android, který se ho snažil okopírovat, aby Googlu neujel vlak. Na Applu nemůže nic jako F-droid ani existovat, ale to snad brzo napraví antimonopolní soudy a/nebo evropská legislativa.@mig Otevřený (nejen) kód v dlouhodobém měřítku vždycky vyhrává. Z toho už není cesty zpět. Zavírá se vždycky nad otevřenou vrstvou, kde probíhá inovace.Minimálně pro Apple ten HW&SW prodělečný není.@OliKockova @johnny @archos

(DIR) Post #APGRaxgGWd17l0RLPM by mig@mastodon.1984.cz
       2022-11-04T15:29:52Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @smoon @OliKockova @johnny @archos zajímavé je, že původní UNIX byl otevřený až cca do roku 1984.. uzavření se stalo popudem k založení GNU, díky čemuž dnes máme Linux, který ty uzavřené UNIXy vytlačuje.. nicméně i linux už se plní uzavřenými firmwary.. zrovna nedávno odhlasovali v Debianu, že jsou s tím ok..apple: používal jsem tři roky macbook.. od začátku mě štval všemi vychvalovaný kovový kryt.. fakt nepříjemný při přejetí nehty.. a nechtěl bych tím dostat do zubů..zjistil jsem, že iOS není nijak úžasný.. ten jejich ekosystém funguje, ale taky ne dokonale.. občas se nešlo připojit k displeji a podobně.. takže jsem si nakonec nainstaloval virtualbox a dělal na macu v linuxu..považuju to celé za náboženství, kdy věřící vychvalují "ekosystém" a jsou za něj ochotni platit, ačkoli jinde mají totéž zdarma.. je to vlastně podobný princip jako když chodí do KFC a dají si tam ten jejich předražený kýbl čehosi, co má mizernou výživovou hodnotu a je to radši obaleno načtyřikrát, aby nebylo vidět z čeho to je (zkušenost dva týdny stará :-))zkoušel jsem taky ty apple špunty, no nehrají vůbec nijak zázračně, teda ne líp než kdenějaká "čína" z alzy..takže u Apple bude zásadní, jestli si dovede udržet tuhle církevní image nebo se objeví chytlavější církev a věřící konvertují..

(DIR) Post #APGU4OD7AP9oLOxtCq by smoon@mastodon.online
       2022-11-04T15:57:34Z

0 likes, 0 repeats

@mig Musí se ale uznat, že to apple má od začátku dobře vymyšlené. Vezmeš jeden hardwar, vyladíš na něm systém k dokonalosti a rozjedeš masivní "letákovou" kampaň. Naslibuješ jak tvůj produkt je super a jdeš konkurovat roztříštěnému trhu, kde widle by měly fungovat od kalkulačky po server. Samozřejmě s ohledem na to, že řešíš jen jedno zařízení tak dodáš v rámci možností i to co jsi před tím slíbil. Kult vzniká ... lidi mají rádi plug and play.@ondra @OliKockova @johnny @archos

(DIR) Post #APGVu0kfjNQCbIq9Sq by mig@mastodon.1984.cz
       2022-11-04T16:18:08Z

0 likes, 0 repeats

@smoon @ondra @OliKockova @johnny @archos ano, Apple to má jednodušší, když dělá vše od HW po SW.. a taky se nesnaží vymýšlet co by se komu mohlo hodit, ale udělá prostě jedno rozhraní, které je docela jednoduché, a to pak vnutí všem.. jenže mě tohle nevyhovovalo.. jsem třeba zvyklý na to, že mám programy fullscreen na několika plochách.. ty plochy měl iOS sice taky, jenže při přepínání dělal slide efekt, kdy celá obrazovka odjela - z toho by na velkém monitoru jednomu pukla hlava.. bohužel ten efekt nešlo vypnout, zřejmě proto, že většina uživatelů takto plochy nepřepíná.. co se týká toho plug&play, tak ono to dneska funguje docela v pohodě jak na androidu tak na windows a dokonce i v linuxu.. ty doby, kdy si člověk koupil USB zvukovku, připojil ji a ono nic, jsou pryč..(ovšem tak triviální věc, jako že potřebuju teď hned vytisknout PDF co mám v mobilu - a jelikož zrovna stojím u nějaké tiskárny - tak předpokládám, že to tudíž teď hned vytisknu - tak na takhle triviální plug&play nemá dosud ani Apple :-D to bychom asi chtěli po počítačích moc..)

(DIR) Post #APGXrmib8TqAPDw6Qy by smoon@mastodon.online
       2022-11-04T16:40:07Z

0 likes, 0 repeats

@mig Ano, věci co nejdou vypnout nebo upravit mě taky naprosto vytáčí. Nejen proto jsem už skoro 20 let na linuxu jako obyčejný uživatel. Samozřejmě doba pokročila, přesto pořízení nejnovějšího HW bez poctivé lustrace stále není úplně dobrý nápad. Ono vše má klady a zápory. Ať si každý používá co chce, jen ať to necpe druhému.Poznámka k applu ještě. Když by tu tiskárnu vyráběl apple, tak by to určitě fungovalo. Naštěstí svět není o jedné firmě 🙂 (zatím).@ondra @OliKockova @johnny @archos

(DIR) Post #APGaJGohXRHhTv1asq by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T17:07:30Z

0 likes, 0 repeats

@mig iP4 jsem pořídila v roce 2008, protože jsem v práci chtěla testovat appku pro SAP i na iOS, protože management měl iPady. Byla jsem spokojená s Nokia 6230i, po odchodu jsem na eBay koupila Google Nexus 1gen a začala si hrát s Androidem. Pak jsem pořídila dvouSIMkovej ASUS ZenFone 4, a začalo utrpení. Drojd zamrzal, nešlo vzít hovor, apod. S jabkem jsem tenhle problém nikdy neměla 🤷 Nemám macbook, ani airpody, chci jenom stabilní telefon.@ondra @smoon @johnny @archos

(DIR) Post #APGcsHGC56j8tthkMy by LukeAlmighty@gameliberty.club
       2022-11-04T17:36:14Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @OliKockova @johnny @archos @smoon Já mám v plánu si příští mobil koupit linux ať už je jakkoliv špatnej, ale na svém mobilu mám už kvůli práci několik autentizačních aplikací.Jedna z nich nebude fungovat, a jsem v prdeli.

(DIR) Post #APGdGQKY0ghVyuFrUW by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T17:40:35Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @LukeAlmighty @smoon @archos @johnny Znáš projekt Pine64? 😉

(DIR) Post #APGdLVh7UgvM48EpuK by LukeAlmighty@gameliberty.club
       2022-11-04T17:41:32Z

0 likes, 0 repeats

@OliKockova @ondra @smoon @archos @johnny Ano.Ale ne do detailů, a nejsem zvyklý nakupovat ze zahraničí. (ano, vím, že to bude nevyhnutelné)

(DIR) Post #APGdT4H7K3nPLIgBzU by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T17:42:52Z

0 likes, 0 repeats

@archos @ondra @LukeAlmighty @johnny @smoon Vydali telefon, hodně geek hračka, a někde se mi tu válí netbook 😁

(DIR) Post #APGf63jdMdmcupAsBU by mig@mastodon.1984.cz
       2022-11-04T18:01:10Z

1 likes, 1 repeats

@OliKockova @ondra @smoon @johnny @archos asi hodně záleží na železe.. zatím mám nejlepší zkušenost se samsungy, na které když se nahraje lineageos, tak fungují skvěle a hlavně mají výbornou výdrž baterie i po letech.. jenže samsung se prý tomu flashování začal bránit, takže některým modelům přestává poté fungovat kamera..no a asi jedině na androidu jsou možné takové věci jako xprivacy, které umožňuje fakeovat lokaci nebo seznam kontaktů, aniž by to aplikace poznaly.. pochybuju, že by něco takového apple připustil, když i na andoidu to jde až když ho člověk celý překope..

(DIR) Post #APGfPNtIeJLUviuVZg by archos@mastodon.arch-linux.cz
       2022-11-04T18:04:33Z

0 likes, 0 repeats

@mig @OliKockova @ondra @smoon @johnny Já mám druhý Google Pixel s GrapheneOS, zatím spokojenost.

(DIR) Post #APGfpkjwJsLZKA6cTo by OliKockova@cztwitter.cz
       2022-11-04T18:09:24Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @johnny @archos @smoon @mig Ochrana výrobce proti rootu/flashi byl důvod, proč jsem přišla o tablet a tím i o poslední chuť mít Android jinak než jako BlueStack 🤷🏻‍♀️Po rootu zůstal viset na screenu s čínskými znaky, pokusy dostat se do fastbootu/recovery neúspěšné. Objevila jsem originální ROM, ale v source, a nezvládla jsem kompilaci 🙄Dodnes se při té vzpomínce v noci odkopávám 😶