Post AP9j0htACTzxQGcE88 by alefunguju@mastodon.social
 (DIR) More posts by alefunguju@mastodon.social
 (DIR) Post #AP9ZR8VeqdgZyPaJjU by ondra@social.unextro.net
       2022-11-01T07:54:34Z

0 likes, 0 repeats

@alefunguju To mi připomíná proč jsem po Archu skončil na #ChromeOS. :) Občas člověk fakt potřebuje dělat něco jiného než se vrtat v hlavním pracovním nástroji.

(DIR) Post #AP9j0htACTzxQGcE88 by alefunguju@mastodon.social
       2022-11-01T09:41:52Z

0 likes, 0 repeats

@ondra Ono naštěstí řešení nebylo nijak složité, prostě jsem nechal přeplesknout všechny balíky, čímž se opravily ty poškozené, a jedu dál. Ani to netrvalo moc dlouho.A tedy nevím, jak moc bych pochodil s ChromeOS při vývoji DNS resolveru v C. :) A Googlem ovládaný OS mi stejně na komp nesmí, ty jejich manýry mi stačí na telefonu (kde bych se jich nejradši taky zbavil) 😅

(DIR) Post #AP9r6H8dN0fNpQ1B5c by smoon@mastodon.online
       2022-11-01T11:12:30Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @alefunguju Tak něco takového se stává velice zřídka. Ono i na tom chrome se může něco podělat, když chcípne uprostřed zápisu.

(DIR) Post #AP9s6ZRzNysiZomARE by ondra@social.unextro.net
       2022-11-01T11:23:46Z

0 likes, 0 repeats

@smoon @alefunguju To u immutable OS právě moc neplatí. ChromeOS má 2 firmwary. Stávající a předchozí. Předchozí se při updatu přepisuje na novější za běhu na pozadí a bootuje se z něj při dalším restartu. Když něco selže, bootuje se dál z předchozího...https://www.chromium.org/chromium-os/chromiumos-design-docs/firmware-boot-and-recovery/#writable-firmware-should-have-a-backup

(DIR) Post #AP9tV19CA2fNNhCqIa by smoon@mastodon.online
       2022-11-01T11:39:16Z

0 likes, 0 repeats

@ondra @alefunguju 👍 Takže vlastně něco podobného jako má android.

(DIR) Post #AP9uT9iBRplZJmFQPY by ondra@social.unextro.net
       2022-11-01T11:50:22Z

0 likes, 0 repeats

@smoon ChromeOS to měl od začátku. (~2010), Android vzal ten kod z ChromeOS 2016. ;) https://www.androidpolice.com/2016/05/18/android-n-borrows-a-trick-from-chromebooks-with-seamless-updates/ChromeOS má celkově mnohem lepší architekturu.@alefunguju