Post AP4DMfZENquYja6UZU by RedNirgal@mastodon.social
 (DIR) More posts by RedNirgal@mastodon.social
 (DIR) Post #AP2FMnD5mLNQ1x1064 by Feleki@mastodon.social
       2022-10-28T19:03:58Z

1 likes, 0 repeats

Αυτο που εκτιμώ ιδιαίτερα παντως στο μαστοδοντα ειναι η απουσια τρεντς

(DIR) Post #AP2FPqvGQs0iPg8Rge by getimiskon@udongein.xyz
       2022-10-28T19:07:22.534601Z

0 likes, 0 repeats

@Feleki μπα, υπάρχουν trends, αλλά όχι τόσο forced

(DIR) Post #AP2GRIa1BkWuR0S1kO by Feleki@mastodon.social
       2022-10-28T19:16:11Z

1 likes, 0 repeats

@getimiskon Ε,ναι δεν ειναι μεσα στη μαπα σου οπως εκει. Ενταξει ειναι και "μικρο" το Ελλανιο μαστοδον αλλα αντιστοιχα ειναι και το Ελλανιο τουίτερ.

(DIR) Post #AP2GRJ5DJlU1zl2wN6 by baskin@kafeneio.social
       2022-10-28T19:18:30Z

1 likes, 0 repeats

@Feleki Ναι υπάρχουν αλλά είναι αντικειμενικά και δεν "προμοτάρονται", οπότε τα ελληνικά είναι χαμηλά εξαιτίας λίγων χρηστών. @getimiskon

(DIR) Post #AP4DMeSoUEBRJO5qvg by RedNirgal@mastodon.social
       2022-10-29T14:56:35Z

0 likes, 0 repeats

@baskin @Feleki @getimiskon σας έχει προβληματίσει ποτέ το γεγονός ότι η πόλωση που δημιουργούν πλατφόρμες, όπως το πουλί, με το να εμφανίζουν μονάχα όσα συμφωνούμε, ίσως μας έχει κάνει πιο αντιδραστικούς και ξεροκέφαλους;Φυσικά ισχύει για κάθε άνθρωπο, αλλά ως προοδευτικοί δεν θα έπρεπε να έχουμε άλλη προσέγγιση και να προσπαθούμε τουλάχιστον να αποφύγουμε να παρασυρώμαστε από τις τακτικές των κοινωνικών δικτύων;

(DIR) Post #AP4DMf4OEWF1BvfrV2 by RedNirgal@mastodon.social
       2022-10-29T14:57:12Z

0 likes, 0 repeats

@baskin @Feleki @getimiskon Δεν θα έπρεπε να επιδιώκουμε την επαφή με ανθρώπους -τουλάχιστον- μέχρι την μετριοπαθή δεξιά;Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Άνθρωποι είμαστε κι εμείς και όταν οι συντηρητικοί μουλαρώνουν και φανατίζονται, δεν είναι δύσκολο να αρχίσεις τα μπινελίκια.Προσωπικά δεν μπλοκάρω ποτέ κάποιον, εκτός κι αν είναι εμφανώς μποτ, και βέβαια δεν ακολουθώ φασίστες και ακροδεξιούς, ειδικά μεγάλους λογαριασμούς.

(DIR) Post #AP4DMfZENquYja6UZU by RedNirgal@mastodon.social
       2022-10-29T14:57:30Z

0 likes, 0 repeats

@baskin @Feleki @getimiskon Αλλά πώς θα δείξουμε τα λάθη και το αβάσιμο των ισχυρισμών της δεξιάς, του συστήματος, του νεοφιλελευθερισμού σε όσους ακολουθούν αυτές τις ιδεολογίες γιατί απλά δεν έχουν το χρόνο να ψάξουν και να διαβάσουν;Το να τα λέμε μεταξύ μας είναι ωραίο, αλλά δεν οδηγεί πουθενά (αντιθέτως ίσως οδηγεί και σε εσωτερικές έριδες και ρίξεις που μας αποδυναμώνουν).

(DIR) Post #AP4DMfz6pdby1qD9uK by RedNirgal@mastodon.social
       2022-10-29T14:57:43Z

0 likes, 0 repeats

@baskin @Feleki @getimiskon Και δυο πως για προβληματισμό είδαμε στα ανωτέρω:https://pluralistic.net/2022/10/23/narrative-warfare/καιhttps://youtu.be/T11YuEE9omQ

(DIR) Post #AP4DMgPLG6axLCU6nQ by RedNirgal@mastodon.social
       2022-10-29T14:58:36Z

0 likes, 0 repeats

@baskin @Feleki @getimiskon πηγές

(DIR) Post #AP4DMgnnnAA2Z3vdvE by Psychraimia@kafeneio.social
       2022-10-29T15:48:13Z

0 likes, 0 repeats

@RedNirgal εγώ έχω προβληματιστεί και με προβληματίζει ακόμη, νομίζω ειναι σημαντική κουβέντα, θα προσπαθήσω να γράψω όταν έχω λίγο χρόνο @baskin @Feleki @getimiskon

(DIR) Post #AP4DMhCGKDj7mvNB32 by Psychraimia@kafeneio.social
       2022-10-29T17:50:31Z

1 likes, 0 repeats

@RedNirgal με ειχε προβληματισει αυτο στο :twitter: που προφανώς πιστευα στην ελλαδα ειναι ολοι αριστεροί 😅, με τα σποραδικά κραξίματα στον οποιο δεξιό. Τελειως παραποιημενη πραγματικοτητα. Εδώ ηταν εξαρχής ετσι το γκρουπακι και για μενα κατεληξε να ναι μια κατασταση οπως με φιλους που μοιραζεσαι πολλα στο πως βλεπεις τον κοσμο. Αυτο καταληγει σε αλλο θεμα, καμια φορα (σπανια) που δεν τα βλεπετε το ιδιο να απογοητευεσαι που ειναι μαλακια, δε χρειαζεται να συμφωνουμε@baskin @Feleki @getimiskon

(DIR) Post #AP4DQvUP7xulH3sMhU by getimiskon@udongein.xyz
       2022-10-29T17:54:35.552492Z

0 likes, 0 repeats

@Psychraimia @RedNirgal @Feleki εγώ εδώ και καιρό λέω πως τα περισσότερα ελληνικά instances στο fediverse είναι ψηφιακά αυτόνομα στέκια

(DIR) Post #AP4DuoFwaKMrWoMTvE by Psychraimia@kafeneio.social
       2022-10-29T17:55:06Z

0 likes, 0 repeats

@RedNirgal σε ολα. Τώρα το θεμα ειναι συνομιλείς με τους αλλους; Δε συμφωνώ με το αρθρο που στελνεις γιατί δεν λαμβανει υπ όψη οτι δεν εχουν ολοι ανοιχτά αυτιά. Υπηρξε κι εδω μια φαση που ενα συμπαθες κατα τ άλλα παιδί εξεφρασε μια θέση λιγο κάπως, καποιος αλλος εξεφρασε την αντιθεσή του ευγενικα κατά τη γνωμη μου, ο πρωτος τα πηρε και τά κλεισε ολα. Ποσες φορες εχεις βρει καποιον απο την άλλη άκρη να ακούει; Εγώ ποτέ. Να πως ομως οτι και στην από δω πλευρά  @Feleki @getimiskon

(DIR) Post #AP4Duowq0qg9fqQjmS by Psychraimia@kafeneio.social
       2022-10-29T17:59:29Z

1 likes, 0 repeats

@RedNirgal εχουν ξεκινησει κουβεντες με την προσμονή οτι ολοι θα συμφωνησουν αλλιως τους την λεω ή θυμώνω. Θέλει κι αυτο δουλεια, ν ανοιξουμε τα αυτια μας. Το δικο μου θεμα ειναι άλλο. Αφηνουμε τις καφριλες να κυκλοφορουν αναπαντητες ή οχι.. Γιατι προς το παρον πεφτει πολλή ευγενεια ή δεν χαλαμε ατμοσφαιρα και μερικες ιδεες αιωρουνται λες κι ειναι αποδεκτές. Αυτό είναι το δικο μου θεμα. Κλασσικα σορυ που γραψα τοσα 😳,πειτε κι εσεις @Feleki @getimiskon

(DIR) Post #AP4E1O8G6yeAX7u6aW by Psychraimia@kafeneio.social
       2022-10-29T18:00:18Z

1 likes, 0 repeats

@getimiskon προς το παρόν μαλλον ναι. @Feleki @RedNirgal

(DIR) Post #AP4EDzQhGaS5gTXMG0 by getimiskon@udongein.xyz
       2022-10-29T18:03:21.601531Z

0 likes, 0 repeats

@Psychraimia @Feleki @RedNirgal δε νομίζω πως είναι μόνο "προς το παρόν". Πιστεύω πως αν σκάσουν δεξιοί στον server (δύσκολο αλλά όχι απίθανο) πιθανότατα θα πάρουν πόδι, καθώς η πλειονότητα των χρηστών υποστηρίζουν ανοιχτά μια ιδεολογία αντίθετη από τη δική τους.Μπορεί και να λέω μαλακίες...

(DIR) Post #AP4HNzAZO83ddTS4Ey by Utopia@kafeneio.social
       2022-10-29T18:19:37Z

1 likes, 0 repeats

@getimiskon @Psychraimia @Feleki @RedNirgal κι εγώ νομίζω πως αυτό θα συμβεί. Και προσωπικά, αυτό θέλω. Και ναι, ουσιαστικά έτσι χτίζουμε μια σαπουνοφουσκα ανθρώπων που εχουν κοντινές ιδεολογίες ή έστω παρόμοια οπτική των πραγμάτων, αλλά έρχομαι με τόσους ουγκανους καθημερινά σε επαφή, που πρέπει να τους εξηγήσω τα βασικά, που νομίζω πως δεν θα το άντεχα κι εδώ. Δεν έχω τα κουράγια πια να κάνω καμιά κατήχηση ή να έρθω σε αντιπαράθεση...

(DIR) Post #AP4HP62pJPrXFRMMFc by magostisfilis@mastodon.social
       2022-10-29T18:06:04Z

1 likes, 0 repeats

@getimiskon @Psychraimia @Feleki @RedNirgal όσο υπάρχει το κουμπί block όπου κι αν σκάσουν δε μας πειράζει.

(DIR) Post #AP4HT308ZMHmy2zAZc by getimiskon@udongein.xyz
       2022-10-29T18:39:42.034279Z

0 likes, 0 repeats

@magostisfilis @Psychraimia @Feleki @RedNirgal ο μόνος λόγος που θα πατήσω block, είναι ΜΟΝΟ όταν θα είναι ο άλλος τέρμα μαλάκας. Μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε.

(DIR) Post #AP4HU1s6Fr6Nkmh70y by electric_knife@mstdn.social
       2022-10-29T18:11:57Z

1 likes, 0 repeats

@getimiskon @Psychraimia @Feleki @RedNirgal Νομίζω αυτό που έλεγε η Σάυ είχε να κάνει τον ευγενικό στα όρια του πολύ ευγενικού διαλόγου μεταξύ ανθρώπων που συμφωνούμε και όχι απαραίτητα με δεξιούς μετριοπαθείς ή όχι Το ότι παίζει όμως μια σχετική φιλική διάθεση χωρίς έντονες αντιπαραθέσεις, αυτό είναι έντονο εδώ μέσα. Μπορεί να είναι λογικό για τον λόγο που μαζευτηκαμε εδώ πέρα άρον άρον τρέχοντας μακριά από δίπλα

(DIR) Post #AP4NYw8jalGT9MCMEa by Feleki@mastodon.social
       2022-10-29T18:48:20Z

1 likes, 0 repeats

@Psychraimia Όπως είπα εξ' αρχής οι ευγένειες θα "κοπουν" απότομα οταν πλακώσει κοσμος. Ο διάλογος μεσω διαδικτύου ειναι εφικτος οταν μιλαμε για μερικά άτομα,εστω και με διαφορετικές ιδέες, και ο "συντονισμός" της κουβεντας σχετικά εύκολος με "μικρές" παραχωρήσεις εκατέρωθεν.Οταν ομως γινει μπουγιο και αρχισουν οι αναρθρες κραυγες και εδω ενα τουιτερ θα γινουμε. Κακα τα ψεματα. @RedNirgal @getimiskon

(DIR) Post #AP4NYwg3arv4ohmyAq by pajaro_y_lemon@mastodon.social
       2022-10-29T18:49:55Z

0 likes, 0 repeats

@Feleki συμφωνώ@Psychraimia @RedNirgal @getimiskon

(DIR) Post #AP4NYx3oAYv00MtwC8 by Lygeri@mstdn.social
       2022-10-29T19:32:36Z

1 likes, 0 repeats

@pajaro_y_lemon @Feleki @Psychraimia @RedNirgal @getimiskon Ο διάλογος προϋποθέτει κάποια βασικά κοινά αυτονόητα. Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις, αλλά να μιλάς την ίδια γλώσσα. Βλεπεις κάποιον να γράφει για άπλυτους, αδερφές, λαθρο κλπ; Δεν υπάρχει περιθώριο. Η ψυχική μου υγεία επιβάλλει κάτι μεταξύ αγνόησης και μπλοκ. Δεν θα πείσει ο ένας τον άλλον, δεν προσπαθούμε άλλωστε.

(DIR) Post #AP4NaLy92r59Xzv8wi by Feleki@mastodon.social
       2022-10-29T18:51:40Z

1 likes, 0 repeats

@getimiskon Στο τουιτερ εχω πανω απο 6-7000 μπλοκ.Και αλλα τοσα μιουτ. Γενικά η υπομονή μου εχει στερεψει οριστικά. Και αν γινει οπως λεω και οταν πλακωσει εδω ο κοσμακης αρχισει το πατιρντι παλι θα πεσει το μπλοκ συννεφο χωρις πολλα πολλα. @Psychraimia @magostisfilis @RedNirgal

(DIR) Post #AP4NiT9YDe50927r3g by tromo@kafeneio.social
       2022-10-29T19:30:07Z

1 likes, 0 repeats

@Feleki Εδώ μπορούμε να ζητήσουμε τα μπλοκαρίσματα των κομματόσκυλων, στο τουίτερ δεν μπορείς, επίσης εδώ είναι αποκεντρωμένο σύστημα και οι διαχειριστές κάθε κόμβου κρίνουν κατα συνείδηση όχι κατά μισθό :P @getimiskon @Psychraimia @magostisfilis @RedNirgal

(DIR) Post #AP4O9QCVIuJwo5MJ9c by getimiskon@udongein.xyz
       2022-10-29T19:54:34.845447Z

0 likes, 0 repeats

@Feleki @Psychraimia @magostisfilis @RedNirgal καλά, αν φτάνεις στα χιλιάδες, αυτό είναι άλλο μέτρο σύγκρισης, αλλά και το fediverse είναι σχετικά μικρό. Χώρια που πολλά instances μπλοκάρουν τα instances με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

(DIR) Post #AP4PtH5zaXPVqKk1tQ by magostisfilis@mastodon.social
       2022-10-29T19:36:06Z

0 likes, 0 repeats

@tromo @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal άρα άνετα πάλι μπορεί να γίνει μια κλειστή κλίκα και οικόπεδο. Ποια η διαφορά;

(DIR) Post #AP4PtHXzuPoPFBqOXo by tromo@kafeneio.social
       2022-10-29T20:12:27Z

1 likes, 0 repeats

@magostisfilis Εμένα μου αρκεί ο θάνατος των κομματόσκυλων... αλλά έτσι κι αλλιώς το δικό σου «οικόπεδο» δεν θες; γι αυτό δεν παρακολουθείς tags όπως linux c posix... etc.. @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal

(DIR) Post #AP5tS9Frp7LbUQIkPg by magostisfilis@mastodon.social
       2022-10-29T20:17:40Z

0 likes, 0 repeats

@tromo @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal οπότε μιλάμε απλά για κάτι πιο επιλεκτικό και τίποτα περισσότερο. Δεν ξέρω, δε βρίσκω ιδιαίτερες διάφορες εκτός το ότι εδώ μέσα έχει ησυχία (για την ώρα).

(DIR) Post #AP5tS9wlFdetdSN0Gu by tromo@kafeneio.social
       2022-10-29T20:49:43Z

1 likes, 0 repeats

@magostisfilis Εδώ δεν αποφασίζει το κεφάλαιο, αυτό φτάνει. @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal

(DIR) Post #AP5tUpjiqhrZp5Xvzk by magostisfilis@mastodon.social
       2022-10-29T21:07:09Z

0 likes, 0 repeats

@tromo @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal τα έχουμε ξανακούσει αυτά.

(DIR) Post #AP5tUqN4UPL3n7xMKO by tromo@kafeneio.social
       2022-10-30T11:02:38Z

0 likes, 0 repeats

@magostisfilis Που; ξέρεις αποκεντρωμένο δίκτυο «ερασιτεχνών» που διαφθείρικε; :P και άντε, και ξέρεις μπορούσε να ανοίξει ο κάθε ένας τον δικό του καφενέ με δωρεάν τον κώδικα; @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal

(DIR) Post #AP5taQAynLFmHoxaW8 by electric_knife@mstdn.social
       2022-10-30T11:15:53Z

0 likes, 0 repeats

@tromo @magostisfilis @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal Τα λέει λίγο μπρουταλ ο Τρόμο μας. Βασικά αυτό που θέλει να πει είναι ότι μια ομοσπονδία αυτόνομων/άσχετων μεταξύ τους σερβερς δεν θα μπορούσε ποτέ να πουληθεί ως ένα κομμάτι.Ακόμα δηλαδή και εάν πουλήσει κάποιος το δικό του, αυτό δε σημαίνει ότι ξεπουλήθηκε ο Σουντο που έκανε το καφενείο κοκ

(DIR) Post #AP5taQcz7Defgg3xAW by tromo@kafeneio.social
       2022-10-30T11:19:00Z

0 likes, 0 repeats

@electric_knife Και μπορεί να φτιάξει δικό του server άνετα και πολύ φτηνά με ανοιχτό κώδικα όποτε θέλει. Θα πρέπει να έρθει ο σοσιαλισμός της μίζας αν μας αγοράσουν όλους :P @magostisfilis @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal

(DIR) Post #AP5taRC50jjBRWTys4 by foufoutos@kafeneio.social
       2022-10-30T13:13:14Z

0 likes, 0 repeats

@tromoΈφτιαξε ο Τραμπ και πήγε αύτανδρος, χρωστάει τον άμπακα. Δεν στεριώνουν  instances με τέτοιες ιδεολογίες, μόνο το Γκαμπ κρατιέται@electric_knife @magostisfilis @Feleki @getimiskon @Psychraimia @RedNirgal