Post AKsB6Fr2pPyb6PmLTM by kmic@qoto.org
(DIR) More posts by kmic@qoto.org
(DIR) Post #AJQDg4PbTe2Q4MSdBw by kmic@qoto.org
2022-05-13T14:40:11Z
0 likes, 0 repeats
Ludzie krzyczą „kurwa serio”, a później się dziwią, że nie mają trakcji u większości ludzi.
(DIR) Post #AJQDg4qBsnIzOotrdI by arkadiusz_wieczorek@101010.pl
2022-05-13T16:31:05Z
0 likes, 0 repeats
@kmic ludzie chcą dyskutować na Instagramie o poważnych problemachCC: @kuba
(DIR) Post #AJQDg5PHmJNV9fJtKq by kmic@qoto.org
2022-05-13T16:37:47Z
0 likes, 0 repeats
@arkadiusz_wieczorek @kuba widzisz, udało Ci się wyrazić dezaprobatę w sposób inny niż poziom sąsiada bijącego swojego psa co mu coś zepsuł albo chuligana co pozdrawia kibiców przeciwnej drużyny.Dziękuję.
(DIR) Post #AJQDg5jUZBXcAKm1pY by kuba@toot.kuba-orlik.name
2022-05-13T17:23:39Z
0 likes, 1 repeats
@kmic Na swoim osobistym koncie daję swoje osobiste reakcje. Jak ktoś chce bardziej profesjonalne to jest @midline A "kurwa serio" moge pisać ile chcę, zwłaszcza jeżeli postuję to będąc w prywatnym lesie 🐴
(DIR) Post #AJQDg6BUt3wVZBsOTw by kmic@qoto.org
2022-05-13T17:36:08Z
0 likes, 0 repeats
@kuba @midline nikt Ci nie zabrania, ani nikt nie sugeruje, że nie możesz.„Osobne konta” to nie jest coś co broni przed zależnościami. Jesteś twarzą ICD, więc ICD biernością mówi, ok, nie mamy nic przeciwko.Czyli dajmy przykład *wyrazisty*, żeby pokazać powiązanie, a nie, żeby zrównać go do bluzgania.Jak Szkoła zatrudnia Nauczycielkę, a ta Nauczycielka prywatnie postuje treści nazistowskie to utrzymywanie takiej Nauczycielki na etacie rzutuje na dyrekcji Szkoły.To, że Nauczycielka postuje swastyki prywatnie to nie chroni Szkoły od krytyki, że ją toleruje, a jasno pokazuje „nie mamy nic przeciwko, że nasza nauczycielka prywatnie jest nazistką, bo nie uczy nazizmu dzieci podczas zajęć szkolnych”.
(DIR) Post #AJQDg6ZxQ7Van3Jvbk by kuba@toot.kuba-orlik.name
2022-05-13T17:45:51Z
1 likes, 0 repeats
@kmic @midline oj, szybko weszło reductio ad hitlerum.Widzę, że dzielisz ludzi na takich, co używają brzydkich wyrazów, i na takich, którzy nie używają brzydkich wyrazów. Znam jednego takiego pana, który tez dzielił ludzi na lepszych i gorszych
(DIR) Post #AKqX3WO2KIbVNa8VH6 by smigol@rigcz.club
2022-06-24T18:21:55Z
0 likes, 1 repeats
@kmic @kuba @midlineMy z @PawelK nie mamy nic przeciwko właśnie takiemu podejściu
(DIR) Post #AKqX3X25vMe9NosUiG by PawelK@qoto.org
2022-06-25T12:00:08Z
0 likes, 0 repeats
@smigol @kmic @kuba @midline @kmic, kurwa serio? Żaden Kuba O. nie może się równać z takimi internetowymi hitlerami jak @smigol i skromny ja.
(DIR) Post #AKqhdYx9GGT9IzNryC by kmic@qoto.org
2022-06-25T13:58:44Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol pozwólcie, że napiszę inaczej, może to pomoże:nie bronię ani nie zabraniam bluzgać.Jedyne co napisałem to miałka teza, że jak ktoś jest publiczny, w tym wypadku zajmuje się edukacją, to jak będzie bluzgał to nie będzie miał zasięgów w bieżącym społeczeństwie.Tyle. Nic więcej.Ja nigdzie nie oceniam czy to dobrze czy to źle, ani nie mówię jak ktoś ma się wyrażać. Tylko stwierdzam fakt, że wulgarnie wypowiadające się osoby, które chcą dotrzeć do jak największego grona osób strzelają sobie w stopę, bo wulgaryzmy nie się powszechnie akceptowane.Stwierdzam także fakt, że nie istnieje bariera chroniąca nasze życie publiczne indywidualne od publicznego instytucjonalnego.Ja nigdzie nie piszę, że nauczycielkę należy zwolnić w podanym przykładzie, tylko używam go do pokazania, że w naszym społeczeństwie za zachowanie nauczycielki beknie też szkoła.Więc teraz pozwólcie Śmigole i Pawle, że zapytam czy uważacie, że edukatorzy, którzy bluzgają mają większe szanse posłuchu u naszego społeczeństwa albo, że instytucja nie obrywa się za zachowanie ich pracowników? Czy po prostu się tutaj nie zrozumieliśmy?
(DIR) Post #AKrcOkXRbEaWHRREGm by smigol@rigcz.club
2022-06-25T14:16:58Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @PawelK nie mają. Ale my nie mamy nic przeciwko lekkiemu bluzganiu prywatnie i lekkiemu nazizmowi prywatnie.
(DIR) Post #AKrcOlDd4OKeOHAv1U by garbulix@rigcz.club
2022-06-25T17:38:24Z
0 likes, 0 repeats
@smigol @kmic @PawelK Zawsze się trochę nazizmuje.
(DIR) Post #AKrcOlxiJ3CAhCjir2 by PawelK@qoto.org
2022-06-26T00:34:42Z
0 likes, 0 repeats
@garbulix @smigol @kmic Nie każdy kto widzi we wszystkich nazistów jest małym lewackim dyktatorem, ale wszyscy mali lewaccy dyktatorzy widza we wszystkich nazistów
(DIR) Post #AKs3pu5EutdyStPzUW by PawelK@qoto.org
2022-06-26T05:42:11Z
0 likes, 0 repeats
@smigolZ tym bluzganiem gdybyś zobaczył bliska nam Czechie, a daj boże i Nowy Jork. Czulibyśmy się tam pod tym względem jak w domu.Ale nie daj borze żeby konserwy kulturowe zobaczyły.@kmic
(DIR) Post #AKs68qgtxDPnLzCCY4 by PawelK@qoto.org
2022-06-26T06:08:00Z
0 likes, 0 repeats
@kubaA nieposledzilem góry wątku. Zdecydowanie Kmic ad hitleryzmem rzucił ostrzeliwując sobie tym samym jedna nogę, przy okazji próbowal odbić zarzut powołując się na definicje której sam nie zna czym odstrzelił sobie druga nogę. Bardzo brawo Pan Kmic. Pana osiągnięcia robią wrażenie.@kmic @midline
(DIR) Post #AKs6UAUtVfJsrZkHNA by kmic@qoto.org
2022-05-13T18:03:48Z
0 likes, 0 repeats
@kuba @midline reductico ad hitlerum to jest zupełnie co innego, polecam sprawdzić definicje.Zamiast nazizmu, podmieńmy, że nauczycielka zajmuje się „popularyzacją jedzenia mięsa” albo „aktywizmem na rzecz papierosów (w sensie chce ich jak najwięcej i bez ograniczeń)”.Argument pozostaje ten sam.Wpis był o tym, że organizacja nie jest odizolowana od działań jej członków w życiu prywatnym. Jaki to ma związek z dzieleniem ludzi na lepsze i gorsze?Lubisz reagować bluzgami. Twoja sprawa, nikt nie broni. Hulaj dusza.Dziwienie się, że ktoś tego nie lubi?Śmigoł postował abordowane płody na fedi, też tego nie lubiłem widzieć.Co, nie mam prawa czegoś nie lubić i pisać o tym u siebie, że tego nie lubię?Przecież nigdzie nie skłamałem o niczym, nie oczerniłem, nie zrobiłem ad hominem.Nie podoba mi się taki zachowanie i nie chcę go słuchać tyle.Więc z czym Ty masz problem tutaj?
(DIR) Post #AKs6UAtM2isy5RBoUy by PawelK@qoto.org
2022-06-26T06:11:52Z
0 likes, 0 repeats
@kmicZaraz przeczytam odpowiedź Kuby choć wstępnie nie sądzę że on ma z czymś problem choć chyba wszyscy obecni widza że ty masz problem i to nie jeden. Pierwsza jest pasywna agresja, drugie to wrażliwość takiego małego motylka na słowa i słówka, poproś to że Smigim chętnie cię potrigerujemy trochę na lingwistycznej ścieżce zdrowia. Wiesz takie hartowanie uszkow w boju. Ps. smugi gdzie te zdjęcia płodów bo kolega Kmic mi narobił smaka, ale sam opis słowny bez wizualnej wystarczająco mocno na mnie nie działa.@kuba @midline
(DIR) Post #AKs6nhDk4M9dr42BGa by kuba@toot.kuba-orlik.name
2022-05-13T18:09:10Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @midline a ja nie lubię, jak ktoś pisze, że to co robię w prywatnym życiu musi automatycznie rzutować na organizację, którą w pocie czoła współtworzę od lat. Nie podoba mi się taki zachowanie i nie chcę go słuchać tyle. Więc z czym Ty masz problem tutaj?
(DIR) Post #AKs6nhZikdjexEJjWa by PawelK@qoto.org
2022-06-26T06:15:23Z
0 likes, 0 repeats
@kubaKmic, proszę nie słuchaj chciałbym zapytać Kube prywatnie.Kuba, co to za jeden ten OBI von Świniobij? Ty go zapraszałem tutaj? On myśli że jego walk na niego serwerze na usłudze napisanej rozwijanej i utrzymywanej nie przez niego ergo w przestrzeni naszego/nie będącego jego wlasnoscia przytulnego fedi jest jego twierdzą?@kmic @midline
(DIR) Post #AKs8DAWMMuIZvDS7ge by PawelK@qoto.org
2022-06-26T06:31:12Z
0 likes, 0 repeats
@garbulixŻe tam lubimy sobie że Smigolem czasem pohajlowac w miejscach publicznych to od razu nas od Kurwin-Freakow będziesz wyzywać?@smigol @kmic
(DIR) Post #AKs8bVLuZLYvTnAaP2 by PawelK@qoto.org
2022-06-26T06:35:36Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTo zależy. Ten nauczyciel uczy w podstawówce i przygotowuje sześciolatków do komuni czy raczej uczy dorosłe osoby w branży w której wszyscy klną na okrągło?W jakiej sytuacji ten nauczyciel bluzgnal ilub jak często bluzga i z jakiego powodu i czy kontroluje to czy nie bo powyżej mówił że kontroluje?Jak to będzie odebrane w polskim społeczeństwie że prywatnie opisany powyżej czasem rzuci mięchem? Mochery się wzburza a reszta będzie mieć wyjebane generalnie. Nie bądź mocher nie wspieraj ich wrażliwości.@smigol
(DIR) Post #AKs8qlgA9JrGSXv7J2 by PawelK@qoto.org
2022-06-26T06:38:21Z
0 likes, 0 repeats
@kmicNatomiast co do obrywania instytucji za pracowników? Czasem tak ale to zależy.Spytam tak, czy ten nauczyciel jest zakonnica sędzia lub kimś pełniącym stanowisko zaufania publicznego i przejechał kogoś na pasach ze skutkiem śmiertelnym? Jeśli nie to fakt że jakiś lapciuch się strigeruje chyba nie ma wielkiego znaczenia. Dla mnie by nie miał.@smigol
(DIR) Post #AKsAtmF36PHRmj3aQi by kmic@qoto.org
2022-06-26T07:01:19Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol wyjątki potwierdzają regułę.Czy chcesz powiedzieć, że z reguły instytucji nie interesuje co publicznie robią ich pracownicy?
(DIR) Post #AKsB6Fr2pPyb6PmLTM by kmic@qoto.org
2022-06-26T07:03:34Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol nie chodzi o sztuczne sytuacje tylko o to co jest najbardziej prawdopodobne we bieżącym społeczeństwie.Tak w tym przypadku, który podałeś bluzganie ma sens. Ten przypadek nie jest związany z edukacją ogólną, którą najczęściej spotykamy i o której była mowa.
(DIR) Post #AKsBTTpl1IZN7QFeO8 by kmic@qoto.org
2022-06-26T07:07:46Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kuba @midline Czy odpowiednie *zanim* zapoznałeś się z materiałem pomaga w celnej ocenie sytuacji?Jak definiujesz pasywną agresję? Póki co widać, ze pasywna agresja to, że ktoś pisze coś czego nie lubisz.Takie snołflejkowskie podjeście.
(DIR) Post #AKsBbSd7NbZzhZ92uW by kmic@qoto.org
2022-06-26T07:09:13Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kuba @midline ciekawe masz odczucia, ale nie podałeś przykładu, który by je potwierdzał. Bardzo lewicowe podejście.Opowiedz nam więcej co czujesz i jak świat Cię boli.
(DIR) Post #AKsBnoqkand05fPkVU by kmic@qoto.org
2022-06-26T07:11:27Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol może podasz przykłady programów lub osobistości edukacyjnych z tych miejsc, które bluzgają i są bardzie popularne od edukatorów, którzy nie bluzgają.Pełno rzucasz opinii, ale bez przykładów.Nie wiedziałem, że Śmigoł ma tak bardzo lewicujących znajomych.
(DIR) Post #AKsDnLX3nJin4W6feS by kmic@qoto.org
2022-06-26T07:33:46Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK tak samo jak nie każdego wpuszczamy do domu tak samo na fedi każdy użytkownik może sobie wyprosić ludzi, którzy nie potrafią się zachować wg. ich standardów blokiem albo jeszcze niegrzeczniej dać mute i wtedy ta osoba gada sama ze sobą.To, że nie masz kontroli nad moim kontem to jest fakt. Także rzeczywiście to jest twierdza, a np. ja nie muszę słuchać ludzi, którzy wchodzą do mojego domu i dyskutują ze mą na tematy których nie poruszyłem albo oburzają się na rzeczy, których nie napisałem, a jedynie na swoje interpretacje.@kuba @midline
(DIR) Post #AKusuONA7KeeLRsJkm by PawelK@qoto.org
2022-06-27T14:23:52Z
0 likes, 0 repeats
@kmicUżytkownik czy snowflejk? Prawdziwi użytkownicy nikogo nie banują.@kuba @midline
(DIR) Post #AKuv1XnBh1lpUlaPgW by PawelK@qoto.org
2022-06-27T14:47:34Z
0 likes, 0 repeats
@kmicMyślę że bardziej lewackiego znajomego niż ty Smigol we mnie nie ma ale kto wie.Wracając do pytania, może czy osoba która ma trochę followersow z powodu iż oni chcą się czegoś od tej osoby nauczyć wyczerpuje definicje edukatora?Jesteś też niekonsekwentny bo pisałeś wcześniej że edukator któremu prywatnie zdarzy się użyć nieeleganckiego słowa nie będzie miał żadnych zasięgów a nie nie będzie miał większych zasięgów niż... Również kurwa serio powiedziane prywatnie raczej dla wielu osób nie wyczerpuje znamion bluzgania.@smigol
(DIR) Post #AKuvOnTtWp9IoVeMoS by PawelK@qoto.org
2022-06-27T14:51:47Z
0 likes, 0 repeats
@kmicPisałeś jakieś wysrywy o nazistach co wyczerpuje znamiona ad hitlerum. Później stwierdziłeś że to nie jest ad hitlerum co potwierdza moje drugie spostrzeżenie powyżej. Co do moich odczuć myślę że jeśli nie jesteś analfabeta i śledzisz rozmowę je znasz.Natomiast co do bólu istnienia, czy to ja zacząłem ta nitkę od pisania że "kurwa serio" wywołuje u mnie ból dupska? @kuba @midline
(DIR) Post #AKuvj1fcU1dIc0mRBg by PawelK@qoto.org
2022-06-27T14:55:26Z
0 likes, 0 repeats
@kmicZapoznałem się na tyle na ile mój klient fedi pozwalał i po tym jak poznałem całą historię twojej choroby więc tak. Ten timing byl pomocný. Dodatkowe doczytane materiały utwierdziły mnie w przekonaniach.Co do definicji pasywnej agresji poczytaj w wikipedii. Gdybyś się zgubił, pomogę. Nie nie wszystkie durne lub bezmyślne wypowiedzi jakie w życiu widziałem były pasywna agresja.@kuba @midline
(DIR) Post #AKuwEKRCkwPVnNxphI by PawelK@qoto.org
2022-06-27T15:01:05Z
0 likes, 0 repeats
@kmicNawet w edukacji ogólnej w pewnych sytuacjach wtrącenie ostrzejszego słowa może mieć pewne uzasadnienie.W polskim społeczeństwie? Ciężko powiedzieć. W jego 50% nie zrobi to prawie żadnego lub żadnego wrażenia, w drugiej połowie wywoła zamieszki na ulicach. Z tych dwóch skrajności nie da się zbudować średniego modelu - ja jem na obiad steaki a sąsiad frytki, to co je przeciętny Polak?@smigol
(DIR) Post #AKuwd8PGcoiHikt0Cm by PawelK@qoto.org
2022-06-27T15:05:35Z
0 likes, 0 repeats
@kmicBiorąc pod uwagę szerszy kontekst od polskiego tak, nie obchodzi.Nawet w kontekście Polski zależy co to za instytucja i branża. Co do "co robi publicznie" to nie rozumiem, bo osoba o której myślę powiedziała to prywatnie.W szerszym kontekście natomiast, czy wiesz w którym historycznym okresie większość instytucji a obecnie w których sektorach ekonomii, instytucje lubują się w zaglądaniu pracownikom do kieszeni, szaf, majtek i w inne interesujące miejsca?Historycznie w komunizmie, a dziś w budżetówce i kościele czyli organizacjach totalnych - definicja tej istatniej na wikipedii.@smigol
(DIR) Post #AKux71ELs00C9V1wx6 by smigol@rigcz.club
2022-06-27T15:10:57Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kmic rosół
(DIR) Post #AKvDans7hRHEfwrE80 by kmic@qoto.org
2022-06-27T18:15:37Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kuba @midline kto tak definiuje „prawdziwych użytkowników”? Jest jakiś Związek Prawdziwych Użytkowników?
(DIR) Post #AKvDjX73NZflIv0I0e by kmic@qoto.org
2022-06-27T18:17:13Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol nie napisałem, że nie będzie miał *żadnym* zasięgów, tylko statystycznie niższe, bo bluzganie nie jest normą. Czemu przekręcasz to co napisałem?
(DIR) Post #AKvDqYFFZHhMqJBTg8 by kmic@qoto.org
2022-06-27T18:18:29Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kuba @midline nie napisałem *jakieś* tylko jasno opisałem skąd taki przykład i podałem następny używającego innego przykładu, ale pokazujący to samo. Właśnie po to, żeby pokazać, że nazizm nie ma nic wspólnego z robionym argumentem. W jakie sposób to jest ad hitlerum?
(DIR) Post #AKvDxzWCZ4AzSNf1bU by kmic@qoto.org
2022-06-27T18:19:49Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kuba @midline to Ty twierdzisz, że to pasywna agresja to na Tobie leży praca pokazania, że tak jest. Jak nie potrafisz, to nikt nie musi brać sobie tego co twierdzisz do serca. Bezpodstawnie twierdzić można co się chce, to nie znaczy, że ktokolwiek ma brać to na poważnie.
(DIR) Post #AKvE2IX9o8aTafA3f6 by kmic@qoto.org
2022-06-27T18:20:36Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol nikt nie pisał o wyjątkach, ale w zjawisku statystycznym. Tak są wyjątkowe osoby, który mogą wyjątkowo działać przeklinając, ale to są wyjątki potwierdzające regułę.
(DIR) Post #AKvE6WYHd9AEE1henA by kmic@qoto.org
2022-06-27T18:21:22Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol coś co jest powiedziane prywatnie nie jest znany publicznie.Sam zakres wpisu nazywa się *publiczny* bo osoby postronne to widzą.
(DIR) Post #AKvJCpEVaSrJfiHH9s by kmic@qoto.org
2022-06-27T19:03:01Z
0 likes, 0 repeats
@smigol @PawelK nikt nie robi średniej, tylko co jest bardziej prawdopodobne. Np. czy jest bardziej prawdopodobne, że w społeczeństwie jest jedzony stek czy frytki czy rosół.Nie ważne, że to są różne rzeczy, bo sam fakt ile danego towaru sprzedaje się rocznie pozwala nam mniej więcej oszacować co jest bardziej prawdopodobne do zjedzenia przez Polaka.
(DIR) Post #AKvJCq2UacqEAjfC4G by smigol@rigcz.club
2022-06-27T19:17:44Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @PawelK rosół, wiadomo
(DIR) Post #AKvJG2ENiY02qwkU5Y by fluffy@social.handholding.io
2022-06-27T19:19:05.358011Z
0 likes, 0 repeats
:blobcatheart: rosół
(DIR) Post #AKvqzScDlRWeCZASg4 by xue@bae.st
2022-06-28T01:37:06.450421Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @arkadiusz_wieczorek @kuba napierdalanie się kibiców to pinakiel zarówno umysłowej jak fizycznej rozrywki
(DIR) Post #AKwmA1R6qoxyTn9Bbs by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:17:39Z
0 likes, 0 repeats
@kmicNerdzi, konserwatyści, niesnowflejki? Związek nie a raczej może istnieć wieksza liczba takich definicji bo z zalożenia taka posiada element subiektywny. Myślę że może ich istnieć niemal tyle ile mamy płci psychiatrycznych czy jak tam lewi nazywają urojenie osiadania wyjątkowej płci. @kuba @midline
(DIR) Post #AKwmLBmeifNLl0YAGe by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:19:42Z
0 likes, 0 repeats
@kmicA w takim razie powinieneś był żądać wskazania edukatora z niemniejszym zasięgiem.@smigol
(DIR) Post #AKwmhFY5OyYxnyFqU4 by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:23:41Z
0 likes, 0 repeats
@kmicO ile dobrze pamiętam nazizm nie był użyty przy jakimś syntetycznym przykładzie tylko na tyle blisko Kuby żeby mógł on stwierdzić, że mówisz o nim. Bezpodstawne zarzucanie nazizmu lub nazistowskich zachowań lub bezpodstawne porównanie do nazisty jest jednym z rodzajów ad hitlerum. Zaraz ci to ładnie okaże jedną piosenka gdyby nie było jasne.@kuba @midline
(DIR) Post #AKwnBp9VapTOunKzPE by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:29:13Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kuba @midline ale gdzie tam jest zarzucanie komuś nazizmu? Potrafisz wskazać zdanie, w mojej wypowiedzi, które to sugeruje? Bo jak jedynie się to Tobie wydaje, to nie mamy o czym pisać, bo Ty masz całkowite prawo do swoich odczuć. Ja nie mam o czym dyskutować jeżeli to są jedynie Twoje interpretacje i odczucia.
(DIR) Post #AKwnJrSWtsaiO04DC4 by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:30:40Z
0 likes, 0 repeats
@kmicZdecydowanie absolutnie stawiam tezę że nie wiesz o czym piszesz.Myślę że jakieś 80% społeczeństwa czasem prywatnie zaklnie. Skąd ci się wzięło w powyższej wypowiedzi przeklinanie podczas pracy gdy na górze nitki inkryminowany zaklął prywatnie. Jeśli piszesz o mojej wypowiedzi o nauczycielach z tłustym językiem, przejdź się do zawodowej techników szkół technicznych lub jakiejkolwiek szkoły nie będącej pod wpływeminidtea Czerniaka (skóry) itp swietojebliwych katotalibow z lingeistyczno-estetycznym kijem w dupie.@smigol
(DIR) Post #AKwnN6ad6LV8BKP1E0 by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:31:15Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol w jaki sposób wskazanie edukatora z mniejszym zasięgiem potwierdza albo zaprzecza postawioną tezę, że bluzganie daje mniejsze prawdopodobieństwo, że edukator przebije się do mas?
(DIR) Post #AKwnQobduEyPZ4e4jg by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:31:55Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kuba @midline ale możesz wskazać, gdzie definicję „prawdziwego użytkownika” nie zrobioną przez Ciebie, która jest podobna do Twojej?
(DIR) Post #AKwncQIk63fNexL9Em by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:34:01Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol skoro nie wiem o czym piszę to może w końcu podasz jakieś cytowanie mojej wypowiedzi, a nie robisz argumenty przeciw czemuś czego nikt nie powiedział?Jak ma się prywatne przeklinanie do przeklinania na publicznej osi czasu?Czy jak ktoś się masturbuje w publicznym parku, tak, że każdy to może zobaczyć to jest „prywatne”?
(DIR) Post #AKwnhhCKhdpxVlr996 by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:34:58Z
0 likes, 0 repeats
@kmicCo masz na myśli piszac wyjątkowo działać przeklinając?@smigol
(DIR) Post #AKwo6Ak8VRFe5uL3wm by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:39:23Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTak została wykuta na kamiennych płytach na górze Synaj.Zapytaj np na noagenda lub gdzieś w okolicy lub nerdów lub konserwy lub niesnowflejki.@kuba @midline
(DIR) Post #AKwoF7FqqTnVshRDIO by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:41:00Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol mam na myśli, że zawsze znajdą się wyjątki, które pójdą pod prąd. Czyli, że jest miejsce na kilku edukatorów bluzgających, ale nie będzie to znaczący procent wszystkich popularnych edukatorów.Czyli na 100 bluzgających edukatorów w dzisiejszym społeczeństwie, gdzie bluzganie publiczne nie jest normą sukces może osiągnąć jedynie kilku, bo bluzganie nie pomaga w robieniu zasięgów, w kulturze gdzie bluzganie nie jest akceptowalne.Takie wyjątki potwierdzają regułę.Dlatego na jednego bluzgającego edukatora znajdziemy 100 Radków Kotarskich, bo łatwiej się przebić nie bluzgając.
(DIR) Post #AKwoHXn19zSGl06ooi by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:41:28Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK wystarczyło napisać, że nie możesz :)
(DIR) Post #AKwoNBsRXjl6XBL5rk by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:42:28Z
0 likes, 0 repeats
@kmicJak się ma? Ano tak jak standardowy footer na Twitterze. Cytuję: konto prywatne, wyrażane opinie niekoniecznie muszą być zgodne z opinii pracodawcy. Właśnie tak się ma. Wypowiedź może być na publicznym forum lub kanale, ale o ile wypowiedź jest nie ex catedra ale wypowiedziana przez osobę jest czymś innymniż wypowiedź pracownika itp.@smigol
(DIR) Post #AKwobmweWRrRYJGjZY by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:45:04Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol czyli jak wywieszę w parku na ławce tabliczkę „ławka prywatna, wyrażane opinie i masturbacja niekoniecznie muszą być zgodne z opinii pracodawcy.”To znaczy, że to nie jest publiczne i nikt postronny tego nie zobaczy?Czyli nie uda nam się wskazać przypadków, gdzie „prywatna” osoba napisała coś „prywatnie” na Ćwierkaczu i została zwolniona przez pracodawcę?Nic takiego się nie dzieje we współczesnym społeczeństwie?
(DIR) Post #AKwojtl14uQWzsh2lk by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:46:34Z
0 likes, 0 repeats
@kmicJesteś niewidomym czy analfabeta lub osoba z innymi problemami kognitywnymi?Noagendasocial.com lub dowolną grupa lub osoba antiwoke lub nonwoke na FB lub ty lub generalnie w sieci.Myślę, że jeśli nie jesteś niepełnosprawny, dopasujesz te wskazówki do ko kretnych grup lub osób.Dobra jebne no mnie swędzi, zapytaj np na Twitterze np Elona Muska, który długo będzie się śmial po tym gdy zadasz pytanie.
(DIR) Post #AKwpAcjuST6O2Hv3aq by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:51:24Z
0 likes, 0 repeats
@kmicCo do pierwszego akapitu kolejny raz mylisz świat fizyczny i cyfrowy, tożsamości i konta cyfrowe to nie to samo co geograficzne miejsca.Co do takich sytuacji, w republikach bananowych pewnie się zdarzają ioxe nawet odbywa się to w świetle prawa, w normalnych krajach to byłoby bezprawne zwolnienie pracownika w tych przypadkach o których myślę.@smigol
(DIR) Post #AKwpEaSirnWU8DlnxQ by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:52:08Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK ale potrafisz wskazać definicję, podlinkować URL, który potwierdzi Twoją definicję „prawdziwego użytkownika” czy podanie URL do definicji, albo zacytowanie jej to zbyt wielki mentalny wysiłek?Czy może bardziej prawdopodobne, że sobie taką definicję wymyśliłeś?Podsumujmy:• problem z wykonywaniem podstawowych działań mentalnych jak cytowanie, linkowanie• wymyślanie własnych tworów i uznawanie ich za prawdziwe
(DIR) Post #AKwpFUZOGC8A97Jv7o by syrenka@poa.st
2022-06-28T12:52:18.309289Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @PawelK @smigol sorki ze sie wtracam chlopaki... nie mam czasu wszystkiego przeczytac ale z tyle co zdazylam to dodam jedno... :blobstop: trzymajcie sie daleko od demoralizacji bo to do niczego nie doprowadza... serio. tylko moje obzerwacji z drugiej strony kuli. 🍁 dobranoc, dzien dobry, i powodzenia jak to do jakiegos projektu szkolnego... XD fajnie widzec tyle z ~ u nas to zadko spotykana litera 😂 ciao chlopaki :poland: youtu.be/bX3EZCVj2XA
(DIR) Post #AKwpKMEwepDflA4rBY by kmic@qoto.org
2022-06-28T12:53:10Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol ale istnieją takie przypadki w Polsce czy USA gdzie ktoś został zwolniony przez pracodawcę, bo napisał coś „prywatnego” na Ćwierkaczu czy nie ma?
(DIR) Post #AKwprZpf8v0nTI5kmG by PawelK@qoto.org
2022-06-28T12:59:10Z
0 likes, 0 repeats
@kmicKolejny raz piszez o bluzgajacych edukatorach bezpodstawnie. Wasza swietojrbliwosc myli prywatne użycie słowa z publicznym oraz jednostkowe rzucenie przecinkiem z bluzganiem to raz. Nie wiem jaki powod ma to balwanstwo i chyba nie chce wiedzieć.Co do akceptacji społecznej wtracenia czsem w wypowiedzi eufemizmu. To nie obchodzą mnie wzorce etyczne z twojego wypizdzistanu. Rzeszów to nie cały kraj i nie cały świat.@smigol
(DIR) Post #AKwq1JGRb5j6yyG9js by kmic@qoto.org
2022-06-28T13:00:56Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol dlaczego obrażasz Rzeszów?
(DIR) Post #AKwqmvMtkEuqlpyzdg by kmic@qoto.org
2022-06-28T13:02:49Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol ja nigdzie nie pisałem, że bluzganie jest prywatne ani nie pisałem, że jest jednostkowe.Jak gdzieś napisałem tak go zacytuj xDTylko proszę cytat z moich wypowiedzi, a nie wyobrażeń w Twojej głowie.
(DIR) Post #AKwqmvvHgOQCUU4SEi by PawelK@qoto.org
2022-06-28T13:09:32Z
0 likes, 0 repeats
@kmicMyślę że ta wypowiedź w tym miejscu i czasie tego wątku spowodowała właśnie że oblales test turinga.@smigol
(DIR) Post #AKwqzvtj5U5QB3Xai0 by kmic@qoto.org
2022-06-28T13:11:53Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol nadal nie potrafisz zacytować? Najprostsza rzecz, niech wytłumaczę:podajesz link do tekstu: i dajesz takie dwa znaki „ ” i tekst, który potwierdza to, że to co napisałeś, nie jest zmyślone.Wtedy nikt nie może Ci zarzucić, że zmyślasz.
(DIR) Post #AKwrQI6J9z2qZFziAy by PawelK@qoto.org
2022-06-28T13:16:39Z
0 likes, 0 repeats
@kmicO widzę że pan z sekcji obrażonych pomników i ultrakatolickich zombie. Pogratulował.Zapdejtuj ontologię do czegoś bliżej xxi wiecznego standardu i wróć.Ps. Nikt nie moze słownie obrazić miasta trupa kawałka żelastwa lub szerzej fizycznego przedmiotu, gdyż w tym celu fizyczny przedmiot musiałby posiadać uczucia oraz częśc. Zresztą to ostatnie może wskazywać że ciebie też.PS2 żadne słowa nie moglyby obrazić Rzeszowa i białego stoku w takim stopniu jak słowa i działania osób nie odbiegających od przeciętnych ich mieszkańców.@smigol
(DIR) Post #AKwsEJsOpf4cYPLPA8 by smigol@rigcz.club
2022-06-28T13:25:40Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kmic Grażyna zgaś światło żeby nie widzieli że patrzymy!!! Jaka awantura u sąsiadów! Chodź tu okno uchylimy posłuchamy
(DIR) Post #AKwsrHgYub9L3KO48W by kmic@qoto.org
2022-06-28T13:32:44Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol zobacz, jak napisałem dlaczego *Ty* obrażasz Rzeszów. Nie ze Rzeszów jest/czuje się obrażony.Po raz kolejny produkujesz się na temat, którego nikt nie wypowiedział, bo na to co zostało powiedziane nie masz nic do powiedzenia.
(DIR) Post #AKxULlPwd8FcFx0lpQ by smigol@rigcz.club
2022-06-28T12:34:54Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @PawelK Kruci! @kuba napisał "kurwa serio" a wy robicie dyskusję jak z "Nature". Niedługo wprowadzicie subskrybcję i żeby to czytać, będę musiał patrzyć przez sci-hub jak Nature i inne prace czytam
(DIR) Post #AKxULlu4p6LzlP6pnM by PawelK@qoto.org
2022-06-28T20:32:48Z
0 likes, 0 repeats
@smigolTo ja taktycznie Sie oddale, a kmioc będzie stał tootami odnosząc się do każdego przecinka ozdobna w moich dwóch czy trzech tootach.@kmic @kuba
(DIR) Post #AKxUVCMHpjvCQ0nbqS by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:34:32Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK mądra decyzja skoro nadal do tej pory nie zacytowałeś niczego obiektywnego co potwierdzało by Twoje konkluzjeno chociaż tę definicję „prawdziwego użytkownika” byś podał z jakieś słownika czy cuś. Chociaż to jedno by się okazało, że istniej poza Twoją wyobraźnią.
(DIR) Post #AKxUhYlGMl2nNINN7g by PawelK@qoto.org
2022-06-28T20:36:45Z
0 likes, 0 repeats
@kmicJeśli potrafisz linkować Urle mentalnie to ja ci gratuluję. Biorąc pod uwagę że na masie rozmawiałem chyba na tysiąc różnych tematów, to kurwa kmiotku wydobycie pojedynczego toota z tamtych 2gb dumpa dyskusji nie jest zbyt łatwe chyba że kurwa masz w bani index do takiej bazy. Tak czy siak, z twoich wypowiedzi zionie pustka mentalnani brakami w logice ale na siłę próbujesz właśnie o to oskarżać innych. Mam prośbę kmiocie, dpsdnijni nie wracaj. Zmarnowałem dość mojego czasu na dyskusję z bytem który oblał test Turinga.
(DIR) Post #AKxUlv7x9Tchtr4IyW by PawelK@qoto.org
2022-06-28T20:37:33Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTo nie ma znaczenia.@smigol
(DIR) Post #AKxUnue7uZRYzG4EhU by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:37:54Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK czyli nie podasz definicji „prawdziwego użytkownika”, która istnieje poza Twoją głowę? Wystarczyło napisać, że wymyśliłeś to sobie.
(DIR) Post #AKxUsQVdO51Oy0FPKy by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:38:44Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol nie ma znaczenia, bo Ty tak zadecydowałeś? Cholera, nie wiedziałem, że rozmawiam z wszechmogącym Bogiem i sędzią we własnej sprawie.
(DIR) Post #AKxUxL72sZZvg45Zr6 by PawelK@qoto.org
2022-06-28T20:39:37Z
0 likes, 0 repeats
@smigolA tam awantura. Ztrigerowalem śnieżynkę. Żeby było śmieszniej prawdopodobnie pisarska lub konfideruska jako że obraża Rzeszowa na miarę obrazy jasnej góry. No s jak wiemy konserw ztrigerowsc się nie da.@kmic
(DIR) Post #AKxV4Xu3irn3NES1Am by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:40:55Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol ale gdzie mnie strigerrowałeś? Bo wiesz, nie widać gdzie, przecież Ci piszę dalej xDPóki co to większość tego co piszesz to jest ad hominem i unikanie udowadniania, że coś istnieje poza Twoją interpretacją.To może to nie ja jestem tutaj tym striggerowanym. 🤔
(DIR) Post #AKxVAD6Fyv6aahrDPs by PawelK@qoto.org
2022-06-28T20:41:57Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTam nie było w pytaniu ty. Napisałeś: dlaczego obrażasz Rzeszów. I znowu słuchasz się po temacie. Nie da się obrazić przedmiotowe bo nie sanodobami chyba że w twoim sniezynkowym kuku landzie przedmioty mają uczucia.@smigol
(DIR) Post #AKxVFDSe4BD79uiTLs by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:42:51Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol Ja nigdzie nie napisałem, że się Rzeszów obraził.Ja zapytałem czemu Ty się czepiasz Rzesowa? Nie lubisz czy jak?
(DIR) Post #AKxVJqXWiMe5WACvJ2 by kmic@qoto.org
2022-06-28T13:33:56Z
0 likes, 0 repeats
@smigol @PawelK żeby awantura to by musiał się ktoś denerwować. Ja tylko czekam na definicję „prawdziwego użytkownika”. Może Ty drogi Śmigołku podlinkujesz albo podasz swoją.
(DIR) Post #AKxVJsudtOKAsR2Pc8 by kmic@qoto.org
2022-06-28T13:36:37Z
0 likes, 0 repeats
@smigol Śmigoł nudzę się tym Pawłem, daj jakąś waginę.
(DIR) Post #AKxVK2KqrJdY6KMyDQ by PawelK@qoto.org
2022-06-28T20:43:41Z
0 likes, 0 repeats
@kmicNie no w ogole się nie denerwujesz. Biorąc pod uwagę że jednym z przejawów zostania strigerowanym jest to że cel zaczyna srac postami często całkowicie lub częściowo nielogicznym to sprawiasz wrażenie oazy spokoju. @smigol
(DIR) Post #AKxVP6HrarotnzO19U by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:44:38Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol Czyli jak ktoś dużo pisze to jest striggerowany?Śmigoł Ty dużo piszesz. To podobno nie szitposty tylko striggerowanie. Co o tym myśliśz Śmigołki, Zgadzasz się z przedmówcą?
(DIR) Post #AKxkP7cS8iRlFVU968 by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:45:58Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK Pawełku a jak odróżniasz szitpostera, który dużo pisze, albo trola, który kogoś trollujealbo sea liona, który kogoś sealioninguje, bo to też wymaga „srania wpisami”?Czy to Ty decydujesz zdalnie czy ktoś jest striggerowany, a kto nie?@smigol
(DIR) Post #AKxkP81GeSIQUT5xmC by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:47:37Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK a jak poznasz, że ktoś czasem nie robi sobie z Ciebie jaj?I na przykład ma ubaw jak nie potrafisz podać definicji „prawdziwego użytkownika”?Jak to odróżnisz?@smigol
(DIR) Post #AKxkP8XAjpoi5Q1RVQ by PawelK@qoto.org
2022-06-28T23:32:42Z
0 likes, 0 repeats
@kmicPodałem ci ta definicje zjebie. Link istnieje poszukaj sobie w moich rozmowach na nosgendasocial. Nigdy nie mówiłem przygłupie że to jedyna lub globalna definicja i zaznaczyłem że to subiektywna kategoria ale jesteś idiotail i jak zwykle nie załapałes.Jak to odroznie? Hmmm. To trudne pytanie. Mniej więcej tak jak odróżnia się idiotę od trefnisia. @smigol
(DIR) Post #AKxkrGV0iYLGtkQLGS by kmic@qoto.org
2022-06-28T20:43:19Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol Nie miałeś czytania ze zrozumieniem w szkole?
(DIR) Post #AKxkrHfKNgBmW2G5z6 by PawelK@qoto.org
2022-06-28T23:37:46Z
0 likes, 0 repeats
@kmicHmm. Nie na trzech latach rozszerzonej logiki na studiach nic o tym nie było. Ale jak sądzę z twoich wysrywow, jesteś przekonany że certyfikat zaawansowanego czytelnika ze zrozumieniem, który uzyskales w wyższej szkole gender studies w pcimiu daje ci pewność siebie w tej dziedzinie.@smigol, dużo takich zjebo jak ten półgłówek masz wsrod znajomych?
(DIR) Post #AKxkvut4UuiHJltcki by kmic@qoto.org
2022-06-28T23:38:38Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol skoro istnieje to go podlinkuj. Proste. Co Ci sprawia taką trudność?Nie wiesz co pisałeś? Nie radzisz sobie z komputerami?Opierasz swoje tezy na linkach, których nie możesz znaleźć? Jak to powszechna definicja to co za problem ją znaleźć?Ad hominem nie robi na mnie wrażenia, jedyne co to robi to pokazuje Twoją niedojrzałość.Dzieci małe obrażają innych, bo nie potrafią sformułować koherentnych argumentów.Jesteś dzieckiem?
(DIR) Post #AKxl2fehWlBG6XOZ1c by PawelK@qoto.org
2022-06-28T23:39:49Z
0 likes, 0 repeats
@kmic"dlaczego obrażasz Rzeszów?"Skleroza bardzo czy więcej Alzheimera?@smigol
(DIR) Post #AKxl3ggJCMtrZldEmG by kmic@qoto.org
2022-06-28T23:40:03Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol Miałeś rozszerzoną logikę na studiach? Ale zrozumiałeś coś? Co to za studia były, że tam były aż trzy lata logiki?Z chęcią sprawdzę gdzie był taki program, może kolejny wymysł, może prawda. Trudno ocenić, bo jak zawsze zero linków do źródeł.
(DIR) Post #AKxl6izH57mFb1x2RM by kmic@qoto.org
2022-06-28T23:40:36Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol Tak, napisałem, dlaczego obrażasz Rzeszów, nie że Rzeszów jest obrażony.Nie odróżniasz tego?
(DIR) Post #AKxlh3vGioGYx2P9UW by PawelK@qoto.org
2022-06-28T23:47:09Z
0 likes, 0 repeats
@kmicNie kmiocie, spieszę wyjaśnić bo kolejny raz widzę że, procesor ci nie nadąża. Zgodnie z prawem istnieje w sieci rozgraniczenie czy piszesz prywatna opinie gdzie masz więcej wolności i nie obciazasz swoimi poglądami pracodawcy i gdy mówisz z pozycji pracownika gdy twoja opinia może być przypisana do pracodawcy.W tym sensie, misiu o niezbyt dużym rozumku, gdy jakiś nadgorliwy pracodawca narusza powyższa regułę i łamiąc prawo bezprawnie cię zwalnia, nie zmienia to faktu, że ta reguła dalej istnieje.Boże, czemu zsylasz na mnie przygłupie jak kmioć, którzy nie dość że chuja rozumieją rzeczywistości, są przekonani o swej nieomylności.Zastanawiam się co twój zbugowany z80 skmini z powyższych trzech akapitów.@smigol
(DIR) Post #AKxls1OqRUNGJOSrMO by kmic@qoto.org
2022-06-28T23:49:08Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol gdzie jest ta reguła zapisana? Mówisz, że jest „zgodnie z prawem” to podlinkuj do artykułu, o którym mówisz.Skoro mówisz, ze jest to burden of proof jest na Tobie. Podlinkuj źródło.
(DIR) Post #AKxmmhPjQB2apjuBbk by kmic@qoto.org
2022-06-28T23:51:49Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol Tutaj jest przykładowa lista zwolnionych z pracy, bo napisali coś na *swoim* ĆwierkaczkuCzyli zakładając, że założona przez Ciebie regułą istnieje, to nie ma zastosowania w rzeczywistościA czy ja gdzieś napisałem, że piszę o teorii, a nie praktyce?https://www.goliath.com/random/10-people-who-got-fired-because-of-their-tweets/
(DIR) Post #AKxmmhuDapQYMIAX7w by kmic@qoto.org
2022-06-28T23:53:33Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol ja rozumiem, że ad hominem pomaga Ci psychicznie odreagować, może masz jakieś problemy emocjonalne, ale jedyne co to robi tutaj, to zaciemnia argumenty, które robisz.
(DIR) Post #AKxmmiYHBtTCMWuWZ6 by PawelK@qoto.org
2022-06-28T23:59:22Z
0 likes, 0 repeats
@kmic"Robić argumenty" no tak teraz rozumiem. Ty stary, powtórzę się. Wypadnij bo marnujesz mój czas. Nie wiem wróć do dyskusji o uprawie pszenicy w Rzeszowie czy coś. Myślę że wiele wskazuje na to, że jest to bliższy Ci temat.@smigol
(DIR) Post #AKxmmm2WDuRZBC5DcW by kmic@qoto.org
2022-06-28T23:58:56Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol jeszcze jedna rzecz, bo chyba nie ogarniaszTO TY PRZYSZEDŁEŚ DO MOJEGO WĄTKUwięc nikt na Ciebie nie zesłał MNIETO TY piszesz pod MOIM wpisem.Ja nie przyszedłem na Twoje konto i nie piszę pod Twoimi postami.Więc nawet tak prostą sprawę potrafiłeś przekręcić niezgodnie z rzeczywistością.Ja Ciebie tu nie zapraszałem. Śmigoł Cię przywołał. Możesz w każdej chwili wrócić do siebie.Wg. *Twojej* teorii to jest moja *prywatna* przestrzeń, a ja nie przypominam sobie, że Cię tutaj zapraszałem.
(DIR) Post #AKxnCVirVp2G6PA3Yu by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:04:03Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol czyli nie masz argumentów, więc ich nie robisz. Ok.Powtórzę jeszcze raz: jestem u siebie, w swoim wątku, pod moim wpisem.Jedyna osoba, która może „wypaść” to Ty wracając do siebie.Co wskazuje, że to bliższy dla mnie temat skoro ani nie uprawiam pszenicy ani nie jestem z Rzeszowa?Jeżeli masz problemy psychiczne to ok, zdarza się, ale po co robisz projekcje ze swojej wyobraźni na moją osobę.
(DIR) Post #AKxnJnVhmB57IUTvo8 by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:05:22Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTak, a gdy twierdzę, że niebo jest niebieskie to co na kim odreagowuje i z przyczyny jakiego mojego prywatnego problemu, panie profesorze psychologii?Powiedz doktorat z psychologii robiłeś na tej samej uczelni co studia z zarządzania? Chciałbym wiedzieć osiby po której Alma mater omijać szerokim łukiem. I tak nie przepadam za uczelniami rozdajacymi dyplomy za kasę a nie umiejętności oraz wiedzę.@smigol
(DIR) Post #AKxne27f9qY6PLsx4S by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:09:01Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol moja uczelnia to nie tajemnica Politechnika Wrocławska, Inżynieria Oprogramowania.Tylko co to ma do rzeczy?Widziałeś gdzieś, żeby rozsądna osoba cały czas leciała ad hominem? Małe dzieci mają w nawyku wyzwiska. Możesz ich pisać ile chcesz, ale to nie zmienia faktu, że nie potrafisz przekierować do źródła jak ktoś Cię pyta na czym bazujesz swoje opinie.
(DIR) Post #AKxntLp4CC9BqmUVyi by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:11:48Z
0 likes, 0 repeats
@kmicNo robi się podwójnie zabawnie. Twój wątek mógłbyś nazwać twoim gdyby nie był dostępny na timelinie instancji. Żeby było śmieszniej, analogicznie do wątku w ktorym Kuba użył eufemizmu.Myślę, że dla śnieżynek jak ty, Gargron powinien zaimplementować prywatne pokoje dla intelektualnych onanistów gdzie niedostosowane jednostki jak ty zapraszały by podobne do siebie zera na sausage party.@smigol
(DIR) Post #AKxo7xmvpyljeWSbR2 by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:14:26Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTy, Janusz, a gdzie ten wątek na górze ma napisane że jest Twój i ty będziesz decydował kto do niego wejdzie czy nie? Ponadto jeśli coś ląduje na feedxue instancji to tym czyms uzyszkodnik uszczesliwia innych.@smigol
(DIR) Post #AKxoEv1MWZP965WiGW by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:15:41Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol po raz kolejny wypisujesz swoje własne wyobrażenia. Np. jaka jest definicja „śnieżynki”? Ktoś kto się z Tobą nie zgadza?Może Ty jesteś śnieżynką, skoro uciekasz się non stop to wyzwisk jak Ci coś nie pasuje?To jest mój wątek, *bo*. Mogę Cię z niego wyrzucić. Ty nie możesz z tym nic zrobić.Także takie są fakty. Ty nie masz kontroli tutaj, ja mam.Możesz to różnie interpretować, ale to Ty do mnie napisałeś jako pierwszy, a nie ja do Ciebie.Sorry, ale tych faktów jest więcej, że to Ty przyszedłeś tutaj, nieproszony.Więc teraz nie narzekaj, że Ci nie dobrze, tylko wróć do siebie. Ja nie jestem od tego, żeby Ci robić dobrze.
(DIR) Post #AKxoIjHU7CWnqQsvA0 by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:16:22Z
0 likes, 0 repeats
@kmicAno nie do końca jest to prywatna przestrzeń. Ja nic nie mówiłem o kanałach komunikacyjnych. Jedynie o tym, że dana osoba publikując x jednego lub drugiego konta, używa ona jednej lub innnej tozsamosci.@smigol
(DIR) Post #AKxoJrnpuu00Z2YkIy by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:16:35Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol A widzisz autora w pierwszym wpisie? Widzisz kto to jest?A wiesz, że autor może Cię wyrzucić? Czyli jednak mój wątek.
(DIR) Post #AKxoqadikYVItEQojY by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:22:29Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol ja nigdzie nie pisałem, że tożsamości są te same. Jak się gawiedź dowie i połączy tożsamości, to ta separacja w niczym nie pomoże co widać w praktyceJa nie oceniam czy to dobrze czy źle. (Wg. mnie to źle).Ja jedynie stwierdzam fakt, co się dzieje w rzeczywistościhttps://www.buzzfeednews.com/article/krishrach/apparently-someone-lost-their-internship-at-nasa-for-telling
(DIR) Post #AKxpKa3tSl1bmjyT7g by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:27:55Z
0 likes, 0 repeats
@kmicPo pierwsze znowu zapachniało śnieżynka bo potrzebujesz safespacea.Po drugie myślę, że ewidentne jest z powyższego że nie znasz definicji snowflakea.Po trzecie z definicjami nie jest jak z płciami psychologicznymi tj nie są konstruktem i istnieją po to by więcej niż jedną osobą używały wspólnego pojęcia.Hmm, nie zdecydowanie o byciu śnieżynka nie przesądza to czy ona z kimś się zgadza lub nie i dokładniej czy ja się z nią zgadzam lub nie. Próbowałeś ale nie wyszlo. Nie przejmuj się, dla swojej mamy na pewno jesteś bardzo wyjątkowa osoba.@smigol
(DIR) Post #AKxpUz877CeGQbuRkW by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:29:47Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTy Kmic wiesz, to wyrzuć mnie z tego wątku ale tak żebym nie wypadł z innych twoich wątków. Hmm, no jakby mastodon nie wspiera funkcji specjalnych dla strigerowanych śnieżynek.@smigol
(DIR) Post #AKxpcuFX8zKLbo9nyy by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:31:13Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol 🤦 ja nie wiem jaka jest Twoja definicja, dlatego pytałem. To co ja podałem to nie były moje definicje tylko *domysły* jak Ty definiujesz te terminy, bo przecież jak zapytam o definicje to ich mi nie podasz, prawda?I na koniec ad hominem dodałeś. Mogłeś dodać definicję „safespace” i „snowflake”/„śnieżynki”.Bo jak widzisz, ja tutaj jestem, gadam z Tobą, choć już chyba kilkanaście ad hominem mi wypisałeś.Czy tak się zachowują snowflejki potrzebujące safespace, że wyzwiska nie robią na nich żadnego wrażenia?
(DIR) Post #AKxpezz2nPNfyJRTKS by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:31:36Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTy podaj definicję przyjść na czyjeś konto. Czy ty mi imputujesz bycie tzw sępem? Nie nie znam hasła do twojego konta.@smigol
(DIR) Post #AKxpiYWepEzLyGrQGW by PawelK@qoto.org
2022-06-29T00:32:15Z
0 likes, 0 repeats
@kmicTriggered nutbag detected.@smigol
(DIR) Post #AKxpkFdM2JjbxRnkmW by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:32:34Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol oczywiście, że mogę Cie wyrzucić, ale dopiero jak się znudzę zabawą.Wtedy już nic mi nie napiszesz, bo to mój wątek, a nie Twój.
(DIR) Post #AKxqEGqq4fIKQBQIfg by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:37:55Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol oczywiście, że Ci podam przecież nie jestem Tobą.„przyjść na czyjeś konto” to dla mnie znaczy, że bez zaproszenia robisz nieproszone komentarze https://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/unsolicited-commentsWidzisz, nawet link do słownika jest.To znaczy, że widzisz kogoś wpis i piszesz swoją odpowiedź, a nawet tej osoby nie znasz. Nie prosiła Cię o komentarz. Ty robisz komentarz to czyjegoś wpisu, zamiast pisać u siebie na koncie.A teraz Ty podaj swoje definicje „snowflake”, „safespace”. Skoro ja mogłem to Ty też możesz.
(DIR) Post #AKxqIoCW1UbD0mj4yG by kmic@qoto.org
2022-06-29T00:38:48Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol Używasz tych słów, ale ja dalej do Ciebie piszę, bez wyzwisk, bez nerwów. Na spokojnie.Za to Ty lecisz wyzwiskami.Co to znaczy „triggered” wg. Ciebie?
(DIR) Post #AKyHTVyCqIhgPxMXEu by PawelK@qoto.org
2022-06-29T05:43:16Z
0 likes, 0 repeats
@kmicHmm. Wiesz z wiekiem spadła mi tolerancja na słuchanie bzdur głupot czy też ignorantów oraz osób posługujących się nieklasyczna logika. To tak a propos słów.Co do definicji "being triggered" to zaczniemy trochę od środka tematu ale niech będzie. To jedno z wyrażeń wokół trollingu internetowego specyficznie wokół osób uznawanych za będące "woke". Nawiasem mówiąc to słowo którego definicji być może szukasz by zgłębić temat od początku.Being triggered oznacza mniej więcej tyle, że mówiąc pod czyimś adresem coś co ma neutralny z punktu widzenia logiki lub subiektywny wydźwięk lub jest prawda w sensie logiki lub naukowym itp, wywolales u danej osoby za młodzieżowym polskim slangiem "ból tylnej dolnej części ciała" lub niekontrolowana złość.Użyjmy przykładu, mówisz zaangażowanemu aktywiście LGBT agd rtv lub "białemu rycerzowi internetowemu" tj obrońcy tychże, że liczba istniejących płci u ludzi jest mniejsza od trzech.Dla definicji bycia "woke" zwanego też "wokeismem" przekierował bym Cię do grupy na FB lub ew ich sajtu o nazwie "new discourse".Bardzo skrótowo dość mocno lewicujace osoby w stanach przeczulone na krzywdę pewnych grup, poczuwajace się do ich obrony jako słabych, narażonych na atak czy tzw "mowe nienawiści", zaczęły określać się mianem "przebudzonych" tj "woke". Choroba poszła na tyle daleko że zaczęto gmerać w definicjach biologicznych, książkach do historii its itp dr facto mocno dokuczać i szkodzić nauce, prawdzie oraz społeczności tzw typowych Amerykanow o europejskich korzeniach. Ideologię nowomowę i generalnie odwrócona logikę i naukę nazywa się zbiorczo "wokeism'em".Osoby "woke" nie dyskutują a jedynie plują pseudo-faktami e dyskusjach internetowych, oraz są super podatne na "zostanie strigerowanych".@smigol
(DIR) Post #AKyHoxr6MPHcz4Gdoe by PawelK@qoto.org
2022-06-29T05:47:09Z
0 likes, 0 repeats
@kmicOkeeeej. Ta definicją konta i czyjegoś przyjścia na nie jak mniemam zaczerpnięta jest z FB? Na fedi to troszkę inaczej jest zorganizowane na ile znam tą sieć. Tj niektórzy tak próbują ja wykorzystywać ale o ile pamiętam rozmowy z Gargronem, nie jest to użycie zgodne z zamysłem projektanta.@smigol
(DIR) Post #AKyIGyVtVXPl8IhjPs by PawelK@qoto.org
2022-06-29T05:52:13Z
0 likes, 0 repeats
@kmicHmm. Na ile rozumiem, takie traktowanie swojego walka na FB spowodowało powstanie polaryzacji i powoduje pogłębianie jej. Tj np wspieram opozycję, do rozmów zapraszam tylko osoby po mojej ideologii. Podsumowałbym to tak, że jeśli chcesz możesz tak traktować swojego "walla" ale stracisz na tym i ty i potencjalnie stracą osoby zapraszane do dyskusji. Będziecie się wzajemnie utwierdzać we własnych przekonaniach itp.@smigol
(DIR) Post #AKyIU1ictxICq3sp4y by PawelK@qoto.org
2022-06-29T05:54:34Z
0 likes, 0 repeats
@kmicCo do snowflakea, łatwo to zdefiniować mówiac, że to z reguły osoby "woke". Gdy je strigerujesz, przestają się posługiwać klasyczna logika i mają objawy przegrzanego procedora co porównywane jest do "roztopienia płatka śniegu".@smigol
(DIR) Post #AKyIY3Z1z0A9ihJgpc by PawelK@qoto.org
2022-06-29T05:55:18Z
0 likes, 0 repeats
@kmicZ definicją safespacea muszę pomyśleć jak to ująć.@smigol
(DIR) Post #AKyKGWsQSYsLKO9t0i by kmic@qoto.org
2022-06-29T06:14:32Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol czy to Ty oceniasz czy coś jest bzdurą/głupotą czy to wymówka na słuchanie tylko tego co się wpisuje w Twoje poglądy? Czy jest coś co ostatnio usłyszałeś z czym się nie zgadzasz, ale okazało się, że to Ty nie miałeś racji?Co to jest „nieklasyczna logika”?Nadal nie napisałeś gdzie na studiach są trzy lata logiki. Ciekawy jestem jaki kierunek filozofii wymaga trzech lat i jakie logiki zostały przerobione.Co tam jest uznawane za nieklasyczną logikę. Np. czy były tam logiki rozmyte?Czy oznaką „plucia pseudo‑faktami” może być takie zachowanie, że jak się kogoś prosi o podanie źródła do weryfikacji to się obraża i rzuca wyzwiskami zamiast podać link do źródła? Czy to może wyglądać jak emocjonalna reakcja typu „jak śmiesz wymagać udowadniania tego co powiedziałem, zamiast wziąć to na słowo!”.Po czym poznajesz, że wywołałeś u kogoś niekontrolowaną złość lub ból dupy?
(DIR) Post #AKyKY4GnYfFPokvCPg by kmic@qoto.org
2022-06-29T06:17:42Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol ja nie używam i nie mam FB. Nie mam nawet gmaila.Gargon jest twórcą Mastodonta, jednego z oprogramowań do komunikacji na fedi. Gargon nie stworzył fedi, fedi istniało jeszcze przed Gargonem. Ja byłem na fedi za nim jeszcze Gargon wypuścił Mastodonta.qoto.org implementuje wiele funkcji, które są odrzucone przez Gargona jako toksyczne np. cytowanie.Gargon chciał zrobić safe space i odrzucił wiele ficzerów z Twittera, które uważał za toksyczne. Taki „woke” z niego.
(DIR) Post #AKyL2F7bmAc0A40mLg by kmic@qoto.org
2022-06-29T06:23:09Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol to nie jest wytłumaczenie co dane słowo oznacza, tylko zastąpienie jednej definicji niezdefiniowanym kolejnym wyrażeniem.Żeby wiedzieć co to znaczy snowflake to teraz muszę wiedzieć co to „woke” albo co to „objawy przegrzanego procesora”.Czy nieprecyzyjne definicje są oznaką klasycznej logiki?Czy możesz podać kilku twórców klasycznej logiki, bo ja zaczynam się gubić co to hasło oznacza wg. Ciebie.Czy Gentzen, Frege, de Morgan, Russell to są klasyczni logicy na których się powołujesz? Czy masz na myśli inną klasyczną logikę?
(DIR) Post #AKyMT78reVYvBYyaHo by kmic@qoto.org
2022-06-29T06:39:13Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol mimo wszystko chcę też napisać, że szczerze doceniam, że przynajmniej próbujesz precyzyjniej zdefiniować hasła, które używasz. To się chwali, bo jak się nie wie co druga osoba ma na myśli, to się nie da zrozumieć co chce powiedzieć. Dziękuję za to.
(DIR) Post #AKyrZhBx2ieryW4wtc by kmic@qoto.org
2022-06-29T06:19:26Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol możliwe, że nie gadałeś z nim zbyt wiele albo mogłeś czytać jego wpisy bez zrozumienia skoro takie podstawy Ci umknęły.Tylko się nie triggeruj, bo ja suche fakty podałem.
(DIR) Post #AKyrZjtyxz4ENeh8nw by PawelK@qoto.org
2022-06-29T12:27:46Z
0 likes, 0 repeats
@kmicO części z tego co mówisz wiedziałem. Dla mnie przygoda z fedi zaczęła się od mastodons. To że Gargron jest woke wiedziałem choć tylko z dokładnością do przybliżonego stopnia.@smigol
(DIR) Post #AKyrv28UMszZ0tdMg4 by PawelK@qoto.org
2022-06-29T12:31:38Z
0 likes, 0 repeats
@kmicOk. Od początku studiowałem matematykę, później przeszedłem na informatykę stosowana. Mówiąc logika klasyczna z reguły myślę o bolkowskiej dwuwartościowej chic rozmyte ale že zrozumiałymi regułami wynikania też mógłbym tak określić jako te którymi posługuje się mózg.Mówiąc użytkownik nieklasycznej logiki miewam na myśli osoby w których wnioskowaniu i lub wypowiedziach znajduje tyle niekonsekwencji lub sprzeczności, że ciężko mi z nimi gadać.@smigol
(DIR) Post #AKytBoc7zmghx93zwe by kmic@qoto.org
2022-06-29T06:30:13Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @smigol (bo jeżeli chodzi o klasyczną logikę wg. ww. twórców to ich rozumowanie dedukcyjne wymagało bycia absolutnie precyzyjnym, a nie rozumowanie na podstawie mgliście zdefiniowanych terminów bazujących na osobistych odczuciach)
(DIR) Post #AKytBpKRL28KAZnO0u by PawelK@qoto.org
2022-06-29T12:45:52Z
0 likes, 0 repeats
@kmicHmm moje rozumienie części logiki jako klasyczna jest w takim razie szersze, choć faktycznie wnioskowanie nad uczuciami ideami ideologiami w pewnrj mierze zanieczyszcza bardziej centralna czesc tj Kernel logiki. Wnioskowanie o myslach poglądach ideach wyobrażeniach faktycznie obarczone jest ryzykiem błędu nieskonczonej subiektywizacji i fragmentaryzacji bazy wiedzy przez to że niektóre pojęcia mają toxmy@smigol
(DIR) Post #AKz3shQpZcxRfgrno8 by PawelK@qoto.org
2022-06-29T14:45:40Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @smigol* Niektóre pojęcia mają subiektywny element.
(DIR) Post #AL1OtuKqjNjRe2pilc by PawelK@qoto.org
2022-06-30T17:50:37Z
0 likes, 0 repeats
@kmic @smigolFuck. Boolowskiej. Smart klawiatura bardzo.
(DIR) Post #AL1P4e8TIjYYaWAEwC by PawelK@qoto.org
2022-06-30T17:52:33Z
0 likes, 0 repeats
@kmicBez choćby w jakiejś mierze zdefiniowanych i na ile sie da uwspolnionych definicji i pojęć o czym możnaby rozmawiać bardziej skomplikowanym od pogody?@smigol
(DIR) Post #AL1YjkU3VF8VjjvxSa by smigol@rigcz.club
2022-06-30T19:40:49Z
0 likes, 0 repeats
@PawelK @kmic to jest sześciodniowa dyskusja nad odkopanym posyem
(DIR) Post #AL1wBF6u2XYpUJBRFQ by PawelK@qoto.org
2022-07-01T00:03:30Z
0 likes, 0 repeats
@smigolWiele się dzięki niej nauczyłem o ludziach i trochę o sobie więc może było warto....oraz w czyim towarzystwie nie kopać w ogródku nad ranem...@kmic