Post ADFz0vTbCoZABwObWi by PawelK@noagendasocial.com
 (DIR) More posts by PawelK@noagendasocial.com
 (DIR) Post #ACqyftPahUwiKmi4Bc by furious_thing@mastodon.social
       2021-10-29T09:20:14Z

0 likes, 0 repeats

Właśnie oglądam zapis transmisji z wczorajszego wieczornego posiedzenia sejmu.Że niby dziś mają to głosować? o_O

(DIR) Post #ACqyftwCkF29xvy71M by mkljczk@pl.fediverse.pl
       2021-10-29T10:12:44.502833Z

0 likes, 0 repeats

dziś pis skieruje to do komisji dopiero, a tam pewnie zamrozi

(DIR) Post #ACqyfv6AQgb5Z7daBk by furious_thing@mastodon.social
       2021-10-29T09:52:15Z

0 likes, 0 repeats

1. Sośnierz nadal nie rozumie paradoksu tolerancji.2. Winnicki głupio wygląda bez prochowca.3. Joanna Mucha jest śliczna. <3

(DIR) Post #ACrCC4tDnJf0kdizHU by adam_jurkiewicz@pl.fediverse.pl
       2021-10-29T12:30:29.096212Z

0 likes, 0 repeats

@mkljczk @furious_thing  Albo i nie zamrozi... co prawda, jak zwykł mawiać @rysiek : nie doszukuj się złych intencji tam, gdzie jest tylko głupota.. Lecz ja tu niestety doszukuję się złych intencji.

(DIR) Post #ACrCC5Rxi9RwUNyjQm by mkljczk@pl.fediverse.pl
       2021-10-29T12:44:13.442517Z

0 likes, 0 repeats

@adam_jurkiewicz @furious_thing @rysiek O intencjach Kai Godek kiedyś coś słyszałem i bynajmniej nie chodziło tu o idee.Projekt zamrożą, albo przedstawią mocno okrojoną wersję sprowadzającą się do kwestii typu „obraza uczuć religijnych”, jeśli by uznali że pełna bierność w tej sprawie doprowadzi do utraty poparcia wśród części elektoratu (tylko gdzie ta część ulokuje poparcie?)Nie wydaje mi się, żeby kwestie „światopoglądowe” były dla tego rządu na tyle ważne, by dawać się znowu ciągać po trybunałach. Ale o tym zadecydują badania opinii społecznej.

(DIR) Post #ACrD9jSWbNBdf0gOie by adam_jurkiewicz@pl.fediverse.pl
       2021-10-29T12:51:34.014278Z

0 likes, 0 repeats

@mkljczk @furious_thing @rysiek kwestie świetopoglądowe są o tyle ważne, że mobilizują elektorat. A to bardzo ważne.

(DIR) Post #ACrD9k807AMbje5WMq by mkljczk@pl.fediverse.pl
       2021-10-29T12:55:01.757113Z

0 likes, 0 repeats

@adam_jurkiewicz @furious_thing @rysiek Dlatego mówi się o nich tylko przed wyborami. Jak zrealizuje się je w trakcie kadencji, to nie będzie czym mobilizować elektoratu.

(DIR) Post #ACrFkfPKpNO7iZvk2a by rysiek@mastodon.technology
       2021-10-29T13:13:57Z

0 likes, 0 repeats

@mkljczk @furious_thing @adam_jurkiewicz takim działaniem oni hodują faszystów w stylu Konfederacji.Gdzie twardy prawacki elektorat pójdzie? Ano właśnie tam. I tak całą debatę polityczną w Polsce spycha się na prawo.

(DIR) Post #ACrFkg0uZfRhb7Vkbw by mkljczk@pl.fediverse.pl
       2021-10-29T13:24:08.037026Z

0 likes, 0 repeats

@rysiek @furious_thing @adam_jurkiewicz Nie mam ochoty dyskutować o faszyzmie który nie jest faszyzmem, ale coś tu się nie zgadza, patrząc że PO powoli stara się oswajać wyborców ze scenariuszem rządów z Konf., więc PiS chyba sobie nikogo nie boduje. Zwłaszcza, że takie projekty jak ten dzielą ich.

(DIR) Post #ACrGDjsjGvcLzZXf2O by rysiek@mastodon.technology
       2021-10-29T13:29:08Z

1 likes, 0 repeats

@mkljczk @furious_thing @adam_jurkiewicz ależ ja nie powiedziałem, że celowo. Natomiast efekt długoterminowy jest taki że hodują sobie problem z elektoratem podjadanym przez skrajną prawicę.A nam wszystkim hodują silniejszą skrajną prawicę.

(DIR) Post #ADFnCzHTggru13i9JI by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T09:32:07Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingNie mordeczko to komusze zjeby nie moga pojac, ze probuja byc tak super tolerancyjne ze kurwa wyskoczyli przez okno overtona po lewej stronie i wrocili po prawej.Nie masz takiego niejasnego wrazenia, ze w obecnych czasach wladzy wokistanu kurwa zycie stalo sie nieznosne dla jakichs 80% spoleczenstw zachodu w tym dla ludnosci rdzennej?Wiesz jak w politologii nazywa sie przejecie wladzy nad 80% w miare rozsadnych ludzi przez 1% najczesciej genetycznych zjebow?

(DIR) Post #ADFnx5DNxPlhjzmEim by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T09:40:23Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Po pierwsze: okno Overtona w Polsce przesunięte jest tak bardzo w prawo, że "lewacki" bywa nawet PiS. I jeśli ktoś jest światopoglądowo trochę bardziej progresywny, to od razu nazywa się go "komuchem". Ja rozumiem, że widmo PRL ciągle nad nami wisi, ale bez przesady - większość internautów z prawej zachowuje się, jakby w '81 była pałowana przez ZOMO.Po drugie: Jak bardzo utrudnia Ci codzienne życie społeczność LGBT+? Bo mnie na przykład wcale.

(DIR) Post #ADFoTTq7wDsPNdLWt6 by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T09:46:16Z

1 likes, 0 repeats

@furious_thingMuhaha.  Kurwa z tym oknem overtona to pojechales. Dla genetycznych zjebow prawdopodobnie przed 89 tez bylo wychylone max w prawo.Teraz posluchaj orzeszku, na zachodzie europy i za bideta w stanach wladze przejela skrajna lewica. Kurwa centrysty bys po pogladach nie rozpoznal nawet gdyby ci naplul w twarz. Nie myslales o emigracji na molenbeek lub nie wiem na czarne slumsy w chicago lub do chin? Tamtejsze okno bardziej by ci sie podobalo.

(DIR) Post #ADFosd8SVvs3RwugPA by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T09:50:47Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingKurwa troche bardziej progresywny. Tak jak zandberg lub antifa? Z twoim malym kolega sie na glowy zamieniles? Kurwa przed 89 wiekszosc tych lekko progresywnych obciagalaby jaruzelskiemu i urbanowi.A co do pytania gdzie byla wiekszosc dzisiejszych prawicowcow przed 89? Tak napierdalala sie z policja.

(DIR) Post #ADFpFJEmf0LoOigaSu by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T09:54:56Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Dobra, fajnie było, pośmialiśmy się, ale teraz serio.1. Podaj jakieś dowody na to, że w Polsce okno Overtona nie jest obecnie przesunięte na maksa w prawo. Ja mogę wymienić chociażby taki, że PO, które jest libkowe i znane z haseł typu "po co wam jakieś śluby jednopłciowe" jest nazywane "lewackim". Jakie Ty masz dowody, że jest inaczej?2. To o "skrajnej lewicy na zachodzie Europy i USA" to jest właśnie przykład na to, że nie wiesz jak wygląda skrajna lewica. Okno Overtona znowu.

(DIR) Post #ADFpW5SZ8fKCad8HKq by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T09:57:57Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Antifa to ludzie przeciwni faszyzmowi. Według tej definicji ja jestem Antifą.A Zandberg? Co masz do Zandberga? Od razu uprzedzając pytanie: to nie jest żadna "skrajna lewica", tylko socdem na wzór tego, który mamy w Skandynawii (konkretnie w Danii, gdzie AZ się urodził).Co do tego co się działo przed 89 - ja to pamiętam. Wiesz jakie były oryginalne postulaty "Solidarności"? Podpowiem - nie bardzo prawicowe.

(DIR) Post #ADFpWhpaTWJpb2CCUi by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T09:58:05Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingJak bardzo mi utrudniaja zycie stworzenia qwertyuiop? W Polsce jeszcze nie za bardzo dopoki ich trzymac za twarz, ale jak pokazuje przyklad zachodu jesli dopuscic do glosu i wplywu na nauke i edukacje zjebow z perwersyjnymi zaintereswaniami moze buc malo ciekawie.

(DIR) Post #ADFph4BQE1FXofLhey by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T09:59:56Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Twój problem polega na tym, że mylisz autorytarny ustrój dyktatorski (ZSRR i kraje mu podległe do wczesnych lat 90tych) z socjalizmem.

(DIR) Post #ADFpkoy0jzxzmXrmbY by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:00:37Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK To znaczy jak? Przykłady poproszę.

(DIR) Post #ADFqIxuK0TtrM9QEGe by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:06:48Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingNormalizacja zaburzen psychicznych typu dysforia plciowa. Normalizacja prostytucji. Normalizacja podawania mlodym ludziom blokerow hormonalnych bez zgody rodzicow. Ubieranie chlopcow w sukienki. Pranie mozgow za pomoca teorii ze istnieje 2048 plci a orientacja plciowa nie jest wbita na sztywno w psychike. Promowanie pogladu ze jak sobie kolo obetnie wacka i przyklei pipe to magicznie staje sie kobieta. To tak na start.

(DIR) Post #ADFqkkgkkPp4T1KDpY by xue@shitposter.club
       2021-11-10T10:11:51.902408Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thing @PawelK Siema,może umiesz pisać ale najebane w bani to ty masz srogo. Elo.

(DIR) Post #ADFqzOGwNCh1HuEQeu by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:14:28Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingI ty kurwa zjebie genetyczny nie rozumiejacy pojecia socjalizmu/komunizmu i nie umiejacy wywnioskowac z historii czym zawsze koncza sie proby wprowadzania socjalizmu i kurwa zbyt slepy zeby widziec ze na zachodzie panuje lewicowa tyrania ktora zawsze jest nastepstwem wprowadzania socjalizmu pierdolisz cos o oknie overtona? Wez sie pierdolnij w czajnik. Gdyby kurwa towarzysz mao ptzejal jutro wladze w polsce wy kurwa czerwone pasozyty twierdzilybyscie ze to nie komunista.

(DIR) Post #ADFrGZZBdP5nEtxXSS by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:17:33Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingTy @smigol widziales jakiego czerwonego smerfa znalazlem?Wedlug tej osoby iIQ- pzed 89m w polsce nie bylo socjalizmu. Towarzysz Zandberg wprowadzi prawdziwy socjalizm i wszyscy ludzie beda bardzo szczesliwi. A jak ktorys odwazy sie zaprotestowac to sie go zamknie i zgnije w pace.

(DIR) Post #ADFrSHVkadiiiTw2tc by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:19:41Z

0 likes, 0 repeats

@xueAle przynajmniej kolor awatara ma zgodny z pogladami politycznymi. O ja jebie jaka ameba mentalna eh?@furious_thing

(DIR) Post #ADFrfw1ZH3qk89KOwa by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:22:10Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingWidzisz komuchu, jest takie przyslowie: jak jedna osoba ci mowi ze jestes komunista to sie zasmiej, jak dwie to sie zastanow, jak trzy palnij sobie w leb jak gorbaczow.

(DIR) Post #ADFrr7X4pLp30YOqlk by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:24:11Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK > Normalizacja zaburzen psychicznych typu dysforia plciowa.Dysforia nie jest zaburzeniem psychicznym. W nazwie skasowano "zaburzenie" po to, żeby uniknąć stygmatyzacji.https://en.wikipedia.org/wiki/Gender_dysphoria"The diagnostic label gender identity disorder (GID) was used until 2013 with the release of the DSM-5. The condition was renamed to remove the stigma associated with the term disorder."

(DIR) Post #ADFrsf7XQuR3T9BoI4 by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:24:27Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK > Normalizacja prostytucji.A co jest złego w sexworku? Jest popyt, to i jest podaż. Ludzie mogą chcieć na tym zarabiać, jeśli ktoś chce korzystać z tego typu usług. Ja rozumiem, że można podchodzić do seksu jak do jakiegoś misterium, zbliżenia dusz, bliskości Boga wręcz - ale nie wszyscy tak do tego podchodzą. Polecam podcast "Dwie Dupy o Dupie" - dziewczyny bardzo fajnie tłumaczą jak to działa i skąd się bierze ta stygmatyzacja.

(DIR) Post #ADFrtjhzrOoZzKkrHU by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:24:37Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK > Normalizacja podawania mlodym ludziom blokerow hormonalnych bez zgody rodzicow.Podawanie blokerów hormonalnych bierze się z troski o to, że na etapie dojrzewania dysforia może być tylko przejściową fazą. Ich działanie jest w pełni odwracalne, a chodzi tylko o to, żeby zmniejszyć konieczność ingerencji w ciało jeśli rzeczywiście będzie musiało do niej dość..

(DIR) Post #ADFrvI03qqJ2d9wdlY by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:24:58Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK > Promowanie pogladu ze jak sobie kolo obetnie wacka i przyklei pipe to magicznie staje sie kobieta.Ja po prostu uważam, że jeśli ktoś chciałby mieć inną płeć niż ta, którą mu wpisano w dokumenty przy urodzaniu - to tak, należy do niej mówić odpowiednimi zaimkami. Bez wnikania czy i jakie operacje przeszła.

(DIR) Post #ADFs3TsrYEOPnwU44e by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:26:23Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Skończyły się argumenty, zaczęło się wyzywanie. No szkoda.

(DIR) Post #ADFs8aJ16P4jAZ9PiC by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:27:20Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK No cześć, @smigol.

(DIR) Post #ADFspChUk2UAPYvGfQ by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:35:03Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingWidzisz odsloniles sie ze masz zakuty leb i nie trybisz jak dziala ekonomia, rozne ideologie polityczne, do czego prowadzi gmeranie w tych czy innych ustalonych z jakiegos powodu regulach. Chuja wiesz o powojennej historii polski. Neci cie dopierdalanie podatkow i rozdawnictwo. Chcialbys kurwa zbawic swiat a masz problemy z awansowaniem poza robote burger flippera w mcdonaldzie. Chuja rozumiesz z tematu zmian klimatu. I nie jestem jedyna osoba ktora to mowi.

(DIR) Post #ADFtDF8HLpF4u6uhHM by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:39:24Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingA jak ktos mysli ze jest adolfem hitlerem to tez bys sie do niego zwracal mein fuehrer?Ja czuje sie darthem vaderem. Prosze mnie od teraz tytulowac: Wasza Krolewska Wysokosc, Panie Imperatorze.Czy ty kurwa cala czwarta klase przespales czy tylko kurwa na biologi przychodzili men in black i ci wylaczali kore mozgowa?

(DIR) Post #ADFtKJPnpJVmDITsP2 by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T10:40:39Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Ty się za to odsłoniłeś jako koleś, który potrafi tylko bluzgać i obrażać. Naprawdę w ten sposób chcesz przekonać kogokolwiek do swoich idei, poza już przekonanymi? Powodzenia.

(DIR) Post #ADFtuoeFBGhLVPdray by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:47:16Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingKurwa chlopie. Tluke ci pol dnia kurwa 100 punktow w ktorych pierdolisz farmazony lub papugujesz belkot jakichs potluczonych kurwa profesorow gender studies z niestabilna psychika, a ty kurwa ze nie zauwazyles dotychczas zadnych argumentow. No kurwa o czym my mowimy.

(DIR) Post #ADFuBNFyH6VXTXBTqS by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:50:16Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingO teraz robi sie zabawnie. Nie umiesz przez deficyty kognitywne czy zaburzenia percepcji stwierdzic kategorycznie ile plci wystepuje w gatunku ludzkim i u innych ssakow, ale kurwa twierdzisz zdecydowanie ze branie hormonow jak dropsy jest calkowicie przewidywalne i odwracalne. No kurwa pioter teraz to mnie zaimponowales.

(DIR) Post #ADFuewaZzN83SFvJx2 by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:55:36Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingNie pierdol mi tu jakichs mumbo jmbo. Jest prostytucja nie zaden sexwork. Widze ze kurwa z etyka tez tak jak u reszty komunistow tak nie za bardzo.Zycze ci szczerze, zeby twoja nastoletnia corka w przyszlosci wyoutowala sie jako prostytutka-transwestyta.  O ile kurwa uda ci sie kogokolwiek przekonac kogos do seksu innym sposobem niz przez redystrybucje.

(DIR) Post #ADFuw1u1UCvArEAIme by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T10:58:43Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingSadzac po tych farmazonach jakie wypisujesz, bylbys tez za tym zeby z definicji schizofrenii usunac choroba bo sie czujesz stygmatyzowany.Ja wiem ty nie jestes debilem, jestes po prostu osoba o alternatywnej inteligencji.

(DIR) Post #ADFvJtPMihmvSjCiTQ by xue@shitposter.club
       2021-11-10T11:03:02.162355Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK @furious_thing kurwa daj spokój, jeszcze kawy nie piłem a już mi poniósł ciśnienie tym maksitowskim pierdoleniem. "Tak, da się lepiej poukładać świat, bo jakiś dziad z brodą, wymyślił se utopie. Teraz tylko trzeba nagiąc do niej rzeczywistość"

(DIR) Post #ADFvMcfVPk7EPj3Uau by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T11:03:29Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Szybko przesłuchałeś te wszystkie odcinki podcastu, ale trochę pobieżnie, bo chyba nie wyciągnąłeś wniosków.Twoje personalne wycieczki cierpliwie przeczekuję, podobnie jak wyzwiska.

(DIR) Post #ADFvYHyeAa1LiSZUJ6 by xue@shitposter.club
       2021-11-10T11:05:38.261710Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK @furious_thing '''Kurwa centrysty bys po pogladach nie rozpoznal nawet gdyby ci naplul w twarz'''xDDDD

(DIR) Post #ADFwGQif1mVjZT8rse by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T11:13:35Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thing1 podejscie do malzenstw z koza jako glowny lub jedyny wyznacznik lewcowosci. No dobre dobre.2 od kilku lat w uk, zachodniej europie i wiekszosci stanow zdepenalizowano wspolzycie z kozami wiec chyba jednak kraje te sa troszke lewicowe, niem?

(DIR) Post #ADFwbh6fIOqQTaVeHQ by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T11:17:25Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingNie bardzo interesuja mnie wyznania kurew wiec dziekuje nie sluchalem. Do cpania kradziezy i zabpjstw masz rownie moralnie elastyczne podejscie?Ty kurde nie tylko wnetrze czaszki masz z gumy ale kurwa kregoslup tez jak widze.

(DIR) Post #ADFwjj6tjIvx0WRrma by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T11:18:52Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK 1. Aż sprawdziłem, czy nie napisałem "międzygatunkowych". Ale nie. Jak, hehe, byk - "jednopłciowych".2. Nie wiem skąd to info. Link?

(DIR) Post #ADFwlUD26PbhN79nyi by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T11:19:08Z

0 likes, 0 repeats

@xueJa pierdole jesli to jest kurwa kwiat mlodziezy i przyszlosc kraju i narodu to ja pieprze to wszystko i emigruje.@furious_thing

(DIR) Post #ADFwyUmhH72uv82fT6 by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T11:21:30Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Ćpanie, kradzieże i zabójstwa mają jedną cechę wspólną: ktoś jest ofiarą (w przypadku ćpania - sama osoba używająca substancji). Wskaż ofiarę w przypadku sexworkingu.

(DIR) Post #ADFx2coJNORqyGlZWi by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T11:22:16Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK @xue Haha, młodzieży. Zdziwiłbyś się. :D

(DIR) Post #ADFx3OXdufdT0TKwD2 by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T11:22:25Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingMysle jednak ze jestes tepy. W tych krajach mozesz walic kolege w dupala i nazywac go zona albo on ciebie czy jak tam uwazacie. Jesli to jest podstawowy wyznaczik lewicowosci to cos sie chyba pierdolnales w tym toocie. Kurwa napisales dwa punkty w jednym toocie sprzeczne ze soba nawzajem. No mistrz kurwa.

(DIR) Post #ADFxNPJMlEb1BZCYka by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T11:26:02Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK Ach, więc to jakieś określenie slangowe. No cóż.Jeśli przez to pojęcie rozumiesz "małżeństwa jednopłciowe" to nie świadczy o tym, że zachód Europy opanowała lewicowa dyktatura, tylko o tym, że okno Overtona jest tam trochę bardziej przesunięte w lewo i lewica ma jakiś realny wpływ na to jak wygląda życie tam. I oczywiście - można tam mieszkać z kimś pod jednym dachem, uprawiać z nim seks i nazywać go tak jak sobie tego zażyczy - niezależnie od płci. Rozumiem, że źle przez to sypiasz.

(DIR) Post #ADFy7ovnq3nxxuJNaa by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T11:34:26Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thing1 500+, podatkowanie oddychania, zydzi i homoseksualisci nie sa jeszcze wysylani do komor gazowych, polglowki ktore albo nic nie pamietaja albo nie rozumieja sprzed 89go moga lazic po ulicy i internecie i opowiadac te swoje nawiedzone farmazony zamias5 zapieprzac w kamieniolmach. To tak na dobry poczatek.

(DIR) Post #ADFyj3Dfg7TGzgQEs4 by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T11:41:07Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK 500 plus to akurat dosyć lewicowe było, ale idiotyczne jeśli spojrzymy na to ile innych rzeczy można było zrobić za te pieniądze (poprawienie infrastruktury komunikacyjnej chociażby, albo inwestycja w ochronę zdrowia / szkolnictwo).Reszta z tego co piszesz to bełkot. Ale pamiętam cały czas na kogo głosowałem w moich pierwszych wyborach, więc wiem, że poglądy ewoluują.Pozwól jednak, że kliknę na "mute", bo nie bardzo mi się chce czytać więcej wyzwisk. Uznajmy, że mnie zaorałeś, ok?

(DIR) Post #ADFz0vTbCoZABwObWi by PawelK@noagendasocial.com
       2021-11-10T11:44:24Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thingChlopie kuzwa mysle ze nie masz pojecia co wspolnego maja a co rozni lewice i prawice to raz. Kuzwa o ekstrema boje sie zapytac bo chyba tego stringa nie dam rady sparsowac. Po drugie mysle ze nie bardzo czaisz jak od okolo dekady wyglada na zachodzie rownowaga miedzy ludzmi o prawicowych a lewicowych ogladach i zycie jednych i drugich. Mysle ze nie masz tez pojecia jak z obu tych perspektyw wyglada tam stan demokracji. Takze ten. Milo bylo ale nie mam wieej czasu na gadanie.

(DIR) Post #ADG0j7GookRNSv3Mh6 by xue@shitposter.club
       2021-11-10T12:03:37.275434Z

0 likes, 0 repeats

@PawelK @furious_thing dobra Paweł, a co z dziećmi? Chyba jesteś uwiązany

(DIR) Post #ADG0qLbXvBDLwwCFCS by xue@shitposter.club
       2021-11-10T12:04:55.661034Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thing @PawelK 29 lat to niestety jeszcze młodzież. Myślałeś kiedyś żeby się tak porządnie wysrać i zwymiotować? Może zjebane pomysły popłyną z prądem.

(DIR) Post #ADGFGa1kJsq1ZGr1Jg by furious_thing@mastodon.social
       2021-11-10T12:22:45Z

0 likes, 0 repeats

@xue Rok w moim profilu nie jest rokiem, w którym się urodziłem. @PawelK

(DIR) Post #ADGFGaU6cRWUzE7fWK by xue@shitposter.club
       2021-11-10T14:46:31.725190Z

0 likes, 0 repeats

@furious_thing @PawelK no, to pewnie rok w którym się zesrałeś pozdro