Post Ao8HmUAzzGxlM4GBu4 by nrcha@toot.lv
 (DIR) More posts by nrcha@toot.lv
 (DIR) Post #Ao8HmT87sT4S6ruNmq by normis@s.dodies.lv
       2024-11-17T07:29:07Z

0 likes, 0 repeats

Es nekādi nesaprotu to žēlošanos, cik Mastodon ir komplicēts. Viss nosauktais bija taisnība pirms gadiem. Tagad ir neskaitāmas telefonu lietotnes un arī “onboarding” ir pilnīgi atšķirīgs. Serveri nav jāizvēlas ne Mastodon lapā, ne aplikācijās. Pārsvarā dod default variantu un servera izvēle ir zem advanced settings. Viss pārējais pa lielam ir tāds pats kā citos tīklos.

(DIR) Post #Ao8HmUAzzGxlM4GBu4 by nrcha@toot.lv
       2024-11-17T07:40:10Z

0 likes, 0 repeats

@normis Tā saka tie, kas neko paši nav mēģinājuši

(DIR) Post #Ao8HmUvnBIORhC9Yq8 by edza@toot.lv
       2024-11-17T07:42:07Z

0 likes, 0 repeats

@nrcha @normis vai vienkārši sen nekur no jauna nav reģistrējušies. 😀

(DIR) Post #Ao8HmVkq7VE6FW2KPI by ojars@kapteinis.lv
       2024-11-17T08:40:02Z

0 likes, 0 repeats

@edza @nrcha @normis kas interesanti, tad reģistrēšanās process iekš bluesky man bišķi salauza smadzenes. Kāds hosting provider, ja viss ir uz viņu serveriem, un tas kas jādara, ir jāpievieno dns ieraksts?

(DIR) Post #Ao8HmWXPCw4gg8l76e by richlv@mastodon.social
       2024-11-17T10:05:35Z

0 likes, 0 repeats

@ojars @edza @nrcha @normisTas nav tas "mēs visu kontrolējam, bet Tu vari pats maksāt par datu hostēšanu"?

(DIR) Post #Ao8HmapdF71xzpJj4S by exerra@daedric.world
       2024-11-17T11:44:39.201Z

0 likes, 0 repeats

@richlv@mastodon.social @ojars@kapteinis.lv @edza@toot.lv @nrcha@toot.lv @normis@s.dodies.lv Cik es saprotu var pilnīgi atdalīties no bsky serveriem un izmantot savus, vienīgais ir čakarīgāk to izdarīt, jo viss ir daudz vairāk atdalīts no viens otra.Piem. Mastodonam vienā "pakā" ir mājaslapa, backend, lietotāju datu glabātuve u.tml. Ar bsky var izvēlēties kuras daļas vēlies self-hostot, jebšu varbūt tikai datu glabātuvi, vai visu bet ne mājaslapu, vai tikai mājaslapu u.t.t.Vienīgais, cik es saprotu, did:plc identifikatoru direktorija ir tikai uz bsky serveriem (viņu izdomāta lieta), bet pastāv arī did:web (W3C standarts) kas var neizmantot viņu serverus.

(DIR) Post #Ao8IxBUJuVOmX8xlFQ by normis@s.dodies.lv
       2024-11-17T11:50:19Z

0 likes, 0 repeats

kaut kā liekas, ka tas ir tikai teorētiski, jo praksē neviens to nav izdarījis. kaut kad lasīju, ka to "vēl" neļauj.CC: @nrcha@toot.lv @richlv@mastodon.social @edza@toot.lv @ojars@kapteinis.lv

(DIR) Post #Ao8IxFYMnP0p8qt36u by exerra@daedric.world
       2024-11-17T11:57:51.482Z

0 likes, 0 repeats

@normis@s.dodies.lv @nrcha@toot.lv @richlv@mastodon.social @edza@toot.lv @ojars@kapteinis.lv Praksē cilvēki ir palaiduši mājaslapu (appview) un datu glabātuvi (pds), bet releji un backend ir nedaudz pa čakarīgu un resursu apjomīgu, lai iespringtuViņi kādu laiku neļāva pašu palaistajiem PDS "federēt" ar viņu serveriem, tad viņi lika tiem pieteikties discordā un šī gada maijā visiem PDS atļāva bez reģistrācijas "federēt" ar viņu serveriem

(DIR) Post #Ao8TVmlGpmr1WS1rmK by ojars@kapteinis.lv
       2024-11-17T12:03:22Z

1 likes, 0 repeats

@exerra @nrcha @richlv @edza @normis starp citu, šo saraksti redzējāt? https://cosocial.ca/@evan/113392569543523330

(DIR) Post #Ao8TVqBc6Ii091NRku by exerra@daedric.world
       2024-11-17T13:56:09.646Z

0 likes, 0 repeats

@ojars@kapteinis.lv @nrcha@toot.lv @richlv@mastodon.social @edza@toot.lv @normis@s.dodies.lv ātri uzmetu aci, piekrītu šim komentāram.ceru, ka drīzumā parādīsies vairāk lietas balstītas uz AT protokolu, pagaidām ir diezgan bēdīgi (bet, es pieņemu bēdīgi bija arī ar ActivityPub 1 gada vecumā)