Post 9xx7wAqavVm6jze2hU by sinacarnelious@mastodon.host
 (DIR) More posts by sinacarnelious@mastodon.host
 (DIR) Post #9xuU2jRUpYNLI5YduK by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T10:46:54Z

0 likes, 1 repeats

یه عکسی منتشر شده از محتویات جیب کسانی که در لویی‌جرگه مشورتی در افغانستان شرکت کرده‌اند. چندین نفر کاندوم داشته‌اند.چه کسانی برای مردم افغانستان تصمیم می‌گیرند؟

(DIR) Post #9xuU8doAgvz5YOyv44 by DearRude@mas.to
       2020-08-08T10:47:58Z

0 likes, 1 repeats

@ahangarha مگه کاندوم داشتن جرمه؟

(DIR) Post #9xuUIC28oOumJA4R1s by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T10:49:42Z

0 likes, 1 repeats

@DearRudeکاندوم داشتن جرم نیست. خیلی هم خوبه. ولی نه در شرایطی نشونه داشتن روابط خارج از ازدواج هست.اینجا مردانی که قدری قدرت داشته باشند، عملا بند تنبون‌شون شله.

(DIR) Post #9xuVOnJvC3CBdu6Bhw by haghiri75@mastodon.host
       2020-08-08T11:02:05Z

0 likes, 1 repeats

@ahangarha پد الکلی نبود؟ 😂

(DIR) Post #9xuxNEMCUvQxdJCvMO by SiMA@persadon.com
       2020-08-08T13:25:33Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha چرا باید عکسی از محتویات جیب آدم که کاملن خصوصیه درز کنه (حتا اگر اون آدم مسئولی، چیزی باشه)؟ چرا باید روی اون عکس پخش شده کنجکاوی به خرج بدیم؟ و بدتر از همه این‌که، چطور می‌تونیم از اون محتویات کاملن شخصی ابزاری بسازیم برای شک کردن و زیر سؤال بردن یک نفر؟آیا اگه کسی محتویات گوشی یا لپ‌تاپ‌مون رو ببینه هم همین برخورد رو خواهیم داشت؟خیلی عجیب بود این چیزی که نوشتید.

(DIR) Post #9xuxNEnUrRGgzxyiuG by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T16:15:18Z

0 likes, 1 repeats

@SiMAیک تصویری منتشر شده از انبوهی از محویات جیب این حضرات. کلی سیگار هست و چند مورد کاندوم. حریم خصوصی چه کسی نقض شده نمی‌دونم. اما اینکه بسیاری از سیاسیون و افراد قدرت‌مند در افغانستان، فساد اخلاقی (ارتباط نامشروع) دارند، بر کسی پوشیده نیست. اینکه برخی با کاندوم به لویی‌جرگه رفته‌اند عجیبه.

(DIR) Post #9xuxUPjealbawubRCK by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T16:16:51Z

0 likes, 1 repeats

@haghiri75ممکنه 😁

(DIR) Post #9xuxk2qvRABWc4SQYy by danialbehzadi@persadon.com
       2020-08-08T16:18:06Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @SiMA برای رفتن به لویی‌جرگه که نذاشتن تو جیبشون 🤔

(DIR) Post #9xuxk3LlaUr49it3dQ by haghiri75@mastodon.host
       2020-08-08T16:19:37Z

0 likes, 1 repeats

@danialbehzadi @ahangarha @SiMA برای آخر شب در هتل گذاشتند؟

(DIR) Post #9xuxntDrBRwXu716Lg by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T16:20:22Z

0 likes, 1 repeats

@danialbehzadiآره خوب. طرف صبح، از بستر پا شده، کاندوم گذاشته جیبش که بره لویی‌جرگه یهدمشورد و موضوعات مهم مملکت بده، بعد برگرده منزل پیش عیال و کنترل جمعیت کنه.@SiMA

(DIR) Post #9xuyAFFBzMY4ZcIjr6 by danialbehzadi@persadon.com
       2020-08-08T16:21:03Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @SiMA ممکنه طرف همیشه کاندوم همراهش داشته باشه که خب خیلی بهتر از اینه که نداشته باشه.

(DIR) Post #9xuyAGRdWa64IV8BtI by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T16:24:21Z

0 likes, 1 repeats

@danialbehzadiآره خوب. این می‌شه پیچیده‌تر که باز دم این چند نفر گرم که دختران ملت رو می‌زنن زمین اما لااقل حامله‌شون نمی‌کنن. بقیه که حتی همین روش ساده پیش‌گیری رو هم رعایت نمی‌کنند.@SiMA

(DIR) Post #9xuyBCHiTcclgWw5Ts by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T16:24:35Z

0 likes, 1 repeats

@haghiri75با همسر برن هتل؟@danialbehzadi @SiMA

(DIR) Post #9xv2xjcIFi84mKxcX2 by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-08T17:18:10Z

0 likes, 1 repeats

@danialbehzadi @SiMA بالاخره کاره دیگه. پیش می‌آد.

(DIR) Post #9xwKMJyEdMBCrCUd72 by SiMA@persadon.com
       2020-08-09T07:05:19Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @danialbehzadi توضیح تون متعجب ترم کرد.شما اگر با کسی که در قدرته مشکل دارید، باید بتونید کنش های سیاسیش رو نقد کنید، نه این که وارد حریم خصوصیش بشید و روابطش رو (با هر انگی) جار بزنید؛ بعد بیاید این جا از نرم افزار آزاد و حفظ اطلاعات کاربران مطلب بذارید. استانداردهای دوگانه رو بریزید دور.تاریخ این منطقه کم نداره مواردی رو که آدم ها رو با انگ های اخلاقی خفه کردن.

(DIR) Post #9xwKMKbEINN6o8jltQ by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T08:07:45Z

0 likes, 1 repeats

@SiMA @danialbehzadi به شما حق می‌دم چنین چیزی بگید. اما اینجا جاییه که وزیر و معاون وزیر رو گاهی بدمست باید جمع کنن ببرن. رابطه جنسی خارج از ازدواج در اینجا بین اهالی قدرت بسیار رایج است. کسی هم (جز طالبان 😁) توان مقابله ندارد.نه اینکه بخوام کل حکومت رو زیر سوال ببرم اما متاسفانه حجم فساد مالی و اخلاقی در نظام حاکم (نه صرفا دولت مستقر) به شدت بالاست.

(DIR) Post #9xwWRJIjkTdFgAECdk by aqmorisny@mastodon.social
       2020-08-08T11:02:30Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha به نظر من کاندُم داشتن نه نشانه خوبیه نه نشانه بد .

(DIR) Post #9xwWRJufTRyPZnyUlM by ar@persadon.com
       2020-08-08T11:06:11Z

0 likes, 0 repeats

@aqmorisny مرتضی، این رعایت نکردن واوضمه واقعا آزاردهنده و بده. چرا اصرار بر غلط نوشتن داری؟@ahangarha

(DIR) Post #9xwWRKeki6pvsjXIau by aqmorisny@mastodon.social
       2020-08-09T07:24:52Z

0 likes, 0 repeats

@ar @ahangarha من عذر میخام ، کُلا با خط عربی مشکل دارم متاسفانه.مشکل اینه که وقتی خودِ ضمه هست چرا باید از واو ضمه استفاده کنم؟

(DIR) Post #9xwWRLaBGam2kqPA6i by ar@persadon.com
       2020-08-09T07:42:40Z

0 likes, 0 repeats

@aqmorisny واو معدوله هیچ ربطی به عربی نداره. کی بهت گفته این عربیه؟@ahangarha

(DIR) Post #9xwWRMZrZG77q9GQFc by aqmorisny@mastodon.social
       2020-08-09T10:21:50Z

0 likes, 0 repeats

@ar @ahangarha من با «عربی» کاری ندارم ، «خط عربی» مشکلات زیادی داره که من نمی‌تونم باهاشون خوب کنار بیام: https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D8%B7_%D8%B9%D8%B1%D8%A8%DB%8C

(DIR) Post #9xwWRNTsD0uudrT9YO by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T10:23:05Z

0 likes, 1 repeats

@aqmorisnyظاهرا همچین هم خط عربی نیست.@ar

(DIR) Post #9xwWrO4Sda0Q08z8Ns by aqmorisny@mastodon.social
       2020-08-09T10:24:12Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @ar چطور؟

(DIR) Post #9xwWrP9ob9snN2UvMu by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T10:27:52Z

0 likes, 1 repeats

@aqmorisnyملقمه‌ای هست از خطوطی که در اطراف وجود داشته.ایرانیان هم تاثیر بسیار بر تکامل‌اش داشته‌اند.در بسیاری از زبان‌ها، خط بازتاب دقیق گفتار نیست. نمی‌تواند هم باشد. چرا مه زبان گفتار یک زبان ثابت نیست و با اندکی تغییر جغرافیایی، گفتار تغییر می‌کند.البته من خیلی ایراد به کاندم نوشتن کاندوم را وارد و مهم نمی‌دانم. نمی‌توان نگارش دقیقی برای واژگان وارداتی در نظر گرفت. بیشتر یک امر عرفی است تا یک قانون.@ar

(DIR) Post #9xwXurCGu72Z9mrBaa by danialbehzadi@persadon.com
       2020-08-09T10:38:26Z

0 likes, 0 repeats

@aqmorisny @ar @ahangarha بیش‌تر به هوش مربوط می‌شه. چون اکثر بچه‌های هشت ساله، راحت باهاش کنار می‌آن

(DIR) Post #9xwXusQqJQI2zGgKwK by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T10:39:40Z

0 likes, 1 repeats

@danialbehzadiیعنی خیلی از نوجوانان و جوانان امروز، مشکل هوش دارند؟@aqmorisny @ar

(DIR) Post #9xwYTjQtlLMZDEKOY4 by aqmorisny@mastodon.social
       2020-08-09T10:42:11Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @danialbehzadi @ar متوجه منظورت نشدم دانیال ، یکم بیشتر توضیح میدی .

(DIR) Post #9xwYTjmAUGNQHCHNhY by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T10:46:00Z

0 likes, 1 repeats

@aqmorisnyمن یا دانیال؟من که دارم از دانیال سوال می‌کنم.@danialbehzadi @ar

(DIR) Post #9xwZ2FstcBJDhlsyIK by aqmorisny@mastodon.social
       2020-08-09T10:48:16Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @danialbehzadi @ar نوشتم : متوجه منظورت نشدم دانیال ، ...دارم به دانیال میگم که متوجه منظورش نشدم ؟

(DIR) Post #9xwZ2Gccs9t9zbHUZc by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T10:52:14Z

0 likes, 1 repeats

@aqmorisny ببخشید. دانیال‌اش رو ندیدم. زیر بوق من بوق زدی گفتم شاید از من داری می‌پرسی.

(DIR) Post #9xwaPK00aAiV55m7ay by danialbehzadi@persadon.com
       2020-08-09T10:53:04Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @aqmorisny @ar دارم می‌گم چیزی که یه بچهٔ هفت ساله در طول یک سال یاد می‌گیره، خیلی چیز پیچیده‌ای نیست که کسی بخواد باهاش کنار بیاد یا نیاد.

(DIR) Post #9xwaPKTQomFiYLXcSO by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T11:07:37Z

0 likes, 1 repeats

@danialbehzadi @aqmorisny  استدلال خیلی خوبی نیست. اگر کسی بگه سخته، می‌شه چنین استدلالی رو طرح کرد. تازه همون زمان هم محل بحث می‌تونه باشه. اما کنار اومدن با یک موضوع می‌تونه دلایل مختلفی داشته باشه.

(DIR) Post #9xwxGx7o2gR8lcOurA by ar@persadon.com
       2020-08-09T12:03:15Z

0 likes, 0 repeats

@aqmorisny ربطی هم به خط عربی نداره. این حروف و اعدادی که ما استفاده می‌کنیم اصلا عربی نیستن. ریشه حروف ما پهلویه و ریشه اعداد ما هندی.استفاده نکردن از واو فقط آسیب به زبانه. استفاده از ضمه جای واو بی‌اساس و مضحکه.@ahangarha

(DIR) Post #9xwxGy3wYWwPfvbLTU by aqmorisny@mastodon.social
       2020-08-09T13:34:06Z

0 likes, 0 repeats

@ar @ahangarha واقعا نمی‌دونم بر چه اساسی میگی ریشه حروف ما پهلوی هست در صورتی که خطی که ما استفاده می‌کنیم صراحتا عربی هستدر دنیای رایانه هم کافیه نگاهی به جدول یونی کد بندازی . ( اگه لینک ویکی‌پدیایی که فرستادم مطالعه کنی متوجه میشی )به نظر من استفاده نکردن از واو ضمه و چیزایی شبیه به اون آسیبی به زبان نمیزنه ، فقط چون به ما گفتن این جور چیزا اشتباهه و باعث میشه زبان فارسی با این چیزا از بین بره ما مثلِ بچه‌های خوب قبول کردیم .واقعا چه آسیبی به زبان میخوره اگه به جای خواب بنویسیم خاب؟

(DIR) Post #9xwxGysdW3UUD9JpUO by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T15:23:48Z

0 likes, 1 repeats

@aqmorisnyجدپل یونیکد که مبنای قضاوت درباره یک بحث تاریخی نمی‌تونه باشه. حالا اون بحث به کنار.اینکه اگر خواب رو بنویسیم خاب چه مشکلی پیش میاد، به این بر می‌گرده که من و شما، فارسی «معیار» حرف می‌زنیم و نمی‌دونیم اون «و» چرا اونجاست. در حالی که مثلا وقتی به کردی گوش می‌دی قشنگ می‌بینی که اون واو در کلماتی مثل خواهر و... واقعا تلفظ می‌شه.@ar

(DIR) Post #9xwxJIC4gD0WgqVs8m by ar@persadon.com
       2020-08-09T14:17:46Z

0 likes, 0 repeats

@aqmorisny خط ما از اول عربی نیست. صرفا چون عرب‌ها تعداد بیشتری دارن اسمش شده عربی. این حروف و خط حاصل توسعه خط این «منطقه» بوده که بخش عمده اون پهلوی و اوستاییه.رعایت نکردن واو و ضمه هیچ ربطی به عربی نوشتن نداره و جوری که تو می‌نویسی غلطه. حالا اگه اصرار داری رو غلط نوشتن اون بحثش جداست کسی نمی‌تونه مجبورت کنه اما حقیقت اینه که جوری که می‌نویسی کاملا غلطه.@ahangarha

(DIR) Post #9xwxJIbFAd8lwuHyN6 by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T15:24:15Z

0 likes, 1 repeats

@arحالا چرا کاندم نوشتم کاملا غلطه؟@aqmorisny

(DIR) Post #9xx3qgxcDZDcmg3jiS by danialbehzadi@persadon.com
       2020-08-09T15:35:14Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @ar @aqmorisny چون صداش فرق داره. تو ماستودون نمی‌تونم صدا بفرستم. ولی خودتون دو تا رو کنار هم بخونین، متوجه فرقش می‌شین

(DIR) Post #9xx3qi1uF6FG6H4g2i by masoud@persadon.com
       2020-08-09T16:16:55Z

0 likes, 0 repeats

@danialbehzadi @ahangarha @ar @aqmorisny پرسش اصلی اینه که چه کسی حق داره تعیین کنه که ما چه جوری بنویسیم؟ پاسخ رایج به این پرسش اینه که ادبای کشور (اعضای فرهنگستان زبان) مسئول حفظ یا تغییر خط هستند. ولی به نظر من این لزوماً درست نیست.یک بحث اصولی در این باره رو از محمد خرمی بخونید:http://mamwad.org/xm/xm-001.htmمن لزوماً با #رسم‌الخط ایشون موافق نیستم، ولی با استدلال‌های اصلی‌اش موافقم. خط فارسی فقط مال ادیبان نیست، خبرنگار و دانش‌پیشه و... هم کاربر خط #فارسی اند.

(DIR) Post #9xx3qicm21jfwcK7VY by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T16:37:09Z

0 likes, 1 repeats

@masoudاز یک سری جدا نویسی‌هاش خوشم اومد. بقیه‌اش شکنجه بود 😁

(DIR) Post #9xx4IvJQS4U5P5irfk by SiMA@persadon.com
       2020-08-09T15:57:48Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @danialbehzadi فکر می‌کردم نظرم رو روشن نوشتم؛ اما انگار با صراحت بیشتری باید تکرار کنم «رابطه‌ی جنسی خارج از ازدواج» اهالی قدرت ربطی به ما نداره که کنجکاوی کنیم در موردش.بله.. طالبان و «تفکر طالبانی» دنبال این داستان‌ها هستن و به اون بهانه آدم هم می‌کشن.

(DIR) Post #9xx4Ivfl72LgWMAhU0 by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T16:42:26Z

0 likes, 1 repeats

@SiMAفعالیت غیرقانونی و غیراخلاقی اهالی قدرت، مستقیما به مردمی که تحت تاثیر تصمیمات اون افراد هستند ربط دارد.کسانی که این قدر آسان چهارچوب‌های قانونی اخلاقی جامعه رو نادیده می‌گیرند، چه چیزی برای جامعه به ارمغان خواهند آورد؟@danialbehzadi

(DIR) Post #9xx52IMtZph9wRyr7g by danialbehzadi@persadon.com
       2020-08-09T16:46:20Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @SiMA قرار نیست چیزی برای جامعه به ارمغان بیارن. قراره یه سری‌کارهای مردم اون جامعه رو که کسی حاضر نیست داوطلبانه انجامشون بده رو انجام بدن

(DIR) Post #9xx52IypIo2Jq5j9FI by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T16:50:47Z

0 likes, 1 repeats

@danialbehzadiسیاسیون، لااقل در کشورهایی نظیر ما، واقعا چنین کاری می‌کنند؟@SiMA

(DIR) Post #9xx5Mjl9RkvWga4cKm by SiMA@persadon.com
       2020-08-09T16:50:01Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @danialbehzadi واقعن شما از چند تا کاندوم رسیدین به ارتباط نامشروع و بعدش ربطش دادین به نادیده گرفتن چهارچوب های اخلاقی جامعه و بعدش ربطش دادین به ارمغان این رفتار برای مردم؟!!حتمن تو دستگاه استدلالی تون تجدیدنظر کنید. در مورد مواردی که مورد نقد بودین هم.

(DIR) Post #9xx5Mk9byoUbuRW9Sa by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T16:54:28Z

0 likes, 1 repeats

@SiMAمن از کاندوم به روابط نامشروع نرسیده‌ام. هم از نزدیک دیده‌ام هم با واسطه‌های اندک، شنیده‌ام.فکر می‌کنم شما بیشتر نیاز به تجدیدنظر داشته باشید چون درباره جایی دارید اظهارنظر می‌کنید که فکر می‌کنم تقریبا هیچ از آن نمی‌دانید.اون کاندوم‌ها، نشانه‌ای بصری از یک امر رایج در این فضاست.‌اگر شما دوست ندارید از واقعیت‌های افغانستان بشنوید، تقصیر من نیست. شاید تقصیر شما هم نباشه. لولوی طالبان رو باید آن‌قدر بزرگ کنند که نظام پر فساد مستقر رو حلوا حلوا کنیم.@danialbehzadi

(DIR) Post #9xx7wAqavVm6jze2hU by sinacarnelious@mastodon.host
       2020-08-09T17:23:18Z

0 likes, 1 repeats

@ahangarha به خوبی متوجه نشدم قضیه چیهلویه جرگه که مجلس افغانستان بود، اما قضیه اینکه عکس از محتویات جیب درومده چیه؟ احیانا عیبش چیه؟

(DIR) Post #9xx85cPvn8daqzg1Uu by sinacarnelious@mastodon.host
       2020-08-09T17:25:01Z

0 likes, 1 repeats

@ahangarha اولش که خوندم به درستی متوجه قضیه نشدم ولی بعدش فهمیدم. ولی آخه یکی که داره میاد مجلس به چه دردش می‌خوره کاندوم؟

(DIR) Post #9xx8QnPI7xHt1ETYI4 by SiMA@persadon.com
       2020-08-09T17:04:15Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @danialbehzadi پیشنهاد دوستانه م بهتون اینه که توی بحث، روی دستگاه استدلالی ای که ساخته اید واستید؛ دستگاه تون همونی بود که نوشتم. به صحرای کربلا نزنید، یعنی نیت خوانی نکنید. سه نیت خوانی شما: احتمالن من اطلاعاتی ندارم راجع به اون جا. دوست ندارم حتا بشنوم از اون جا. مجبورم بین نظام مستقر و طالبان یکی رو انتخاب کنم در حد حلوا حلوا.گمونم ادامه ی بحث بی فایده ست.

(DIR) Post #9xx8QoL4f7VZuRVhM8 by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T17:28:51Z

0 likes, 1 repeats

@SiMA @danialbehzadi من سعی نمی‌کنم از بجث در برم. اما اگر انتظار دارید در یک بوق کوتاه، به اندازه یک مقاله یا کتاب تحلیلی درباره فساد در افغانستان مطلب بنویسم، انتظارتان را معقول کنید. باز هم عرض می‌کنم خدمت‌تون که شناخت من از فضای افغانستان، حاصل آن عکس نیست. از اول بحث هم حرف از انگ و چه و چه زدید. هیچ صحبتی هم نکردید که نشان دهد شناختی از افغانستان دارید.حالا من ادعا نمی‌کنم که تخصص دارم. اما قدری دیده‌ام و شنیده‌ام و لمس کرده‌ام فضا را.حالا باز خودتون می‌دونید.

(DIR) Post #9xx8vqFxaCcmpjumVE by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T17:34:29Z

0 likes, 1 repeats

@sinacarnelious جوابش روشنه. اما...

(DIR) Post #9xx99JtAin8IV9gO36 by ar@persadon.com
       2020-08-09T16:44:03Z

0 likes, 0 repeats

@masoudبله همه اینا حق دارن. همه مزدم حق دارن ولی وظیفه اصلی فرهنگستان و ادبا اینه که مانع تغییرات من‌درآوردی و الکی بشه و مسیر توسعه رو کنترل کنه. فرهنگستان اینجاست که تغییرات مفید باشن نه صرفا چون عده‌ای سواد ندارن و این‌جوری راحت‌ترن.بعضی هم ایرادات الکی می‌گیرن که «فرهنگستان حداد عادل» و این حرفا که نشون از عدم مطالعه داره. اعضای فرهنگستان رو ببینی و بشناسی می‌فهمی چه‌قدر داره تلاش می‌شه براب صیانت از زبان.@danialbehzadi @ahangarha @aqmorisny

(DIR) Post #9xx99KlPT8WBDN3haa by masoud@persadon.com
       2020-08-09T17:05:35Z

0 likes, 0 repeats

@ar @danialbehzadi @ahangarha @aqmorisny تو یا اون استاد ادبیات بهش می‌گین غلط یا من‌درآوردی، ولی اون فیزیک‌پیشه یا خبرنگار یا... که قاعده‌مندی یا بی‌ابهام‌بودن خط براش از همه چیز مهم‌تره، بهش می‌گه بهبود رسم‌الخط. اولی براش زبان یک میراث و سنت و فرهنگه که باید «صیانت» بشه، دومی براش یه ابزار برای انتقال پیامه و آموزش و اطلاع‌رسانیه. کی راست می‌گه؟ هر دو.

(DIR) Post #9xx99LWucWW1ahHddA by ar@persadon.com
       2020-08-09T17:09:42Z

0 likes, 0 repeats

@masoud مسعود جون کلمات جدید و توسعه زبان اصلا مشکل نداره. حتی تغییرات اساسی رو کلمات و مفاهیم قدیمی هم مشکلی نداره. نمونه‌ش همین کلمه «شوخ» که حالا شده طناز و قبلا معنی‌ش چرکین بود.مسئله اینه که زبان به خاطر بی‌حوصلگی و بی‌سوادی عوض نشه. یعنی «من سفر خوبی رفتم» تبدیل نشه به «من سفره خوبی رفتم».مگه کم اصطلاح وارد زبان شده؟ مگه کم تغییر داشتیم تو این ده سال؟ این حرفا بهونه‌ست بیشتر. کسی با توسعه مخالف نیست اصلا.@danialbehzadi @ahangarha @aqmorisny

(DIR) Post #9xx99MU74Ps2YIyuuG by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T17:36:46Z

0 likes, 1 repeats

@ar @masoud @danialbehzadi @aqmorisny من هم با بی‌دقتی مشکل دارم. مگر نه معتقدم انتخاب آگاهانه شیوه نگارش، یک انتخاب فردی است.

(DIR) Post #9xxB4WmJZUFawCJlzM by sinacarnelious@mastodon.host
       2020-08-09T17:58:28Z

0 likes, 1 repeats

@ahangarha خب قطعا با کاندوم بادکنک بازی نمی‌کنه می‌دونم ((: بحث اینه واقعا شاید چیز دیگری بوده با بسته بندی مشابه مثل پد الکلی که سمانه گفت

(DIR) Post #9xxCacHAlZnhD2cHPU by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-09T18:15:28Z

0 likes, 1 repeats

@sinacarneliousاگر کسی بخواد صرفا از عکس نتیجه‌گیری کنه، بله.

(DIR) Post #9xy8rCzVp4GT3PyKjw by ar@persadon.com
       2020-08-09T17:59:24Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha قطعا. مثلا من می‌تونم بنویسم «بهنظرمناینشیوهنگارشدرستهوبهشماهمربطیندارهاینیکانتخابفردیازطرفمناست.» حالا شما می‌تونی منو مجبور کنی جور دیگه بنویسم؟اون متن بالا واقعا یه جمله کامله و باور کنید الکی رو صفحه‌کلید نزدم.هر کسی حق داره جوری که دلش می‌خواد بنویسه اما این اصلا تغییری در درست بودن و نبودنش ایجاد نمی‌کنه.این‌که «خواستن» رو «خاستن» بنویسیم معنی کلمه رو عوض می‌کنه. فارسی رو محدود می‌کنه و این اشتباهه.@masoud @danialbehzadi @aqmorisny

(DIR) Post #9xy8rEK6ryKpBacIU4 by masoud@persadon.com
       2020-08-09T20:50:21Z

0 likes, 0 repeats

@ar @ahangarha @danialbehzadi @aqmorisny به نظر می‌رسه که درست و غلط به تعریف تو همونیه که فرهنگستان گفته. و خب تا جایی که به اجماع تعداد زیادی آدم دربارهٔ رسم‌الخط مربوط می‌شه حرف بی‌ربطی هم نیست؛ روی چه چیزی بهتر از رسم‌الخط فرهنگستان می‌شه اجماع داشت؟ مثلاً ویکی‌پدیای فارسی شیوه‌نامه‌اش رو همیشه از آخرین نسخهٔ شیوه‌نامهٔ فرهنگستان برمی‌داره و من شدیداً با این موضوع موافقم و از این تصمیم حمایت می‌کنم و خودم هم رعایتش می‌کنم.

(DIR) Post #9xy8rFKV80F4J5o7jU by masoud@persadon.com
       2020-08-09T21:02:01Z

0 likes, 0 repeats

@ar @ahangarha @danialbehzadi @aqmorisny ولی در مقیاس شخصی، کاملاً حق می‌دم (و حتی مفید می‌دونم) اگر کسی به رسم‌الخط خودش فکر کنه و قاعده‌های خودش رو بسازه تا اشکال‌های موجود در شیوه‌نامهٔ فرهنگستان رو برای نوشته‌هایب که خودش می‌نویسه رفع کنه. و شیوه‌نامهٔ فرهنگستان هم اشکال کم نداره؛ مهم‌ترین‌اش این که قاعده‌هاش پر از استثناست، و استثناها واقعاً موردی هستند.این هم دربارهٔ مرجع تعیین رسم‌الخط از مجلهٔ گاما:

(DIR) Post #9xy8rFyCkO08IENpcO by ar@persadon.com
       2020-08-09T21:07:19Z

0 likes, 0 repeats

@masoudاصلاح خیلی هم خوبه اما رسم‌الخط شخصی به نظر من اصلا مفید نیست و فقط باعث آسیب بیشتر می‌شه. به هر شکل زبان‌شناس‌ها بهتر می‌تونن درباره این موضوع رسم‌الخط شخصی نظر بدن.@ahangarha @danialbehzadi @aqmorisny

(DIR) Post #9xy8rGwT8KCtJ8ZxYG by masoud@persadon.com
       2020-08-09T22:05:51Z

0 likes, 0 repeats

@ar @ahangarha @danialbehzadi @aqmorisny اگر قرار بود همهٔ مردم قانون‌هایی رو که از بالا میاد موبه‌مو اجرا کنند، شاید هیچ وقت هیچ قانون بدی تغییر نمی‌کرد. تقریباً همیشه قانون‌های بد وقتی عوض شدند که گروهی (هر چند کم) اون قانون‌ها رو (هر چند در سطح خیلی محدود) زیر پا گذاشتند. فقط این جوری مردم عادی می‌دیدند که راه متفاوتی هم هست.وگرنه هنوز هم برده‌داری قانونی بود، افراد با گرایش‌های جنسی متفاوت مستحق اعدام بودند، و دوش حمام هم خلاف طهارت اسلامی و در نتیجه حرام.

(DIR) Post #9xy8rIXjBHbYGz1EGW by ar@persadon.com
       2020-08-09T22:28:14Z

0 likes, 0 repeats

@masoudمثال خوبی زدی. این قوانین اصلاح شدن. انتخاب ما بین وجود یا عدم وجود قانون نیست. انتخاب ما بین ازدواج هم‌جنس‌گرایان و دگرجنس‌گرایان نبوده.ما علاوه بر ازدواج دگرجنس‌گرایان، ازدواج هم‌جنس‌گرایان رو هم داریم. زبان هم همینه. انتخاب ما بین دو شیوه و رسم‌الخط نیست. انتخاب ما بین دو شیوه درون یک رسم‌الخطه.من معتقد نیستم که ما باید تک تک قوانین رو رعایت کنیم اما معتقدم باید قوانین عمومی رو رعایت کنیم، مثل هکسره، واوضمه و...@ahangarha @danialbehzadi @aqmorisny

(DIR) Post #9xy8rJ5l8kpJyWwPJI by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-10T05:07:49Z

0 likes, 1 repeats

@arبرگردم به حرف خودم و‌خودت درباره اینکه ول‌انگارانه ننویسیم. من تا حالا ندیده‌ام کسی آگتهانه و بر اساس منطقی بیاد مشکل هکسره داشته باشه. ولی خیلی‌ها، حتی در جدانویسی‌های افراطی، دلایلی دارند.این‌ها با هم فرق داره@masoud @danialbehzadi @aqmorisny

(DIR) Post #9xy94M8v6l35Cbdr3Q by tayyebi@mastodon.social
       2020-08-10T04:36:13Z

0 likes, 0 repeats

@ar @masoud @ahangarha @danialbehzadi @aqmorisny این رو هم در نظر بگیرید که وقتیزبان رو چهار شقه کردید و هرکسهر طور دلش خواست نوشت،نسل بعدی، که ممکنه کارمند بعدیبه جای شما باشه، ممکنه بچه شما باشه،ممکنه یه پژوهشگر توی دویست سال آینده باشه،پدرش در میاد تا این کانتکس‌‌ها رو بررسی کنه.و ممکنه باعث ایجاد خطای حاد در مفهوم بشه.

(DIR) Post #9xy94MRhyu4s8sQrL6 by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-10T05:10:43Z

0 likes, 1 repeats

@tayyebiروی دیگر این سکه، هم‌شکل سازی همه است که تهش به قیمت از دست رفتن خیلی‌چیزها تموم می‌شه.گستردگی زبان و لهجه باعث می‌شه هیچ‌خطی نتونه همه نیازها رو پاسخ بده. استاندارد سازی می‌تونه منتهی به قربانی کردن دیگران به سود مرکز باشه. و این خطرناکه‌@ar @masoud @danialbehzadi @aqmorisny

(DIR) Post #9xya0M6S0mjIgOntA0 by tayyebi@mastodon.social
       2020-08-10T08:52:32Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha @ar @masoud @danialbehzadi @aqmorisny فرمولش به این سادگی نیست.

(DIR) Post #9xya0MrxAAj93j1pCa by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-10T10:12:32Z

0 likes, 1 repeats

@tayyebi @ar @masoud @danialbehzadi @aqmorisny باور کن فرمول نابودی تنوع فرهنگی به کمک استانداردسازی از این هم ساده‌تره. یک مطلبی نامجو داره در باب تاثیر منفی استانداردسازی موسیقی ایرانی بر موسیقی نواحی.

(DIR) Post #9xyb6A2vqprGytURKy by ar@persadon.com
       2020-08-10T10:17:38Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha نامربوطه. فارسی معیار هیچ تضادی با لحجه‌ها و گویش‌ها نداره. در مواردی حتی کمک هم می‌کنه. همین واو معدوله در کردی نقش مهمی داره.استانداردسازی اصلا مطرح نیست. زبان به خودی خود یه استاندارده.@tayyebi @masoud @danialbehzadi @aqmorisny

(DIR) Post #9xyb6Aryn2gvXDNCu8 by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-10T10:24:43Z

0 likes, 1 repeats

@ar زبان یک امر قراردادی و سیاله. اینکه یک سازمانی بخواهد استاندارد سازی بکنه، به طور بالقوه می‌تونه اثرات مخرب داشته باشه. باید مراقب این موضوع بود.فرض کنید امروز، ایران و افغانستان یک کشور بودند. فارسی ما و فارسی افغان‌ها تفاوت‌هایی داره که اگر کسی بخواهد استانداردسازی کنه، گند می‌زنه به یکی از این‌ها.

(DIR) Post #9xybypAZAkeK9y7tFQ by ar@persadon.com
       2020-08-10T10:27:08Z

0 likes, 0 repeats

@ahangarha مصطفی زبان یه استاندارده. انسان‌ها دور هم جمع شدن و آواهایی رو ساختن و گفتن این آوا به این معنیه و این شده استاندارد ارتباطی.استانداردسازی اصلا مطرح نیست. اولا که فارسی معیار با فارسی دری و دیگر شاخه‌های فارسی فرق داره. دوما که اتفاقا فرهنگستان هیئت‌هایی رو از افغانستان و تاجیکستان داره تو خودش برای همین داستان.کلی هم متخصص شغل‌های مختلف و زبان‌شناسان و گویش‌شناسان توش هستن برای همین که به بقیه آسیب نرسه.

(DIR) Post #9xybyqY036zKQw67Pc by ahangarha@mastodon.host
       2020-08-10T10:34:38Z

0 likes, 1 repeats

@ar من الان نمی‌خوام بگم که فرهنگستان داره کار بدی می‌کنه. اگر چنین رویکردی دارند همین نشون می‌ده که به خطرات استانداردسازی واقف هستند.استانداردسازی‌ای که من به آن اشاره می‌کنم، تدوین و متعاقب اون، تحمیل یک سری معیارها به همه است نه کسانی که خودشان یک عرف مشخص برای ارتباط برقرار کردن دارند.