X-Google-Thread: 1045ba,3a04edf8538aeb14 X-Google-NewGroupId: yes X-Google-Attributes: gid9f2349c2e8,domainid0,public,usenet X-Google-Language: POLISH,Latin2 Received: by 10.68.221.4 with SMTP id qa4mr4857714pbc.7.1330155104742; Fri, 24 Feb 2012 23:31:44 -0800 (PST) Path: h9ni6694pbe.0!nntp.google.com!news2.google.com!npeer01.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Pogoda Date: Sat, 25 Feb 2012 08:29:35 +0100 Organization: Aleuania-Pueruania Lines: 113 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: c39-026.client.duna.pl Mime-Version: 1.0 X-Trace: inews.gazeta.pl 1330155103 15471 83.151.39.26 (25 Feb 2012 07:31:43 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 25 Feb 2012 07:31:43 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Numer mego telefonu '665 363835'='Moj Eneuel' X-Priority: 3 X-User: eneuell X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512 X-Received-Bytes: 4520 Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original Content-Transfer-Encoding: 8bit "Egon" xn0huqh8m3395m3003@news.gazeta.pl > To jeszcze dodam troch� hardware'u (takie OA): > 8====8 > || <-- domy�lam si� �e to �ci�gacz wody [z gum�] (by KM) > || tutaj z ergonomicznym uchwytem > |3 > '' > ,____. > ) |\' > | | <-- spryskiwacz do szyb / ro�linek, > (___) troch� zbiorniczek mi nie wyszed� > _==_ > .---[[__]]---. > /____________/| > | qp || <-- walizeczka z zatrzaskiem na kas� za mycie > | || > |____________|/ > ' ' Drobne monety to ja wp�acam w Eurobanku, w kasie. Za mycie zap�aci�bym jednym papierkiem. Klient wchodzi do banku... -- Prosz� o wyp�acenie mi jednego grosza z mojego konta. -- Regulamin zabrania wyp�acania tak ma�ych sum. -- Chyba r�nic. -- S�ucham? -- Sum� czego jest jeden grosz? chwila poszukiwa� -- Ma pan racj�. W Regulaminie napisano, �e nie wyp�acamy kwot mniejszych ni� sto z�otych. Nie sum, ale kwot. Jest pan zadowolony z dok�adania mi pracy? -- Wi�c sto z�otych mog� pobra�. -- Tak. Sto, wi�cej ni� sto... -- A wp�aci� ile mog�? -- Te� od stu w g�r�. -- A sto r�wno? -- Mo�e pan... Dlaczego pan mnie zadr�cza tymi absurdalnymi pytaniami?.... -- S� mi potrzebne odpowiedzi na te pytania. -- Co� jeszcze pan sobie �yczy? -- Tak. Prosz� mi wyp�aci� sto z�otych i jeden grosz. -- Prosz�... :) -- A teraz prosz� ode mnie przyj�� wp�at� w wysoko�ci stu z�otych. -=- -- Lukas Bank w swych reklamach cz�sto przypomina klientom bank�w o tym, �e nie s� penitentami, ale klientami. Dlaczego tak czyni? -- Gdy� klienci zapominaj� stale o tym, �e s� klientami. -- A dlaczego zapominaj�? -- Gdy� LukasBank obs�uguje swych klient�w tak, jakby byli penitentami. > _ _ _ _ _ _ > ( U U U U U )-o > | | | | | | | | <-- kaloryfer pod okno (szkic) > | | | | | | | | > | | | | | | |-+-. > |_A_A_A_A_A_| | | No... Ja chyba akurat mam inne kaloryfery... Takie... Zupe�nie inne... _ _ _ _ _ _ o-( U U U U U ) | | | | | | | | | | | | | | | | .-+-| | | | | | | | | |_A_A_A_A_A_| A nie... W �azience mam taki, jaki narysowa�e�... -=- Tak zwana jednorurowa instalacja. Grzejniki ��czone szeregowo. [podoficersko chyba ��czone s� inaczej...] _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ ( U U U U U )-o o-( U U U U U ) | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |-+-. .-+-| | | | | | | |_A_A_A_A_A_| | | | | |_A_A_A_A_A_| | | | | '------' Dzi�ki takiej instalacji mo�na �atwo wstawi� liczniki ciep�a. [szkoda, �e nie montuj� obok licznik�w zimna; przecie� pomi�dzy ciep�em i zimnem musi by� r�wnowaga termiczna; inaczej w mieszkaniu by�oby coraz cieplej... no, ale to taka niedor�bka... tak zwane mikrooszcz�dno�ci... gdyby mierzono oddzielnie ciep�o a oddzielnie zimno, odczyt by�by dok�adniejszy... znaczy -- pomiar, nie odczyt; trzeba by� precyzyjnym... to wa�ne...] -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/....