X-Google-Thread: 9f2349c2e8,561c6c77abc29148,start X-Google-Attributes: gid9f2349c2e8,public,usenet X-Google-NewGroupId: yes X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news2.google.com!news3.google.com!feeder.news-service.com!newsfeed.straub-nv.de!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Moja nowa signaturka Date: Mon, 31 May 2010 15:07:16 +0200 Organization: Aleuania-Pueruania Lines: 75 Message-ID: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 84-234-42-209.internetia.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1275311243 15488 84.234.42.209 (31 May 2010 13:07:23 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Mon, 31 May 2010 13:07:23 +0000 (UTC) X-MimeOLE: Numer mego telefonu '665 363835'='Moj Eneuel' X-Priority: 3 X-User: eneuell X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512 Xref: g2news2.google.com pl.rec.ascii-art:163 Niestety brak duszno�ci nie oznacza zdrowia w 100% -- oddychanie (przepraszam) g�wnem czyli wyziewami z komin�w nie sprzyja zdrowiu. Niemal codziennie modl�c si�, prosz� Boga o �mier� cieci mego osiedla i nastanie tutaj -- w ich miejsce m�drzejszych administrator�w, ale nielito�ciwy B�g zabra� z tego �wiata VIP�w, zamiast cieci. BTW -- �rodkowa litera pochodzi od 'an idiot'? Dlaczego nie 's' od 'stupid'? Dla mnie ten rzeczownik tam nie pasuje... A mo�e co� �le rozumiem w tym skr�cie? Pewnie tak, bo ze mnie �aden poliglota... ;) Pr�bowa�em wymy�li� wspomaganie wentylacji inne ni� nadachowe -- bezskutecznie. IMO trzeba po prostu wej�� na dach z miernikiem, pomierzy� (nie jeden raz, lecz wielokrotnie przez wiele dni) p�niej pomy�le� (zaganiaj�c do roboty wiadomo�ci kominiarskie -- ja ich nie mam, gdy� wbrew pozorom to nie jest a� takie proste, na jakie wygl�da) i zamontowa� nad kominami odpowiednie wspomagacze ci�gu. Niestety arcykap�an Ozorowski, r�kami swego podopiecznego -- Jerzego Mariana (Marian, to m�ska forma od imienia od Maria -- jak mi klarowa� �w profesor, gdy by�em jego podw�adnym) Kopani, ateistycznego profesora uniwersytetu Katedry Teologii Katolickiej w Bia�ymstoku, wykazuj�c sw� trosk� o �ycie nienarodzone, sprzeciwia si� monta�owi takich nasad na moich kominach z uwagi na mo�liwo�� wykorzystania tych nasad do aborcji. Nauczyciele religii t�umaczyli mi (i innym dzieciom) �e �mierci� ,,wielkich tego �wiata'' B�g upomina si� o prawo do �ycia s�abych czy bezsilnych. Mo�e wi�c moje �ycie jest a� tak wiele warte u Boga, �e zabra� On nie cieci, ale VIP�w? Teraz mam do Boga pytanie -- najpierw zabra� czy w zamian zabra�? :) -=- Gdy marudz�, �e w gara�u marnuj� si� opony od Panny Mercedes, B�g mi pokazuje podwozie Tu 154 i m�wi mi, �e tam marnuje si� te� ca�kiem niez�e ogumienie. Na dodatek nie tylko ogumienie tam zosta�o zmarnowane. :) -=- Zamontowanie wiatrak�w w mieszkaniu jest takim sobie rozwi�zaniem. Kominy nie s� szczelne, wi�c wytwarzanie w nich nadci�nienia niekoniecznie jest dobrym rozwi�zaniem. W��czenie wiatraka na jednym kominie doprowadzi� mo�e (doprowadza -- sprawdzi�em namacalnie) do zasysania powietrza innym kominem, wi�c trzeba zamontowa� takie wiatraki na ka�dym kominie. Je�li jeden taki wiatrak ci�gnie 50 wat�w, to 4 wiatraki (�azienka, WC, kuchnia i garderoba) daj� w sumie 200 wat�w. Wiatraki musia�yby by� w��czone ci�gle, co daje rocznie niestety oko�o (50 W * 4 * 24 h/dzie� * 365.25 dni/rok) 1753.2 kWh -- nie znam ceny jednej kilowatogodziny, ale zapewne nie jest 5 groszy, a raczej 50 groszy, wi�c to oko�o 876 z�otych rocznie... (wi�cej ni� ubezpieczenie domu czy mieszkania od powodzi) Dodatkow� (smutniejsz�) atrakcj� ;) jest ha�as. -=- Trudno mi zgadn��, dlaczego nasada kominowa mia�aby przyczyni� si� do zabijania dzieci nienarodzonych -- ale ja nie jestem ginekologiem. ;) Mo�e jednak wiadomy arcykap�an :) znajdzie jakie� nasady niezdatne do abortowania? ;) -=- VIPy odznaczy�y si� brakiem wyobra�ni, za co spotka�a ich przedwczesna �mier� na przedpasiu smole�skim. Ludzi ci uwa�ali, �e s� a� tak m�drzy, i� powinni :) kierowa� ca�ym polskim narodem -- czterdziestomilionowym :) mniej wi�cej. B�g jednak mia� inne zdanie na ten temat. Tu remis -- ani VIP�w nie wys�ucha� (gdy� zada� im cios �miertelny na przedpasiu) ani mnie (gdy� zabra� st�d nie cieci, ale VIP�w) nie wys�ucha�... Ja, poniewa� nadal �yj�, pro�by swe (o �mier� cieci) ponawiam cierpliwie i wytrwale. :) -- ^ PEF [litry/minut�] 720 dni maja pod kresk� oznaczaj� warto�ci - . . ' . . . . dni 710 minimalne z danego dnia; maksymalne s� ----+-+-+-+-+-+-*-+-*-*------> 700 nad kreska oznaczaj�c� 700 litr�w/min. - 19 22 28 maja 690 czerwiec b�dzie mia� d�u�sz� signatur� - 2526 2010 680 .`'.-. ._. - 21 24 29 roku 670 .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com - 23 660 `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ 18 20 27 650 o'\:/.d`|'.;. p \ ;'.;,,. ; . ,.. ; ;.