X-Google-Thread: 1045ba,35314f3960bbd9cc X-Google-NewGroupId: yes X-Google-Attributes: gid9f2349c2e8,domainid0,public,usenet X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news4.google.com!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!194.25.134.126.MISMATCH!newsfeed01.sul.t-online.de!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.onet.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_W_=AFyciu_obowi=B1zuja_pewne_zasady!?= Date: Sun, 18 Jul 2010 21:31:48 +0200 Organization: Aleuania-Pueruania Lines: 156 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: c39-026.client.duna.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.onet.pl 1279481512 2384 83.151.39.26 (18 Jul 2010 19:31:52 GMT) X-Complaints-To: niusy@onet.pl NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Jul 2010 19:31:52 +0000 (UTC) X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512 X-MimeOLE: Numer mego telefonu '665 363835'='Moj Eneuel' Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:156 "Eneuel Leszek Ciszewski" c8t018$3ch$1@inews.gazeta.pl > -- Z Korteri� -- kt� r�wna� si� zdo�a? > Do tego jeszcze -- Karynia si� do��czy�a... Co zaowocowa�o -- JKaczy�ski odwiedzi� w Supra�lu kaplic� tego, kto b�d�c Karynianinem (dobrze odmieniam?) lecia� z LKaczy�skim do Smole�ska... Fotki z kaplicy mog� postawi�. :) (tutaj, na grupach, s�owo 'postawi�' nabiera dodatkowego znaczenia) :) > Rozwa�nym -- Eneuela trudno tu nazywa�... > -- Asyartura! Jej �adna si�a nie straszna! Protoplastka Asyartury te� ;) mia�a c�rk�. I zapewne wola�aby, aby jej dziewcz� by�o moj� �on�, zamiast niczyj�. :) Ale gdy by�o daleko -- owa protoplastka modli�a si�, :) prosz�c Boga o mo�liwo�� za�lubienia :) swej pociechy ze mn�, za� wtedy, gdy ju� by�o blisko, zawa�y�a pot�uczona noga -- kula�em w�wczas z b�ahego powodu, jakim by�a pot�uczona pi�ta. By� mo�e to ta sama (to� mam tylko dwie) pi�ta, kt�re wczoraj dawa�a si� mi we znaki. Chodzi�em po Augustowie ,,dumnie'', nie daj�c nikomu pozna�, �e boli mnie noga... Ale wieczorkiem zdj��em but, �ci�gn��em skarpetk� i ciep�ym (od gor�ca?) g�osem zapyta�em -- dlaczego mi to robisz?! (przesta� bole� i dokucza�!) Czy owa protoplastka ma pa�ac na wodzie? Nie -- ma tu� obok wody. I oczywi�cie (obowi�zkowe w tych kr�gach) w�asne jezioro. :) (powiedzmy -- znaczny fragment jeziora suwalszczyzny) Ma na podw�rku przed domem stawy, a na wakacje je�dzi nad swoje jezioro. :) > -- Kto u niej pos�uch potrafi uzyska�? > Ponadto te jego z�by... Zagryzie nas... > Dajmy Elfowi jak�� kobiet�, kt�ra go > z�b�w pozbawi... P�niej wejdziemy, > aby go zabra� do domu... > -- W walizkach? :) > -- Eneuel w m�odych gustuje... > -- Dajmy mu m�od�... > -- W pi�tnastoletnich... > -- Dajmy pi�tnastoletni�... > -- A kt�ra� zechce?! > -- Obsypmy j� bogactwami i pi�knem wszelakim oraz urod�! I tu wida� bezwzgl�dno�� (w karaniu) Boga! Nie pomog�o upi�kszanie dziewcz�t, nie pomog�o upi�kszanie Agustowa czy Supra�la i innych miejsc... Na nic zda�a si� zamiana Suchowoli (zapad�ej pipid�wki -- zawalidrogi :) w czasie pogoni za przepi�knym miastem kr�la Augusta -- dumnym, niby niez�omnym, a jednak z�amanym :) ostatni� wojn� �wiatow�) w miasto... Maj�tki (kt�rymi obsypano dziewcz�ta ch�tne kiedy� na ma��e�stwo ze mn�) po�era dzi� rdza, marniej�, rozsypuj� si� w proch i wyciskaj� swym w�a�cicielkom �zy... Urodziwe panny schn� i nawet my�lenie o tym, co mog�yby ze mn� prze�y�, gdyby dotrzyma�y swych postanowie�, powoduje u nich b�l i smutek. :) Nic dziwnego -- to� wyl�dowa�y w ,,ramionach'' facet�w starszych ode mnie, nierzadko biednych, czasami wielokrotnie �onatych i zad�u�onych po uszy... > -- Bogactwo m�odej kobiety nie skusi! > Uroda? Mo�e... A przecie� na spowiedzi nakazano mi ,,modlenie si�'' o M�DR� DZIEWCZYN�''. Nale�a�o ,,wymodli�'' m�dro��. Nale�a�o obsypa� ch�tne/ch�tn� nie bogactwami, nie pi�knem, nie urod� czy zdrowiem... Nale�a�o obsypywa� m�dro�ci�!!! :) > -- Eneuel podr�e lubi... > -- A jaka� dziewczyna podr�owa� nie zechce? Asistance, AutoCasco, gwarancja... W razie czego (nawet braku paliwa czy przepalenia si� �ar�wki) w ca�ej Europie na jeden telefon (rozmowa w j�zyku polskim) przyby� powinna pomoc... A jednak �adna dziewczyna nie skusi�a si� na podr�owanie nowiute�kim samochodem... :) > -- Eneuel m�wi, �e Pueruani� o w�asnych si�ach > opu�ci� zdo�a, lecz najpierw trzeba kopalnie > wysadzi� w powietrze... Niewiele z nich pozosta�o. Zmienia si� �wiat. :) (jak to w Pi�mie �wi�tym -- B�g rozprasza, daje ubogim, zamiast kumulowa� w ,,rodzinnych firmach'') > -- Kopalnie kusz�, ale bez nich -- nie zdo�a prze�y�... > Niech w Pueruanii dom sobie zbuduje! > -- Pueruania kl�twa jest ob�o�ona i plon�w nie wyda! Ale Duch drwi nie tylko ze �wiata materii. Uderzaj�c w materi�, czyli w cia�o, w ludzkie cia�o, zabijaj�c, �amie postanowienia rzucaj�cych kl�twy. :) Po odej�ciu dzieci Korterii, zmieni�o si� wiele w my�leniu duchownych i za�ama�a si� ich ,,wola walki''. :) A po �mierci pod Smole�skiem zabrak�o rycerstwa we w�adzach Rzeczypospolitej. :) By� mo�e wkr�tce Ozorowskie ust�pi� :) i kl�tw� sw� uchyl�. :) > -- A Eneuel z g�odu w Pueruanii nam umrze?! > -- Nie umrze. Azalandia mosty powietrzne potrafi budowa�. > Dostarczmy Azalndczykom co trzeba -- s� honorowi, wi�c > nie okradn� Eneuela... Niechaj zbuduj� tam l�dowiska, > hangary i magazyny... Miasta niech tam zbuduj�, > je�eli trzeba! Dostarczono -- Azalandia nie udzieli�a pomocy. :) > OA: > ___ > ,-"" `. > ,' _ e )`-._ > / ,' `-._<.===-' > / / > / ; > _ / ; > (`._ _.-"" ""--..__,' | > <_ `-"" \ > <`- : > (__ <__. ; > `-. '-.__. _.' / > \ `-.__,-' _,' > `._ , /__,-' ("`-''-/").___..--''"`-._ > ""._\__,'< <____ `6_ 6 ) `-. ( ).`-.__.`) > | | `----.`. fL (_Y_.)' ._ ) `._ `. ``-..-' > | | \ `. _..`--'_..-_/ /--'_.' ,' > ; |___ \-`` (il).-'' (li).' ((!.-' > \ --< > `.`.< > hjw `-' > > Mo�e i nie jest zwi�zane ani z tematyk� grupy, ani z tekstem, ale jako� tak. :) To Kaczka czy g�upia g�ska? :) Nie znam si� na drobiu. :) -- 02 lipca 2010 roku, oko�o godziny 12:46, pad� kolejny rekord PEF�w ! 739 ! VV oznacza sztach . Ventolinem ^ Wysokie szczytowe PEF oznacza, �e w czasie bada� . . 729 . . . . . spirometrycznych by�o ponadmiarowo �le * . 18 . 21 719 . . . . . . . . . . . . . P . . ' . . . . . .06 . . . dni 709 .2425 . . lipiec . VVVV VV18 E . . . . . ----> . 699 2223 2627 29 01 03 . 07 101112 17 F 19 22 28 . . . 05 ' . . . 141516 19 685 28 02 06 08 . 16 2526 01 03 . 17.`'.20 680 ._. 30 VV .-09 13 l 21 24 29 31 04 1213 .'O`-' 670 ., ; o.' 05 '.O_' / VV 23 30 02 1011 `-:`-'.'.661'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~04'~'~ o.`., 1415 m . 20 maj 27 czerwiec 070809 o'\:/.d..'646|'.;. p \ ;'..;,,. ; .,. ; ;..,.;\|/.. ......... .... Postscriptum: Przed wielu laty m�j ojciec pono� pomaga� ksi�om w elektryfikowaniu ich plebani i ko�cio��w. Aby ksi�a nie musieli p�aci� za elektryfikacj�, budowa� lini� energetyczn� biegn�c� donik�d rzekomo z polecenia ,,w�adz'' i ksi�a jedynie przy��czali si� do ju� istniej�cej linii elektrycznej. Trudno mi zgadn��, ile w tym prawdy -- ZTCW obowi�zkiem pa�stwa by�o tak�e dostarczanie linii energetycznych, wi�c co� mi tu nie pasuje. :) Ojciec og�lnie dobrze wsp�pracowa� i uk�ada� si� z duchownymi, gdy by� m�odym cz�owiekiem. Dlaczego p�niej zatwardzi� ;) si� i zaprzesta� p�acenia na ,,Ko�ci�'' -- trudno zgadn��. Pracowa� na rzecz ,,Ko�cio�a'' jeszcze niedawno: wsp�pracowa� z pra�atem honorowym, swoim proboszczem, Stanis�awem Rabiczko i od ,,Ko�cio�a'' otrzyma� pomoc (zlecenia) gdy przed paru laty prowadzi� ze mn� �mierteln� wojn�. :) Nie by�y to intratne zlecenia, ale na chleb starcza�o. :) Przed wielu laty (gdy raczkowa�em) ksi�a namawiali ojca na budow� dworu ze stawem, kupno w�asnej cz�ci jeziora, przemienienie si� w klas� �redni� -- po upadku komuny rzecz jasna... Innymi s�owy -- ksi�a wspieraj�c mojego ojca w wojnie toczonej (pod g�rk�?) przeciwko mnie dzi�kowali za to, �e im kiedy� pomaga�, nie za� tylko za to, �e jego syn (akurat ja) p�aci�em na ,,Ko�ci�''. :) A pisz� to po to, aby zagrza� Korteriuszy do walki? Owszem! Grzejcie si�! -- i umierajcie :) potykaj�c si� ze mn�. :)