X-Google-Thread: 1045ba,ae43c3f7a42ad351,start X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news2.google.com!news3.google.com!news4.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Patriotyzm... Date: Tue, 6 Jun 2006 21:05:12 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 48 Message-ID: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 24-140.89-161.tel.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1149620721 2609 89.161.24.140 (6 Jun 2006 19:05:21 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 6 Jun 2006 19:05:21 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 505 704562 i 85 7463797 Xref: g2news2.google.com pl.rec.ascii-art:927 Skoro wprowadza si� w polskich szko�ach Wychowanie Patriotyczne, mo�e znajd� si� ch�tni do upami�tnienia tego wydarzenia? Aby nieco pobudzi� wyobra�ni�, ,,plagiat'' z Kaczmarskiego: -) (- .-'---'-. OA -- http://zomghott.com/asciibotics/2006/03/index.html //\_/\/\/\\ /-|[o]=[o]|-\ "Pojedziemy do stolicy, |-\ ._ /-| Elekcja Wszak Warszawa to nie Rzym, '--'.___.'--' Kaczmarski Jacek Tam rabuj� przedawczycy, _.._)0(_.._ Po�wiecimy im!" .'\ .,. /'. /\/| `.' |\/\ Co czub i w�siska -- to wr� i historyk, /\/ '._____.' \/\ Niezbite te� ma argumenta; (_) J oo|[] L (_) Ramiona do nieba wzniesione wzburzeniem Lecz Wiednie Sobieskich i Pskowy Batorych \/\ Loo|[]J /\/ �acina spieniona na wargach, Dzi� ka�dy inaczej pami�ta! \/\ L .'[]J /\/ �y� sznury na skroniach, przekrwione spojrzenie Wi�c grunt to obyczaj, obyczaj -- rzecz �wi�ta, \/\J__|_[]_L/\/ Przekle�stwo, modlitwa lub skarga. By Rzeczpospolita zakwit�a \\)_____oo(// Pod nos podtykane i palce i pi�ci, Niech rz�dzi, kto b�d� -- byle wolnych nie p�ta� /._______.\ Na racje oracji trwa bitwa, W przekle�stwach, skargach, modlitwach! /._________.\ Szablist� polszczyzn� tnie, �wiszcze i chrz�ci "Czas ratowa� pa�stwo chore..." /.___________.\ Przekle�stwo, skarga, modlitwa. '._____________.' "Czas ratowa� pa�stwo chore, "Jest nas patryjot�w si�a, J_|_L J_|_L Szlag mnie trafia -- ergo sum! �aden nam nie straszny wr�g, J_|_L J_|_L Po s�siadach parti� zbior�, A Ojczyzna sercu mi�a L| L J_|J Uczynimy szum!" I �askawy B�g". (_J L_) ||_L J_|| Ten Prusom gard�uje, ten Wiednia partyzant "Rozniesiemy na szabelkach l42 ||_L J_|| �w ruskiej si� chwyta sukienki, Zdrajc�w, co nam wodz� rej, ||J L|| A trosk� ka�dego szcz�liwa ojczyzna Rzeczpospolita jest wielka ||J L|| -- St�d mod�y, przekle�stwa i j�ki. Starczy dla nas jej!" |=| |=| Polityk� zwie si� �w sp�r Pan�w Braci __.-'/| |\'-.__ W rozmowach elekta z elektem; Ramiona do nieba wzniesione przed zgonem, /__.-'.| |.'-.__\ Schlebiaj� szarakom z�oci�ci magnaci Krew czarna zaschni�ta na wargach, W�r�d j�k�w, modlitw i przekle�stw. A w oczach otwartych milczenie zdumione "Czas ratowa� pa�stwo chore..." I skarga... http://www.poezja.org/index.php?akcja=wierszeznanych&ude=7545 I aby by�o jasne -- nie tylko nie mam nic przeciwko patriotyzmowi, ale wr�cz przeciwnie, jednak moim zdaniem wprowadzanie Mi�o�ci w taki spos�b mo�e przynie�� skutki odwrotne do oficjalnie zamierzonych. :) --spacja ____ | | _| Eneuel Leszek Ciszewski Nieznana jest mi przysz�o�� numeru 607 635935. | ||_ # .-. + 48 0 85 7463797 Chocia� Polkomtel SA (Plus) wprowadzi� dogodn� | |__| '~_@_ _[###] 505 704562 ofert�, nie dane mi by�o :) skorzysta� z niej. |____| (:leszek#alpha.net.pl:)