X-Google-Thread: 1045ba,1c06fb8f41a1ad36 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!proxad.net!213.200.89.82.MISMATCH!tiscali!newsfeed1.ip.tiscali.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Prawie_pe=B3ny_wazonik...?= Date: Wed, 25 Jan 2006 14:41:40 +0100 Organization: CI TASK http://news.task.gda.pl/ Lines: 136 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.task.gda.pl 1138196854 12101 82.139.165.143 (25 Jan 2006 13:47:34 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Wed, 25 Jan 2006 13:47:34 +0000 (UTC) X-Organization-Notice: Organization line has been filtered C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-Original-Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= X-MIMEOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:390 "Nowicjusz(ka)" dr7m7u$3ji$1@inews.gazeta.pl > Jestem pe�na podziwu... to ju� teraz wiem dlaczego badyl (nie r�a) w > wazoniku prawie wyzion�� ducha - kapilary mu sie zatka�y! Do wskaz�wek si� > zastosowa�am z samego rana -wi�c zaraz powinno byc mu lepiej (chocia� nie > wiem- czy czasem nie b�dzie mu gorzej ):) Zapomnia�e� jednak o Bardzo wa�nej > czynno�ci...o rozmowie z kwiatkiem..;) Bo tak mn� wstrz�sn�� ten widok braku wody, �e a� z wra�enia... A... Tam... To chyba oczywiste -- �e z kwiatami trzeba rozmawia�... J�zykiem mi�o�ci, czu�o�ci, delikatno�ci... Trzeba je delikatnie pie�ci�... Czy ja mam tu opisywa� najoczywistsze czynno�ci? Kwiat -- to nie kobieta i ma swoje potrzeby!!! > >W gor�ce/upalne dni mo�esz > > wod� wymienia� cz�ciej... I ,,czasami'' ;) > No,oczywi�cie! Tylko jak na razie na gor�ce/upalne dni si� nie zanosi...a To Ty te kwiaty tak na chwil�? Zanim nadejdzie lato -- we�miesz sobie inne? Jak tak mo�na!? To skandal!! A te -- b�d� t�skni�... Co za ludzie... > >warto my� flakon przy > > okazji wymiany wody... > No w�a�nie, to apropo's tej dziwnej zmiany koloru wazonika...chociaz teraz > jest wy�mienicie czysty, bo jak ju� m�wi�am, zastosowa�am si� do wskaz�wek i > nie omieszka�am r�wnie� umy� wazonika...zrobi�am to Cif-em (mam nadziej�, �e > kwiatkom nie zaszkodzi- a mo�e zabi� bakterie beztlenowe...!) Lepszy jest Ludwik. :) S�ysza�em w TV, �e CIF nie nadaje si� do rysowania... (czy nie rysuje -- ju� nie pami�tam, bo to dawno by�o; w ka�dym razie -- nie jest dobry) > >W tym czasie kwiaty mo�na wrzuci� do wanny > > z wod�... I tutaj -- tak�e odczekaj, a� woda osi�gnie pokojow� :) > > temperatur� i pozb�dzie si� chloru, kt�rego kwiaty nie lubi�. Nie > > s� to r�e (bol� mnie troch� oczy, dlatego nie potrafi� rozpozna� > > tych ro�linek) ale by� mo�e nie zaszkodz� nocne k�piele w wannie. > > A... Uwa�aj na mydliny... Wanna musi by� czy�ciutka... No, i woda > > musi zawsze si�ga� �ody�ek... Mo�e nawet si�ga� samych kwiat�w... > Wanny nie mam :( wi�c w tym celu pos�y�y�am si� brodzikiem (80-tk�). Te� dobrze. Niemcy chyba preferuj� setki. :) Niby w osiemdziesi�tce te� mo�na, ale tylko we dwoje... Ja preferuj� wielo�e�stwo, dlatego z kilkoma kobietami -- lepsze s� wi�ksze brodziki... > Kwiatki nie narzeka�y. Coprawda Co prawda? > woda nie si�ga�a do "samych kwiat�w"...ale lepsze to niz nic... Owszem. :) > same m�wi�y, dodaj�c, �e w wannie mo�e byc niebezpiecznie z powodu > mikronowych zawirowa� wody niedostrzegalnych ludzkim okiem... �artowa�y. :) > > I nie pot�ucz tego flakonu... Teraz wszystko jest takie drogie... > Nie zamierzam...ale kwiatki ju� si� nim troche znudzi�y - No w�a�nie... By�a tu jedna taka, kt�ra wzi�a smoka... (Agnieszka chyba) I te� niewiele brakowa�o, a by go porzuci�a... Co za czasy!!! > tym to nidgdy nie dogodzisz... E, tam... > > Nawet bu�ki s� coraz ta�sze... > > I moim zdaniem to niedobry znak -- wbrew pozorom... > > Ciekawe, czy nowy parlament (po przedterminowych wyborach) > > zaleci przedterminowe wybory prezydenckie... Pewnie nie... > Widz� nutk� pesymizmu- Nie, dlaczego. :) Wybory s� fajne. ;) > a kwiaty takie pi�kne... No. ;) > A to , �e bu�ki taniej� to nie musi byc z�y znak... Mniejsze s� koszty wypieku? W�tpi�... Raczej ludzie biedniej�... > mo�e jest po prostu na nie wi�kszy popyt - bo jak > wiadomo na rynku zachodz� relacje pomi�dzy popytem na dane dobro a jego cen�... Owszem. :) > ale nie zajmujmy sie zagadnieniami ekonomicznymi - tylko powr��my > do sedna sprawy: �ycie kwiat�w w wazonie. No tak. > > Z�b mnie boli... Znieczulenie ,,odchodzi''... > Wsp�czuj�...nie ma co...ale wniskuj�, �e je�li "znieczulenie" odchodzi - to > znaczy , �e by�o si� u dentysty i z�bek przestanie bolec na > wieki... :)...chocia� r�nie z tym bywa..przynajmniej kwiatki nie maj� > tekich problem�w... Niekt�re kwiaty s� mi�so�erne. :) Z�bek ma now� plomb� i si� cieszy. :) > > I uwa�aj troch� na te kwiaty... Takie �adne... I tak �adnie pachn�... > > A tyle czasu w wazonie nie by�o wody... Jeste�my w UE, nie w dziczy... > > Cholerr... Ponosi mnie, ale jak tak mo�na?! Tyle czasu bez wody?! To� > > to ro�liny!!! �ywe stworzenia... Ju� zacz�y wi�dn�� bez wody... > > Jak si� kto� z Towarzystwa Opieki Nad Ro�linami dowie -- b�dziesz > > mia� k�opot!!! Ro�liny -- to nie ludzie, �e mo�na je tak traktowa�! > Aha, chcia�am zauwa�y�, �e to by�a kompozycja z suchych kwiat�w... I co z tego, �e z suchych? > PZDR... i jakbym mia�a kiedy� jaki� problem z flor� - to wiem kogo pyta�... ;) > Nowicjusz(ka) Napisz co� wi�cej o tym nowicjacie. ;) -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/....