X-Google-Thread: 1045ba,1c06fb8f41a1ad36 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Nowicjusz(ka)" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?ISO-8859-2?Q?Re:_Prawie_pe=B3ny_wazonik...?= Date: Wed, 25 Jan 2006 11:08:46 +0000 (UTC) Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl" Lines: 140 Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: aaka59.neoplus.adsl.tpnet.pl Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1138187326 3698 172.20.26.235 (25 Jan 2006 11:08:46 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Wed, 25 Jan 2006 11:08:46 +0000 (UTC) X-User: inflexible X-Forwarded-For: 172.20.6.62 X-Remote-IP: aaka59.neoplus.adsl.tpnet.pl Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:389 Eneuel Leszek Ciszewski napisa�(a): > > "Nowicjusz(ka)" dr6589$e4$1@inews.gazeta.pl > > > > > O > > > > O\O > > > > O\* > > > > *\O > > > > O\ > > > > \ Prawie pe�ny wazonik...:-) > > > > \ ____ > > > > \ / \ > > > > |_|_|_|_|_|_| \ > > > > (%%%%%%%%%%%) \ > > > > I***********I \O > > > > _ _ I***********I _ _ \* > > > > / \ / \ *\O > > > > ( \ / ) O\O > > > > \~~~~~~~~~~\~~~~~~~~~~/ O\O > > > > \~~~~~~~~~~\~~~~~~~~/ O > > > > \~~~~~~~~~~\~~~~~~/ > > > > \~~~~~~~~~~~~~~~/ > > > > \~~~~~~~~~~~~~/ > > > > \~~~~~~~~~~~/ > > > > \~~~~~~~~~/ > > > > [%%%%%%%] > > > > [%%%%%%%] > > > > / \ > > > > / \ > > > > |_____________| > > > > > > "Dolej wody. :)" > > > Wedle �ycze�... ;-) > > Codziennie wod� wymieniaj i codziennie podcinaj ko�ce kwiatom. :) > Zanim wlejesz ,,now�'' wod� -- odczekaj, a� osi�gnie ona pokojow� > temperatur�, aby nie poparzy� (zimn� te� mo�na poparzy� -- c� za > absurd...) ro�linek (teraz chyba za to gro�� sankcje karne) i aby > odparowa� z wody chlor, kt�rym oddychaj� beztlenowe bakterie, dla > kt�rych tlen stanowi trucizn�... A... I te koniuszki to przycinaj > pod wod�... Woda zasysana jest przez cieniutkie kapilary, ale aby > by�a zasysana -- nie mo�na dopu�ci� do tego, by w tych kapilarach > znajdowa�y si� p�cherzyki powietrza... Jestem pe�na podziwu... to ju� teraz wiem dlaczego badyl (nie r�a) w wazoniku prawie wyzion�� ducha - kapilary mu sie zatka�y! Do wskaz�wek si� zastosowa�am z samego rana -wi�c zaraz powinno byc mu lepiej (chocia� nie wiem- czy czasem nie b�dzie mu gorzej ):) Zapomnia�e� jednak o Bardzo wa�nej czynno�ci...o rozmowie z kwiatkiem..;) >W gor�ce/upalne dni mo�esz > wod� wymienia� cz�ciej... I ,,czasami'' ;) No,oczywi�cie! Tylko jak na razie na gor�ce/upalne dni si� nie zanosi...a szkoda...kwiatek by sie ucieszy�, �e co� si� z nim "robi" a nie tylko patrzy na jego wazonik, kt�ry z dnia na dzie� robi si� dziwnie ciemniejszy... :- ) >warto my� flakon przy > okazji wymiany wody... No w�a�nie, to apropo's tej dziwnej zmiany koloru wazonika...chociaz teraz jest wy�mienicie czysty, bo jak ju� m�wi�am, zastosowa�am si� do wskaz�wek i nie omieszka�am r�wnie� umy� wazonika...zrobi�am to Cif-em (mam nadziej�, �e kwiatkom nie zaszkodzi- a mo�e zabi� bakterie beztlenowe...!) >W tym czasie kwiaty mo�na wrzuci� do wanny > z wod�... I tutaj -- tak�e odczekaj, a� woda osi�gnie pokojow� :) > temperatur� i pozb�dzie si� chloru, kt�rego kwiaty nie lubi�. Nie > s� to r�e (bol� mnie troch� oczy, dlatego nie potrafi� rozpozna� > tych ro�linek) ale by� mo�e nie zaszkodz� nocne k�piele w wannie. > A... Uwa�aj na mydliny... Wanna musi by� czy�ciutka... No, i woda > musi zawsze si�ga� �ody�ek... Mo�e nawet si�ga� samych kwiat�w... Wanny nie mam :( wi�c w tym celu pos�y�y�am si� brodzikiem (80-tk�). Kwiatki nie narzeka�y. Coprawda woda nie si�ga�a do "samych kwiat�w"...ale lepsze to niz nic...same m�wi�y, dodaj�c, �e w wannie mo�e byc niebezpiecznie z powodu mikronowych zawirowa� wody niedostrzegalnych ludzkim okiem... > I nie pot�ucz tego flakonu... Teraz wszystko jest takie drogie... Nie zamierzam...ale kwiatki ju� si� nim troche znudzi�y - tym to nidgdy nie dogodzisz... -=- > > Nawet bu�ki s� coraz ta�sze... > I moim zdaniem to niedobry znak -- wbrew pozorom... > Ciekawe, czy nowy parlament (po przedterminowych wyborach) > zaleci przedterminowe wybory prezydenckie... Pewnie nie... Widz� nutk� pesymizmu- a kwiaty takie pi�kne...A to , �e bu�ki taniej� to nie musi byc z�y znak...mo�e jest po prostu na nie wi�kszy popyt - bo jak wiadomo na rynku zachodz� relacje pomi�dzy popytem na dane dobro a jego cen�...ale nie zajmujmy sie zagadnieniami ekonomicznymi - tylko powr��my do sedna sprawy: �ycie kwiat�w w wazonie. > Z�b mnie boli... Znieczulenie ,,odchodzi''... Wsp�czuj�...nie ma co...ale wniskuj�, �e je�li "znieczulenie" odchodzi - to znaczy , �e by�o si� u dentysty i z�bek przestanie bolec na wieki... :)...chocia� r�nie z tym bywa..przynajmniej kwiatki nie maj� tekich problem�w... > -=- > > I uwa�aj troch� na te kwiaty... Takie �adne... I tak �adnie pachn�... > A tyle czasu w wazonie nie by�o wody... Jeste�my w UE, nie w dziczy... > Cholerr... Ponosi mnie, ale jak tak mo�na?! Tyle czasu bez wody?! To� > to ro�liny!!! �ywe stworzenia... Ju� zacz�y wi�dn�� bez wody... > Jak si� kto� z Towarzystwa Opieki Nad Ro�linami dowie -- b�dziesz > mia� k�opot!!! Ro�liny -- to nie ludzie, �e mo�na je tak traktowa�! Aha, chcia�am zauwa�y�, �e to by�a kompozycja z suchych kwiat�w... PZDR... i jakbym mia�a kiedy� jaki� problem z flor� - to wiem kogo pyta�... ;) *** Nowicjusz(ka) > -- > .`'.-. ._. .-. > .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' > `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., > o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/.... > -- Wys�ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/