X-Google-Thread: 1045ba,e7f31115c6668ce4 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!news4.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Strongman ;) Date: Sat, 25 Feb 2006 18:24:11 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 77 Message-ID: References: <20060224205507.7ebd77df.solaris@idns.pl*cut_this*><20060224213442.223af5cc.solaris@idns.pl*cut_this*><20060224233427.584de3fe.solaris@idns.pl*cut_this*><20060225133629.42898e5a.solaris@idns.pl*cut_this*><20060225160829.59f6f8b3.solaris@idns.pl*cut_this*> <20060225171416.1b846f18.solaris@idns.pl*cut_this*> Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1140888312 11784 82.139.165.143 (25 Feb 2006 17:25:12 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 25 Feb 2006 17:25:12 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 X-Priority: 3 X-User: eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:718 "Solaris" 20060225171416.1b846f18.solaris@idns.pl*cut_this* : Podejrzewasz, �e nie znam pochodzenia Solaris�w i Sun�w? :) " Nic o tym nie wspomnia�em ;> Je�eli znasz to bardzo dobrze ;> Znam a� za dobrze, co mog� udowodni�, cho� samego Uniksa na oczy nigdy nie widzia�em, a jedynie o nim czyta�em. Solarisa zreszt� tak�e ,,z bliska'' nie widzia�em. Znam te� (z czytanek, nie z �ycia) inne pochodne Uniksa. Mia� by� systemem konkurencyjnym do decowskich otwartych system�w -- w zasadzie do VMS i jego ewentualnych pochodnych, czy raczej tylko do jego ewentualnych pochodnych. Tym, co mia�o pokona� Uniksa by� WNT, a co z tego wysz�o -- wiadomo. WNT mia� po��czy� dos�ownie wszystko -- by� systemem nie tyle konkurencyjnym, co wr�cz jedynym we ,,wszech�wiecie'' i odpowiedzie� na nadchodz�c� globaln� paj�czynyzacj�. Cho� wesz�y kolejne wersje NTFS, cho� wesz�y kolejne wersje WNT (pisanego w oparciu o VMS) niepodzielnym kr�lem pozosta� w sieciach Unix i jego pochodne, bo przecie� Linux tak�e czerpie z Uniksa, cho� raczej od niego jest mocno oddalony. (mocniej chyba ni� taki Solaris na przyk�ad) : " U�ywam Slackware'a:> : : W stopce masz o Linuksie, dlatego nazwa�em Ci� Linuksjuzerem. : Akurat histori� system�w operacyjnych znam a� za dobrze. :) : (co mi niestety do niczego si� nie przydaje, gdy� wspomniani : skurwysyni w sutannach za ,,punkt honoru'' postawili sobie : uczynienie ze mnie elektryka) " Zajeba�. Ja tam jestem m�ody elektronik ;) Cho� nienawidz� elektroniki :P Mnie elektronika poci�ga�a, gdy mia�em dziesi�� lat, ale brakowa�o mi wtedy pieni�dzy, no i w�wczas trudno by�o cokolwiek kupi� nawet dysponuj�c rozs�dnymi ilo�ciami pieni�dzmi, :) a teoretyczna elektronika raczej do ciekawych nie nale�y. P�niej zainteresowa�em si� parapsychologiami (psychoanaliz�, psychologi� i psychiatri�, kt�rej zg��bienie na w�asn� r�k� okaza�o si� zbyt trudne) a� w ko�cu nic mnie nie interesowa�o, poza by� mo�e robieniem zdj��, bo nawet tego nie mog� nazwa� fotografi� -- w�wczas odkry�em co�, co w kilka lat p�niej wyja�ni�a mi lekarka neurologii po badaniu elektroencefalogra/ficznym/micznym ;) i co zacz��em wykorzystywa� z premedytacj� przez wiele lat, a� wpad�em w �pi�czk�, po kt�rej niby do �ycia powr�ci�em, ale niestety po owym powrocie nie mam do �ycia praw -- mo�e i by�oby lepiej, gdybym nie prze�y�, cho� ciesz� si� z tego, i� wr�ci�em, bo moim zadaniem by�o w�a�nie prze�ycie... Niestety, gdy si� ma za ,,sprzymierze�c�w'' homoseksualist�w (czyli ksi�y) trudno racjonalnie si� zachowywa�. Kiedy� widzia�em dusz�ce si� zwierz�ta w niszach wype�nionych dwutlenkiem w�gla: Zwierz�ta nie rozumia�y swego problemu -- brakom (zdecydowanym niedoborom) tlenu w powietrzu pr�bowa�y przeciwdzia�a� poprzez intensywniejsze oddychanie, co w atmosferze przesyconej wspomnianym dwutlenkiem w�gla dawa�o efekty odwrotne do zamierzonych. Podobnie i ja -- ,,leczy�em si�'' u popierdole�c�w, czyli duchownych Ko�cio�a rzymskokatolickiego, kt�rzy pod przykrywk� pi�knych s��w -- kryli najtragiczniejsze swe zamierzenia i d��enia. Wygra� na pewno wygra�em, ale zap�aci�em za t� wygran� strat� czasu -- wi�c jest to problematyczne zwyci�stwo, mo�e nie pyrrusowe, ale jednak problematyczne, po kt�rym pozostanie jedynie nienawi�� skierowana do ,,s�ug mi�o�ci''. No i wygra�em fuksem -- bo skurwysy�ski papie� po prostu zszed� z tego �wiata, a jego nast�pca ani my�li o kontynuacji metod swego poprzednika, za� ksi�a albo do samodzielnie my�l�cych nie nale��, albo po prostu bez swego wodza s� za s�abi. Co wi�cej -- nowe pokolenia ceni� �ycie ludzkie wy�ej ni� te, kt�re prze�y�y koszmar II wojny �wiatowej, co bardzo dobrze wr�y... Niestety czasu cofn�� nie mo�na. (m�odszy nie b�d� ani za rok, ani nigdy, cho�bym nie wiem jak mocno si� stara�) -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/....