X-Google-Thread: 1045ba,1c06fb8f41a1ad36 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!news3.google.com!news2.volia.net!newsfeed01.sul.t-online.de!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Nowicjuszka" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: SPROSTOWANIE nr 2 Date: Tue, 7 Feb 2006 20:15:58 +0000 (UTC) Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl" Lines: 43 Message-ID: References: NNTP-Posting-Host: aamb121.neoplus.adsl.tpnet.pl Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1139343358 18851 172.20.26.241 (7 Feb 2006 20:15:58 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Tue, 7 Feb 2006 20:15:58 +0000 (UTC) X-User: inflexible X-Forwarded-For: 172.20.6.62 X-Remote-IP: aamb121.neoplus.adsl.tpnet.pl Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:445 > > Sprostowanie wyra�enia "pa�stwo w panstwie".[...] Lepiej by�oby, > >gdyby "w" zamieni� na "bez" - wtedy by�oby o wiele bardziej "na miejscu" > >i zgodnie ze znaczeniem zdania :) > Mo�e wi�c wyra� si� raz jeszcze -- od pocz�tku, aby by�o jasne, o co chodzi�o. :) No to si� wyra�am: chodzi�o o to, �e wyra�enie "panstwo w pa�stwie" bardziej wskazywa�oby na przewag� w�asno�ci pa�stwowej nad prywatn� (jesli nie ca�kowity jej brak), natomiast kontekst mojej wypowiedzi zak�ada� przewag� w�asno�ci PRYWATNEJ. Mam nadziej�, �e jest to ju� zrozumia�e :)..troch� nagmatwa�am...wiem... ;)) > Przed ponad tygodniem klejono mi z�ba w znieczuleniu. Pami�tam, pami�tam...to ten co ju� mia� nie bole� ;)... > Znieczulenie min�o, opuchlizna powsta�a, b�l zwali� mnie z n�g na kilka > dni...�ykn��em troch� aspiryny, zjad�em zapasy jedzenia chowane na tak� >chwil� i wracam do �ycia... To znieczulenie trwa�o ponad tydzie�?! a mo�e po prostu dentysta sie nie sprawdzi� w swojej roli!!(...bez urazy oczywi�cie...) I mo�e zamiast je�� aspiryn� to lepiej by�oby uda� si� ponownie do dentysty z reklamacj�? Bo przecie� aspiryna z�bka nie wyleczy, a jedynie u�mierzy b�l i to te� nie na zawsze...,ale s�ysza�am, �e m�czy�ni bardziej obawiaj� si� wizyt "stomatologicznych" ni� kobiety, wi�c rozumiem dlaczego aspiryna wygra�a... ;)) >[...] raczej nie zbudowali :) �wiata z moich marze�. (czyli �wiata, w >kt�rym nie pieni�dze, ale Rozum dyktuje warunki) �eby zbudowa� taki �wiat, najpierw to ludzie musieliby kierowa� si� rozumem a nie ��dz� posiadania pieni�dzy - czy� nie? Zacznijmy od tego...ale o tym mo�naby du�o pisa�... Jak zwykle POZDRAWIAM...a na opuchlizn� to s�ysza�am, �e "Altacet" jest dobry - ale nie r�cz� za to, a poza tym nie wiem czy si� nadaje na twarz ;))) Nowicjuszka -- Wys�ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/