X-Google-Thread: 1045ba,1c06fb8f41a1ad36 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news2.google.com!news4.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: SPROSTOWANIE! Date: Fri, 3 Feb 2006 23:51:39 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 192 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1139007142 266 82.139.165.143 (3 Feb 2006 22:52:22 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 3 Feb 2006 22:52:22 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:431 "Nowicjuszka " ds0i3f$re7$1@inews.gazeta.pl > Musz� przyzna�, �e lekko�� pi�ra (a mo�e klawiatury) u Ciebie wrodzona, > a je�li nabyta- Raczej nabyta. :) Tego nie robi si� instynktownie. :) Naby�em j�, bo mnie rozdra�ni�a ;) moja nauczycielka z og�lniaka. :) Uczy�a j�zyka polskiego i uparcie utrzymywa�a, �e mam powa�ne k�opoty z ortografi�... Gdyby nie mia�a racji -- zignorowa�bym j�, a tak -- musia�em pokona� jako� inaczej i uzna�em, �e po prostu napisz� (na jej ;) oczach) tak d�ugie wypracowanie, �e b�dzie mia�a k�opoty z jego przeczytaniem... Co postanowi�em -- to uczyni�em... W trakcie klas�wki poj�a m�j podst�p, jej krok ;) (chodzi�a albowiem dooko�a �rodkowego rz�du szkolnych �awek) zdradza� coraz wi�ksze zdenerwowanie, a� w ko�cu... No tak, ale to ju� tyle razy pisa�em... > to gratuluj� i zazdroszcz�:)Pozwolisz, �e na temat Twojej > zawi�ej przesz�o�ci, tera�niejszo�ci i przysz�o�ci (chocia� > podobno przesz�o�� i przysz�o�c nie istniej�, liczy sie tylko > "tu i teraz") wypowiem si� nieco p�niej... Jak bym tak ka�dej pozwala� -- co to by by�o... ;) Najpierw wanna, teraz wypowiedzi... Ale przemy�l� to... :) > nie czuj� si� ju� dzisiaj na si�ach, aby dokona� > wnikliwej analizy Twoich wypowiedzi...tak og�lnie (mo�e nawet zbyt..)to to > wszystko co pisa�e�, kojarzy mi si�, czy tego chcesz czy nie, z W�adc� > Pier�cieni(c) ;) Nie powiesz mi chyba, �e �w w�adca si� k�pa� w wannie. ;) > ...takie lu�ne skojarzenie - Bo i tu, i tam s� Elfy? :) Moje Elfy -- to duszki mieszkaj�ce w�r�d kwiat�w. :) (cechy osobowo�ci, nie konkretne istoty typu zwierz�ta) > jak juz m�wi�am analizy dokonam > p�niej i wtedy zapewne nasun� sie inne wnioski od tych�e... > Co do sentencji -to juz zanotowana i obiecuj�, �e "odtwarza�" jej nie b�d� - > no, chyba, �e si� naucz� na pami�� i b�d� recytowa� gdzie tylko si� da! Musz� chyba wr�ci� do zapoznania si� z ow� intencj�. ;) > Ale narazie to na pami�c musz� si� uczy� do ostatniego egzaminu (moge doda�, na razie :) > �e wszelka nauka czego� "na pamie�" bardzo mnie dra�ni - bo kojarzy mi si� > jedynie z bezmy�lnym "przyswajaniem" wiedzy...), No w�a�nie: -- najpierw uczymy si� na pami�� i p�niej dokonujemy w pami�ci procesu zwanego poznawaniem czy rozumieniem itp.? czy mo�e raczej -- najpierw dokonujemy zrozumienia, a nast�pnie jako� to zapami�tujemy? Mnie si� wydaje, �e dusza si� karmi podobnie jak cia�o: Jemy jab�ka czy mi�so, ale budujemy z tego nasze w�asne struktury. Co nie zosta�o rozdrobnione i przetrawione -- zostaje wcze�niej lub p�niej wydalone. :) (lub wydzielone -- wod� chyba mo�emy wydzieli�, cho� nie jestem tego pewien, podobnie zapewne i z niekt�rymi substancjami, ale nie to jest tutaj istotne) > wi�c wyklepanie Twojej sentencji zostawiam sobie na p�niej... :) > > Aha. :) By�bym zapomnia�. :) W Bia�ymstoku jest pono� jedna z najlepszych > szk� > > wy�szych w Polsce. :) Do wanny mog� dorzuci� bezp�atne ;) podwo�enie Ci� > do tej Mog�aby� podbudowa� psychicznie OE, aby si� tak szybko nie �ama�? :) Moim zdaniem najlepiej uczynisz -- ustawiaj�c to na liczbie 132. :) > > Aha. :) By�bym zapomnia�. :) W Bia�ymstoku jest pono� jedna z > > najlepszych szk� wy�szych w Polsce. :) Do wanny mog� dorzuci� > > bezp�atne ;) podwo�enie Ci� do tej szko�y na zaj�cia: Porozmawiasz :) > > j�zykiem przekonuj�cym (ja takiego pono� nie posiadam) z kim trzeba > > (powiem Ci, z kim trzeba i z kim mo�na) i wyja�nisz, �e to nie�adnie > > skazywa� mnie na takie �ycie. :) W zamian ja wyja�ni� ;) tym osobom, > > �e powinna� na tej uczelni studiowa�. :) > Zobaczymy co da si� zrobi�...ale skazywa� Ci� na "jakie" �ycie? Na takie, jakie teraz prowadz�. :) > Chyba, �e to znowu niefortunne pytanie - tak jak to dotycz�ce > "rodzinnej firmy"... ,,Rodzinna firma'' -- to przesz�o��... Mo�na by por�wna� j� do elektrowni j�drowej, kt�ra wymkn�a si� spod kontroli i wybuch�a... I promieniuje, i truje... I daje nadzieje na �atwe ;) zyski ;) energetyczne.. ;) > Ciekawa jestem tylko, jakich argument�w u�y�by� aby przekona� w�adze > uczelni do bezzw�ocznego przyj�cia mnie do grona swoich student�w (-ek) ;)... To chyba p�atna szko�a. :) I chyba moja pensja przekracza�aby czesne. :) Oczywi�cie zak�adam, �e nie jeste� osob� inteligentn�_inaczej -- skoro ju� gdzie� studiujesz. :) > A a propo's umiej�tno�ci przekonywania - to ja te� nie jestem pewna czy > takow� posiadam...chocia�... Ale to ju� dwie osoby spoza uczelni b�d� za tym, abym tam pracowa�. :) Czyli by�oby to dwa razy wi�cej os�b ni� do tej pory. :) A to ju� sporo. ;) > > Postscriptum: Pozostaje do om�wienia sprawa mycia naczy� po > > obiadach -- wiem... > No to dobrze, �e wiesz...wi�c w tej sprawie nie mam ju� nic wi�cej do > dodania...w�a�ciwie to po obiadach (l.mnoga??) A zamierzasz tylko raz skorzysta� z MOJEJ wanny? (aby by�o jasne -- wanna stanowi MOJ� w�asno�� i jako taka przedstawia pewn� warto��, tym bardziej, �e w��czona jest w stosowne sieci ;) kanalizacyjno-wodoci�gpowe) ;) > mog� zmywa� - ale po > kolacjach, �niadaniach (je�li w og�le takowe sie zdarz�), podwieczorkach, Podwieczork�w mo�e nie by�. :) > deserach, niezliczonej ilo�ci herbat zielonych, Zielonych te� mo�e nie by�. :) > kaw i innych napoj�w ;)- zmywasz Ty...! ;)) Kawy tak�e mo�e nie by�. :) > My�l� jednak, �e dojdziemy w tej kwestii do porozumienia. :) > No w�a�nie - juz chyba doszli�my... No -- to s� dopiero wst�pne ustalenia, napisa�bym nawet prewst�pne. ;) > W�a�ciwie to zauwa�y�am, �e nasza rozmowa odbieg�a "troch�" od g��wnego > tematu, nieprawda�?! Ciekawe...Prawd� m�wi�c to ona nawe nie powinna by� > prowadzona na tej Grupie...ale "co mie to tam, jo sie tam na tym nie znom" > (cytat;)) Tu mo�na porozmawia� o wszystkim. :) Oby OA do��cza�. :) > Pozdrawiam Re. :) > Nowicjuszka -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/.... OA: http://www.arkworld.com/ascii/disney/pinoc.htm Figaro .. .:'d :`,`: ... '``=$$: :`J$$u:::::::::::::::::.`' :: $$$$:::::::::::::::::',: ccccc, .:: $$F:::::',cccc,,``:: d$$c "?$$$$h, ::::":::::',$$$$$$$$$$bcd$??$, `$$??.:. ::::::::: $$$$7"_"?$$$$$'jc`b , "":::::: .::::::::: $$$$ d$$h`$$$$:F $<$hc, ::::::: ::::::::::: 9$$$'$F $$$$F _ $J??$$h ::::::' .::::::::. `::::::::::: 3$$,`.. ???','``ch=,cd$ ::::' :::::::::::: .:::::::::::',$$$$???",$$$$h,,d$$;lhcc `::' ::::::::::::::: ```:::::::' 7C(ccd dh,`"?$$P"`",dF" `` ::::::::::::::::::::. `::::'$$$$??,?$$h`-..:,j$" ::::::::::::`:::::::::::. ``.`?IJJ$$h,"?$hcc5f" ::::::::::: ::::::::::::::::. ""$3$$$$$hcP :::::::::::: `:::::::::::::::::.?$$$$$$$$$$" :::::::::::: :::::::::::::::::: $$$$$$$$$C_ `:::::::::::: `:::` :::::::`::: J$$$$$$$$$$$F ::::::::::::: `:: ::::::::: '?$$$$$$$$$= :::::::::::: ::: :::::::::::: ,ccccc`?C `::::::::::` ``` `:::::::::`,$$$$$$$$ ? ```````` ,,,```::::::J$$$$$$$$$$ ,$hcccd$$$$ $$$$cc,. ?$$$$$$$$F$',, ?$$$$?$$$3F "????`" `?$$$$"$P",c$P$c `" "" ,,cc$$P$$`" `????? " W oryginale (pokolorowane) wygl�da zdecydowanie lepiej. ;)