X-Google-Thread: 1045ba,1c06fb8f41a1ad36 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!news3.google.com!news.glorb.com!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: SPROSTOWANIE! Date: Fri, 3 Feb 2006 19:53:38 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 338 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1138992823 2315 82.139.165.143 (3 Feb 2006 18:53:43 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Fri, 3 Feb 2006 18:53:43 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:424 "Nowicjuszka" drvuj7$r5a$1@inews.gazeta.pl > > By�bym zapomnia� o najwa�niejszym: Nie mam kolorowych r�cznik�w, > > wi�c gdyby� nie lubi�a bia�ego koloru -- musia�aby� zabra� swoje... > Dobrze, �e mnie uprzedzi�e� o tym fakcie ;)... Niby mo�na kolorowe dokupi� w Bia�ymstoku, ale ja nie mam pieni�dzy (niby mam, ale gdybym kupi� te r�czniki, to by zabrak�o na przyk�ad na jedzenie) a przecie� go�ciowi nie m�g�bym kaza� p�aci� za pobyt u siebie... > rzeczywi�cie za bia�ymi r�cznikami nie przepadam No w�a�nie, a ja -- mam tylko bia�e. Tylko bia�e i tylko w trzech rozmiarach: -- jeden k�pielowy, kt�rym mo�na si� owin��, ukrywaj�c to, co zakrywa jednocz�ciowy kostium k�pielowy u kobiety -- jeden (tych mam oko�o 50 sztuk) malutki do wycierania r�k i twarzy -- ,,jednoraz�wka'' -- i jeden do suszenia g�owy -- �redni rozmiar, ma�a liczba i prawie nie u�ywam > (bo tak w og�le to ba�y kolor nawet lubi�:)) > wi�c ju� pakuj� kolorowe r�czniki do baga�nika. Tu kolejny problem... Wprawdzie mam gara�, ale tylko na jeden samoch�d i ten gara� jest ju� zaj�ty... Nie jest to jaki� straszliwy problem, ale jednak problem... > Zabior� dwa (jeden czerwono-czarny a drugi ��to-zieliny, > m�j fawotyt ;)) gdyby� tak jednak skusi� si� > wyj�tkowo skorzysta� z kolorowego :) Bia�e po prostu �atwiej pra� -- dlatego preferuj� bia�e. :) U�ywa� mog� r�cznik�w dowolnych kolor�w. :) > [...]stadko swoich > > kontrwielbicielek -- nie przejmuj si� nimi. > > Po prostu > > mo�esz im powiedzie� [...] > Nie przejmuj� si� w og�le...przy mnie i tak �adna nie ma szans, nawet gdyby > bardzo si� stara�a! ;)I nic nie b�d� gada�. Szkoda pary! Wystarczy, �e na > nie odpowiednio spojrz� (tak jak tylko ja potrafi� ;))...ostatnio nawet pani > sprzedawczyni w sklepie z chlebkiem powiedzia�a do mnie: "Dlaczego Pani tak > podejrzanie patrzy?" !!! :D Bardzo mi si� to spodoba�o, bardzo - sama nie > wiem dlaczego... ;) Zabijanie wzrokiem... No, nie wiem, nie wiem... Jak si� policja i inne organy ;) �cigania dowiedz�... Dobrze -- wi�c pozabijaj je swoimi spojrzeniami. :) > > A... No i ja ,,rodzinnej firmy'' nie przejm�. :) > A w�a�ciwie to ta "rodzinna firma" czym sie zajmuje?, Nie wiem. Przed laty m�j ojciec cienko prz�d� i nam�wiono mnie na po��czenie moich si� z si�ami ojca. Ja wnosi�em lekko�� decyzji, b�ogos�awie�stwa Paj�k�w i Elf�w (Bo�e - czy oni zdaj� sobie spraw� z tego, jaki ,,power'' mia�y te b�ogos�awie�stwa?!! Na pewno nie!!!) lekko�� zarabiania pieni�dzy, lekko�� pokonywania konkurencji w spos�b taki, �e si� tej konkurencji nie krzywdzi�o, a swych wsp�pracownik�w wzbogaca�o... Ojciec wk�ada� do�wiadczenia elektryka... Po jakim� czasie sta�o si� jasne, �e ojciec sieci komputerowych nie pomorze mi budowa� (ja nie mia�em, a potrzebowa�em, instalator�w) wi�c (aby by� bli�ej rodzic�w) opu�ci�em sw�j �wiat i pocz��em budowa� sw�j �wiat w moich rodzicach... Reszt� mo�esz pozna� czytaj�c to, co jest na pierwszej stronie :) mojej strony WWW... Pr�b� przerobienia rodzic�w op�aci�em utrat� niemal wszystkiego (��cznie z biologicznym �yciem) i straszliwym cierpieniem... P�niej spotka�em w Azalandii Kr�lewn�, kt�ra sta�a si� dla mnie tarcz� chroni�c� (oraz motywowa�a do �ycia) i wy��czy�em cz�� �wiata wsp�lnie budowanego, otoczy�em go apologetami katolickimi i zainstalowa�em na wy��czonej ,,ziemi'' swoje prawa... Prawa Arkedocji. :) Apologeci z przyjaci� szybko zamienili si� w zdrajc�w i opu�cili mnie... Ziemia Pueruanii (czyli to, co wy��czy�em ze ,,wsp�lnoty'') szybko sp�yn�aby krwi� i cierpienie by roztoczy�o swoje panowanie dooko�a mnie, ale na szcz�cie Azalandzka Kr�lewna, kt�ra w oczach swoich ma Ogie� (czyli �yj� Rado�ci�) otoczy�a Pueruani� wojownikami Azalandii i zaczeka�a, a� sam sta�em si� silny... W Jej �lady posz�y Arkedocja�skie Paj�ki i Elfy, p�niej eliy Arkedocji, ale najdziwniejsz� pomoc uzyska�em od tych, kt�rych wcze�niej nie zna�em... Ci wytrwali do ko�ca... Wytrwa� do ko�ca kto� jeszcze... ____________________________^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^_______________________ : Warto doda�, �e ludzie, o kt�rych wy�ej pisz� -- to ludzie wykszta�ceni, : czasami profesorowie, czasami ,,zwyczajni'' -- z tytu�ami profesorskimi; : zawi�o�� profesorsk� wyja�nia� mi m�j ex-prze�o�ony, prof. Jerzy Kopania : i jest to wyja�nienie zamieszczone na pl.hum.polszczyzna -- nie chce si� : mi szuka� midu, ale to chyba nie jest problemem; prof. Jerzy Kopania nie : zaliczy� si� do moich przyjaci�, ale najgorszych wrog�w -- w�o�y� : albowiem ogromny wysi�ek w to, aby zepchn�� mnie do tak zwanego rynsztoka : i nawet pomoc najwi�kszych osobisto�ci w Polsce -- nie da�a po��danego : skutku... : : : Pomoc� mia�a by� znajomo�� z Ani�G -- ona wie, gdzie mieszka jej babcia, : a ja wiem, �e w mie�cie tym mog�em liczy� na schronienie pod skrzyd�ami : kogo� znacznie silniejszego od mego ex-prze�o�onego... : ^ ; | ,--------------------------------------------------------------------' | Tym, kt�ry wytrwa� by� m�� protegowanej przez owego silnego. :) �w ,,silny'' by� promotorem kobiety, kt�rej m�� wytrwa� w moim smutnym po�o�eniu -- mo�e i bulwersuj�cy wg niekt�rych os�b wyrok wydaj�, ale trudno... .------------------. Z Ani�G (i z Asi�M) mog�em odwiedzi� owe osoby nale��ce do elit Arkedocji. :) : (mia�y po prostu te panienki :) dost�p do wanien w niekt�rych miastach Polski; : wiem -- co� w zamian za dost�p do wanny musia�bym zaoferowa�...) : : : : : : : : : Aha... Czym si� zajmuje firma? Rozsta�em si� z ,,firm�'' niemal : dok�adnie 5 (pi��) lat temu, kiedy budowa�a i projektowa�a : sygnalizacje uliczne oraz i projektowa�a skrzy�owania drogowe, : drogi rowerowe, a tak�e budowa�a linie energetyczne. Zyski firmy : by�y spore -- tydzie� m�g� przynie�� (po wygranym przetargu, do : kt�rego przecie� stawali i inni) do 50 tysi�cy z�otych, ponadto : by�y i inne prace, kt�re zapewnia�y owej firmie zyski... : : : Ale B�g (czyli Kr�l) nakaza� mi zaprzestanie eksperymentu z firm�, : i zaprzesta�. :) Nagle i niespodziewanie firma (kt�rej nie by�o) : zacz�a si� zapada� i traci� wp�ywy... : : : : Nie wiem, czym si� obecnie zajmuje ta firma. :) : Nie udzielam jej swoich :) b�ogos�awie�stw, kt�rych po��daj� : nie tylko moi rodzice, nie tylko duchowie�stwo, kt�re z owej : firmy pragn�o uczyni� dla siebie zaplecze finansowe, ale tak�e : po��daj� ci, kt�rzy tych b�ogos�awie�stw udzielili przed wieli laty... ) : : Z tymi rozpoczynam krwaw� (dos�ownie krwaw�) wojn� latem 2004 roku... : Wojn� ,,domow�'', kt�ra co jaki� czas wybucha na nowo... Wojn�, kt�r� : chyba wygra�em... (ale czy w takiej wojnie s� wygrani?) : : _) Najpierw wypowiadam Paj�kom ,,pos�usze�stwo'' i zauwa�am, �e nie : jestem Elfem Arkedocji, ale Elfem Kr�la, cho� ksi�ciem Arkedocji, : to jednak Elfem Kr�la!!! Nast�pnie zaczynam pisa� coraz ostrzej :) : i coraz ,,ciekawiej'': (_ ) : -- ,,wprowadzam'' wielo�e�stwo : -- sprzeciwiam si� UE : : : Mo�na to odszuka� w googlownicach -- mnie si� nie chce, ale gdyby� chcia�a... : Pami�tam dok�adnie ten moment, gdy postanowi�em oderwa� si� od Paj�k�w : i poprowadzi� wojn� z duchownymi wg moich w�asnych plan�w -- zbyt ( kontrowersyjnych, zbyt zuchwa�ych do zaakceptowania przez Paj�ki, : cho� nie przez Elfy... Staj� si� w�wczas zupe�nie osamotnionym, : skazanym na zag�ad� Elfem Kr�la... I w Kr�lu pok�adam swoj� nadziej�... : Niemal nie�ywy, odseparowany od �wiata, pisz� przed rokiem do ludzi, : kt�rych znam, ale kt�rych nigdy na oczy swe nie widzia�em... To elita <---------' Arkedocji... Wszyscy wymi�kn� wobec pieni�dzy... A ja -- jestem Kr�lewskim Elfem, Dzieckiem �mierci, szczeg�ln� w�asno�ci� w r�ku Boga i nie chc� Go opu�ci�... I tylko cud mo�e mnie uratowa�... Elita Arkedocji nie zna mnie, dlatego i nie chroni w spos�b nale�yty, i obrywam coraz dotkliwiej... Paj�ki odesz�y... I nadszed� cud... Najpierw �wi�ty in spe papie� zachorowa�, p�niej umar�, i to w wymowny spos�b... A p�niej odkrywaj� swe karty ci, kt�rych wcze�niej nie zna�em... Zapraszaj� mnie na obiad (a nie jem obiad�w od lat, wi�c zaproszenie jest jak�e przeze mnie po��dane) i komunikuj�, �e... Cenzor mi wycina to, co pisz�... Czym si� zajmuje firma? :) Nie wiem. :) Ale wiem, �e ,,rodzinnej firmy'' nie przejm�. :) Ka�dy mo�e t� ,,firm�'' zobaczy� -- prosz� mi nie zarzuca� omamiania. Dlaczego AniaG tak si� we mnie zakocha�a, �e a� wybiera�a sobie sukni� �lubn� -- nie wiem. Ja wyk�adam karty swoje na st�. :) (czasami z tego powodu p�niej p�ac� i p�acz�) Z Paj�kami typu Wac�aw Iszkowski (google) -- nie p�jd� do przodu, albowiem sprzeniewierzyli si� Bogu. :) Pozostawili mnie na pastw� losu. :) (i chyba wymownie to wyrazi�em w trakcie tegorocznej wystawy komputerowej w Warszawie) Nosz� w sobie duchowe dziedzictwo �wiata, kt�ry nazwa�em Arkedocj�. :) Troch� jak kobieta w ci��y, kt�ra rezygnuje z dalszego wsp�lnego �ycia z ojcem swojego dziecka. :) (cho� rzecz jasna nie Iszkowski jest tym duchowym ojcem, a je�li ju� jest -- to nie jest jedynym, i nie jest najwa�niejszym) > jesli wolno zapyta�...tak ze zwyk�ej ludzkiej ciekawo�ci pytam... I jak? Satysfakcjonuj�ca odpowied�? Co za r�nica (dla mnie) czym si� zajmuje ,,rodzinna firma'', skoro ja tej firmy nie odziedzicz�. :) W�o�y�em w ni� swego Ducha (sw� my�l) -- Ducha Arkedocji, ale teraz ta firma jest bezduszna :) i nie przedstawia dla mnie warto�ci. :) Ducha Arkedocji umie�ci� mog� (mam prawo -- jako duchowy spadkobierca) i potrafi� (wiem, jak to uczyni�) tam, gdzie zechc�. :) A jako �e jestem Dzieckiem �mierci -- odbudowa� potrafi� ka�dy �wiat, nawet najbardziej spalony i zniszczony... Tak przed laty odbudowa�em Kapodocj�, kt�ra si� sta�a dla mnie �mierteln� pu�apk�. Kapodocj� -- czyli owa ,,rodzinn� firm�'' -- i jest to tak�e opisane tutaj, czyli na grupie pl.rec.ascii-art. :) To mnie b�ogos�awili ludzie przed laty. :) Deminet czy Iszkowski (kt�rych nazwiska s� og�lnie znane i kt�rych nazwiska umie�ci�em na grupie) Mykowiecki, czy Kwiatkowski i ca�a masa innych... �y�em jak w ba�ni dzi�ki tym b�ogos�awie�stwom, ale teraz -- to moja w�asno��. :) B�ogos�awili�cie mnie i B�g hojnie mnie obdarzy� dobrami duchowymi, ale to nie wy byli�cie czy jeste�cie dawcami, a B�g. :) Do waszych b�ogos�awie�stw do��czy�y b�ogos�awie�stwa duchownych Ko�cio�a rzymskokatolickiego (czyli Korteriuszy) oraz b�ogos�awie�stwa duchownych Ko�cio�a prawos�awnego (ten Ko�ci� nazwa�em Karyni�) Elf�w :) �yj�cych rado�ci� z kt�rej w barbarzy�ski spos�b czerpa� polski papie� i Wilk�w :) do kt�rych mnie zaliczyli�cie :) oraz Azalandczyk�w z Azalandii Nadmorskiej... I w jakim celu mam odpowiedzie� -- czym si� zajmuje firma? Mia�a stanowi� zaplecze gospodarcze �wiata, kt�ry nazwa�em Arkedocj�. Mia�a pos�u�y� w smutnej rzeczywisto�ci ludziom, z kt�rymi by�em z��czony duchowo. Ale firma zawiod�a, Paj�ki odesz�y, Azalandczycy zw�tpili... Cenzor mi pokazuje, �e nawet je�li napisz� -- to on skasuje... > > [...]gdy jaka� dziewczyna si� mn� > > zainteresuje -- natychmiast pojawiaj� si� jej ;) > > kontrkandydatki, kt�re natychmiast znikaj�, gdy > > i ta, kt�ra si� mn� zainteresowa�a, znika... > Pi�kne powiedziane, cho� smutne...ale je�li pozwolisz to zapisz� sobie ow� > sentencj� w moim notesiku...naprawd� pi�kna...taka wr�cz poetycka... Pozwol�. :) Mo�esz do woli czerpa� z mojego ,,pisarstwa'', ale nie mo�esz z tego czerpa� bezpo�rednich korzy�ci maj�tkowych :) bez mojej zgody. :) Bezpo�rednich, co wyja�niam poni�ej: -- nie mo�esz kopiowa� masowo p�yty Ewy Bem :) i sprzedawa� skopiowanych kr��k�w, czerpi�c w ten spos�b zyski materialne ze sprzeda�y ale -- mo�esz zapami�ta� jej piosenk� i za�piewa� potencjalnemu umi�owanemu, kt�ry s�ysz�c, �e �piewasz -- zakocha si� w Tobie, po�lubi Ci� i obdarzy swoim maj�tkiem, kt�rego si� staniesz wsp�w�a�cicielk� w efekcie zawarcia ma��e�stwa. :) Niestety ;) nie wydaje mi si�, aby moja tw�rczo�� by�a a� tak wiele warta. :) > > Gdyby Ci przysz�o do g�owy cz�stsze korzystanie > > z MOJEJ wanny [...]W zamian musia�aby� robi� > > [...] smaczne obiady!! > A tak si� dobrze zapowiada�o..nie to, �e nie umiem gotowa� - bo musz� To nie! U mnie mowa jest kr�tka... Po co ja tyle pisa�em... Trudno -- ju� wy�l�, skoro napisa�em... A ju� mia�em nadziej� na wsp�lne obiady i... ...powiedzmy, �e kolacje... ;) Nie -- nie mia�em... > przyzna�, �e czyni� to bardzo sprawnie... A! Wi�c jednak umiesz!!! No... To mo�e jednak warto mie� ;) nadziej�. :) To do debila? Nie, nie debila -- do zatwardzialca, �wietlickiego, kt�ry uzna�, �e za pomoc� nienawi�ci ,,zbuduje'' mi�o�� i kt�ry ,,podarowa�'' mi ksi��k� o podobnie brzmi�cym tytule... ('Dlaczego warto mie� nadziej�') W efekcie zamiast zwiedza� z Asio�eck� Hiszpani� -- jestem bezrobotny. :) Kto stoi na przeszkodzie do zarabiania przeze mnie pieni�dzy i wszystkiego, co za tym si� wlecze? Ano rodzinna firma, kt�r� �w zatwardzialec zamiast zamkn�� jednym k�apni�ciem -- postanowi� odbudowa�, licz�c na cuda. ;) (i mog� to udowodni�, ale nie teraz, a raczej nie [tutaj i teraz]; niby jestem dobrze chroniony przed skutkami mego pisarstwa, ale jednak k�sany jestem i wol� czasami milcze�) > i smacznie :) ale perspektywa codziennego gotowania Raz na jaki� czas mog� je�� obiad odgrzany. :) (poza tym -- raz na jaki� czas mo�esz nie k�pa� si� w wannie i zadowoli� si� prysznicem) > nie bardzo mi odpowiada, chocia� o "codziennym" gotowaniu > mowy nie by�o! No w�a�nie. Podobnie jak i o codziennej k�pieli w wannie. :) Pod prysznicem te� jest fajnie. Mam nadziej�, �e nie masz patologicznie du�ych piersi... Bug mi �wiadkiem, �e takie patologiczne bywaj�... Nawet mu pokaza�em takie z Toronto (cho� pono� z Berlina) mierzone miar� metryczn�. ;) > To mo�emy sie um�wi� tak, �e za ka�de skorzystanie > z Twojej wanny - obiad w moim wykonaniu gratis ;) Nie gratis, ale za wann�. :) Mo�emy. :) Dorzuc� olejki, p�yny do k�pieli, myde�ka do delikatnej sk�ry, szampony... Wszystko najlepszej klasy.... (bo w Arkedocji wszystko powinno by� najlepsze) > To chyba najlepsze rozwi�zanie, prawda? Najlepsze? Nie... Lepiej by by�o, gdyby� robi�a tak�e �niadania, ale zadowol� si� samymi obiadami. :) �artuj� oczywi�cie -- to dobre rozwi�zanie. :) > >�niadania bym m�g� robi� ja -- przynosi�bym je do ��ka... :) > Ale na razie doszli�my przecie� to etapu "wanny" i nawet jeszcze o kolacji > mowy nie by�o...Rozumiem, �e u Ciebie od obiadu do �niadania kr�tka droga ;) No... Droga do�� d�uga... W mi�dzyczasie jest kolacja,p� dnia i ��ko... To znaczy noc -- chcia�em napisa�. :) > Pozdrawiam Ja tak�e. :) > Nowicjuszka -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/....