X-Google-Thread: 1045ba,1c06fb8f41a1ad36 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news1.google.com!news1.google.com!news4.google.com!news2.volia.net!newsfeed01.sul.t-online.de!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: SPROSTOWANIE! Date: Thu, 23 Feb 2006 05:07:19 +0100 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 122 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 165-143.82-139.bia.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: inews.gazeta.pl 1140667644 7963 82.139.165.143 (23 Feb 2006 04:07:24 GMT) X-Complaints-To: usenet@agora.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 23 Feb 2006 04:07:24 +0000 (UTC) /pl.rec.ascii-art: Eneuel X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 607 635935 i 85 7463797 X-Priority: 3 X-User: eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja Xref: g2news1.google.com pl.rec.ascii-art:705 "Eneuel Leszek" dsg96h$57o$1@news.task.gda.pl > -- a� w ko�cu odm�wiono mi przyj�cia do pracy na Ekonomii > (liczy�em powa�nie na to, �e od 01 pa�dziernika ubr. > rozpoczn� prac� etatow�) i �mier� (jak na stosie -- bo > p�on�li �ywcem -- tak jak prosi�em) licealist�w i uczni�w > technikum elektrycznego -- jak�e wymowna �mier�, po kt�rej > nadesz�o wreszcie opami�tanie ,,duchownych'' i ukojenie... > > -- I Liceum Og�lnokszta�c�ce -- moje liceum > -- Technikum Elektryczne -- a mnie czyniono elektrykiem > -- na terenie �om�y -- na Samula terenie > -- w p�omieniach -- tak�e wymowne, cho� trudniejsze do zrozumienia > -- jechali do Cz�stochowy -- dok�d od chyba kilkunastu lat chodzi� > Samul, kt�ry pozbawi� mnie prawa do �ycia w zamian za to, �e mu > przeszkodzi�em w odwiedzeniu biblioteki watyka�skiej... > -- nie zgin�a katechetka, cho� mia�a najgorsze miejsce, > najbardziej nara�one -- i jest to moja tajemnica (B�g > jakby ci�� skalpelem; mo�e nie B�g, a wi�c kto -- z tak� > precyzj�?) niekoniecznie zwi�zana z tym, �e chcia�em > by� bogatym m�em katechetki, a raczej niezwi�zana > z tym faktem zupe�nie > -- wypadek ma miejsce w przededniu mojego zatrudnienia, > do kt�rego przecie� nie dosz�o... (co zosta�o mi > zakomunikowane 15 wrze�nia ubr.) > Mo�e jeszcze warto zauwa�y�, �e w wypadku ginie tak�e kierowca lawety z samochodem na pok�adzie: -- Samul stara� si� ,,mod�ami'' i nie tylko ,,mod�ami'' uczyni� mnie handlarzem u�ywanych samochod�w. Mia�em zaj�� si� tym interesem razem z opisywanym przeze mnie ,,hrabi�'', Piotrem Stanis�awem Pi�reckim, kt�remu Samul, przy okazji spowiedzi, zezwoli� na �amanie VI przykazania, z uwagi na fakt, i� ,,hrabiego'' opu�ci�a prawowita, �lubna ma��onka. :) -=- Zdr�wka. :) -=- Dzie�, w kt�rym rozmawiam z dziekanem Ciborowskim i miejsce -- te� s� wymowne. :) Dniem jest, czy raczej by� 20 czerwca 2005 roku -- Mi�dzynarodowy Dzie� Uchod�cy, miejscem za� budynek Wydzia�u Ekonomii, w kt�rym wisi :) stosowna tablica informacyjna. :) -=- Uczelnia, na kt�rej pracowa�em dziewi�� (9) lat, kt�ra na moich oczach zdefraudowa�a mi�dzy innymi pieni�dze przy okazji zakupu bezu�ytecznego programu ,,bibliotecznego'' UniKat (od s��w 'uniwersalny' i 'katalog') do biblioteki g��wnej oraz z�o�onych z popsutych cz�ci 27 (?25?) ,,komputer�w'' na Wydziale Humanistycznym, nie znalaz�a miejsca pracy dla mnie, cho� nigdy, moje decyzje dotycz�ce zakupu czy to sprz�tu, czy to oprogramowania, nie by�y nietrafione. :) Oba zakupy, o kt�rych pisz� wy�ej, mia�y miejsce na kr�tko przed moim zatrudnieniem w wy�ej wymienionych miejscach. W przypadku UniKatu -- zaproponowa�em jedynie odst�pienie uczelni od wyp�acenia cz�ci nale�no�ci, z uwagi na fakt niedotrzymania warunk�w umowy ze strony producenta owego� UniKatu, kt�rego nazwy ju� nie pami�tam :) -- mie�ci� si� w budynku fabryki obuwia 'Syrena', w Warszawie. Producent �w nie wykona� modu�u sieciowego, przez co uczelnia zmuszona by�a do zakupu oprogramowania NetWare i poniesienia niezapowiedzianych :) koszt�w. :) Oczywi�cie to ja �w NetWare zakupi�em, zainstalowa�em i przy okazji zarobi�em. :) Wcze�niej poinformowa�em dyrektora biblioteki, pani� Elwir� �liwi�sk� o mo�liwo�ci promocyjnego ,,zakupu'' Alepha z nieistniej�cej ju� dzisiaj firmy Tomasza Chlebowskiego. Niestety w tamtym czasie �w Aleph uznany zosta� przez dyrektora za bezwarto�ciowy ze wzgl�du na polskie wymogi -- tak zwan� fok�. :) (bibliotekarze zapewne wiedz�, jak �w skr�towiec odczyta�) Promocja mia�a polega� na ,,bezp�atnym'' :) przekazaniu pe�nego oprogramowania (wraz z jego instalacj�) w zamian za promowanie Alephu w Polsce. :) O tym, i� Aleph jest systemem z prawdziwego zdarzenia dowiedzia�em si� od wspominanego Iszkowskiego. :) Jednoosobowa firma Tomasza Chlebowskiego by�a swego czasu najwi�kszym dystrybutorem procesor�w, koprocesor�w itp. ko�ci w Europie �rodkowej i Wschodniej. :) P�niej przekszta�ci�a si� w dwie sp�ki z osobowo�ci� ;) prawn� -- bodaj�e sp�ki z o.o. (a mo�e akcyjne -- ju� nie pami�tam) P�niej, przy milcz�cej zgodzie masy innych polskich firm komputerowych tego kalibru, Tomasz Chlebowski bankrutowa�... (dzi� s� inne czasy i takie co� nie bulwersuje, ale w�wczas by�o jeszcze normalnie :) i by�a to zapowied� tego, co ma miejsce w�a�nie teraz; warto chyba doda�, �e bankructwo tego rodzaju k�adzie si� smutnym cieniem na wszystko dooko�a i nie jest korzystne dla nikogo) Gdybym to ja mia� zdecydowa� o zakupie ww. komputer�w -- zakupi�bym je u siebie, :) to znaczy w mojej firmie ,,AMG'' (od Anna Monika Gress, nie od autoryzowanego niemieckiego rasera Mercedes�w, kt�rego nie zna�em, nadaj�c w stosownych urz�dach nieoficjaln� naw� swojej firmie) by�yby to tajwa�skie Acery zakupione w stabilnej firmie, znanej uczelniom polskim -- DHI (Domu Handlowym Informatyki, wcze�niej Domu Handlowym Nauki) podobnego kalibru (z procesorami 80286 i podobnym wyposa�eniem) za podobne pieni�dze :) i zarobi�bym przy okazji na ma�y domek lub mieszkanie. :):):):):):) Acery by�y komputerami bardzo dobrej jako�ci i by�y doskonale znane uczelni. :) Z ich powodu dosz�o do konfliktu pomi�dzy mn� i firm� Info-Serwis (Infoserwis -- by� mo�e) z Bia�egostoku. Konflikt zosta� rozstrzygni�ty w niekorzystny dla mnie spos�b przez wymienionego przeze mnie p�niejszego dyrektora IBM Polska. (pisz� o nim przy okazji pieni�cego si� Ludwika, b��kitnych but�w i formy pisemnej/ustnej umowy; pami�tam i nazwisko, i imi� i wygl�d owego p�niejszego dyrektora i pami�tam bardzo dok�adnie nasze rozmowy -- w DHI odpowiada� za nasz region, st�d troch� ze sob� rozmawiali�my; oczywi�cie (; nie przypominam sobie ;) �adnego (; niecenzuralnego ;) s�owa, kt�re wypowiedzia�em poirytowany zachowaniem mojego znajomego, S�awka Kruka -- Ravena, a kt�re to s�owa/o by�y/o doskonale s�yszane przez ,,po�ow�'' pracownik�w DHI, w tym i przez sekretark�, kt�ra mnie co najmniej :) nie lubi�a, co demonstrowa�a a� nazbyt wydatnie -- nie m�wi� tu o p�niejszej sympatycznej sekretarce przyby�ej ;) z SoftPointu, wcze�niejszej pracowniczce biblioteki, :) Dorocie, kt�rej nazwiska ju� nie pami�tam) Do DHI oraz do owego p�niejszego dyrektora IBM Polska urazy za owo rozstrzygni�cie nie chowa�em, nie chowam i nie zamierzam chowa�. Podobnie rzecz si� ma z Wac�awem Romanowiczem z Info-Serwisu i jego wsp�lnikiem, kt�rego nazwiska ju� nie pami�tam, cho� pami�tam jego wygl�d :) (pot�ny cz�owiek) i jego uzasadnienie odmowy serwisowania sprzedawanego przeze mnie sprz�tu. :) (m�wi� w�wczas o bieganiu po Warszawie ,,jak kot z pe�nym/chorym p�cherzem) :) Jak si� okaza�o -- serwisowanie takowe i tak nie by�o dla mnie potrzebne. :) -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' leszekc@@alpha.net.pl '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;, .;. . .;\|/.... OA: |________________________________________________| -- koryto ;)