X-Google-Thread: 1045ba,756074737ede2ada X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news2.google.com!news4.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Petycja Date: Sat, 12 Aug 2006 03:39:34 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 161 Message-ID: References: <1xpqmcs78rap7$.qs0032gkm0tx$.dlg@40tude.net> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: 10-152.89-161.tel.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.task.gda.pl 1155346779 23235 89.161.10.152 (12 Aug 2006 01:39:39 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Sat, 12 Aug 2006 01:39:39 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 505 704562 i 85 7463797 Xref: g2news2.google.com pl.rec.ascii-art:1126 "Eneuel Leszek" eb5h8f$ptp$1@news.task.gda.pl [..] > Swego czasu domaga�em si� prawnie sprawiedliwo�ci (za po�rednictwem s�d�w) > i wiem, �e polskie pa�stwo jest bezsilne wobec silnych tego pa�stwa obywateli. > Przy okazji mog� pochwali� s�dzi�w, jakich przysz�o mi spotka� za ich rozs�dek > i niech�� pod��ania ,,za orkiestr�'', ale ju� tego samego nie mog� powiedzie� > o komornikach -- tych spotka�em kilku i tylko jeden wygl�da� na porz�dnego. > Reszta inkasowa�a zaliczki i ,,wykazywa�a si�'' dzia�alno�ci�. Tak zwany pech > (a raczej co� innego) chcia�, �e zna�em prac� tych komornik�w do�� dok�adnie > i wiem, �e nie tylko sympatyzowali z moim d�u�nikiem mimo wyrok�w s�dowych, > lecz i pracowali tak, abym na pewno niczego od swego d�u�nika nie otrzyma�. > (poza by� mo�e tak zwanym ,,w mord�'' lub ,,po ryju'') Do dzisiaj (?po o�miu latach?) komornik nie potrafi� �ci�gn�� z mego d�u�nika 50 z�otych (wraz z kosztami upominania si�, kt�re zapewne s� ju� wielokrotnie wi�ksze ni� owe 50 z�otych) za spraw� karn� -- koszt�w procesu. Pracowniczka komornika wy�mia�a mnie :) za to, �e nie domaga�em si� koszt�w plus odsetek i da�a mi do zrozumienia, �e tych 50 z�otych nigdy nie odzyskam. :) Nie odzyska�em te� koszt�w procesu za nies�usznie wydany (niezgodnie z prawem (rozprawa by�a popisem drwiny :) s�dzi z prawa polskiego) wyrok zaoczny za rzekome nieop�acenie ,,czynszu'' za mieszkanie. Pow�d, czyli m�j administrator mia� �wiadomo�� tego, i� wysy�a wezwanie na adres pod kt�rym nikt nie mieszka�, cho� zna� i m�j numer telefonu i adres, pod kt�rym mieszka�em. :) Oczywi�cie nikt tego wezwania nie odebra�, ale s�dzia napisa�a w aktach, �e wezwanie dor�czono :) w spos�b prawid�owy. :) A ,,czynsz'' by� wp�acony, na dodatek na podawane przez administratora konto, ale op�ata wr�ci�a nie z mojej winy, a ja -- nie by�em powiadomiony ani o ,,problemie'', ani o ,,tocz�cej si�'' sprawie. :) A wr�ci�a, gdy� administrator zadrwi� sobie, podaj�c (: niew�a�ciwe konto. :) P�ki p�aci�em osobi�cie -- sympatyczne panienki w banku przymyka�y oko, ale pewnego razu nie ja zap�aci�em (bo mnie nie by�o) i sympatyczna panienka w banku cofn�a przelew. :) ??By�o to s�dowe wyr�wnanie ;) za wyrok zaocznie wydany na mojego d�u�nika??. :) Tyle tylko, �e ja si� nie ukrywa�em, a m�j d�u�nik -- owszem. I niestety innego wyroku ni� ten zaoczny s�d wyda� nie m�g�, gdy� wydaj�c �w wyrok -- by� zwi�zany wyrokiem w sprawie karnej. :) (obecno�� Purzeckiego nie mog�a niczego zmieni�) Ale tak w og�le -- to prawnik�w uwa�am za jednych z najbardziej porz�dnych ludzi w Polsce. :) BTW -- moje pisma procesowe tworzy�o kilka os�b: -- dwie rasowe zecerki kontrolowa�y poprawno�� ortograficzn� -- jeden rasowy sk�adacz tekstu stosownie to ,,zapisywa�'' -- studenci prawa ,,robili'' za prawnik�w; raz wynaj��em prawnika rasowego (jego wej�cie w moj� spraw� by�o podobne do zrzucenia bomby atomowej; oczywi�cie wygra�em ja) Takie oto by�y owoce mod��w ksi�dza Alfreda Butwi�owskiego z Turo�ni Ko�cielnej, p�niej z Wasilkowa. :) Sk�d wiem, �e to jego mod�om zawdzi�cza�em telewizj� kablow� w Sok�ce? Pisa�em wielokrotnie, �e uwa�ne obserwowanie �wiata udziela nam odpowiedzi na wszystkie zadane i niezadane :) Bogu pytania. :) M�j d�u�nik pozbawi� mnie b�ogos�awionego spokoju, pieni�dzy, po�rednio doprowadzi� do dewastacji panny (a mo�e i pani) ;) Mercedes, pom�wi� mnie o kradzie� i pobi� oraz obieca�, ;) �e zabije mnie i mego ,,biologicznego'' ojca. Za odst�pienie od egzekwowania sprawiedliwo�ci przed s�dem -- ojciec przekaza� mi jedno z mieszka�, ale zapomnia� ;) o tym fakcie powiadomi� ,,rodziny'', kt�re mnie p�niej latami przeklina�y za okradanie :) rodzic�w. :) D�u�nik w ko�cu musia� opu�ci� Polsk� (bo ja bywam zawzi�ty) i uda� si� na wygnanie do USA. Zanim si� tam uda� -- na przyk�ad zaprasza� pracowniczki komornika :) na wycieczk� i zapewnia�, �e po viagrze mu stoi prawid�owo. :) A sk�d to wiem? Bo mam uszy i je�li co� robi� -- to robi� porz�dnie, z zaanga�owaniem. :) Pracowniczki by�y przeze mnie ,,inwigilowane'' ;) przez wi�cej ni� jedn� osob�/instytucje. :) (niby te osoby mog�y si� za moimi plecami zm�wi�, ale raczej jest to nieprawdopodobne) Boje s�dowe by�y wprawk� przed pr�b� budowania rozleg�ych sieci komputerowych. Jak wiadomo -- z budowania z ,,biologicznym'' ojcem si� wycofa�em. :) BTW -- ojciec domaga� si� mi�dzy innymi tego, aby jego praca zosta�a ,,pob�ogos�awiona'' nie tylko przez ludzi typu Iszkowski, ale tak�e przez prezydenta Polski. Niedomy�lny jednak B�g wys�ucha� mod�ow mojego jca niezgodnie z intencjami -- nawi�za�em jedynie kontakt z Goldmoonem -- te� Kwa�niewskim. :) Aha -- i bug tak�e mi pomaga�. ;) Zainicjowana przez Samula wojna domowa (podsycana odwieczn� :) nienawi�ci� rodzinn�, o kt�rej Samul wiedzia� ode mnie) niemal doszcz�tnie mnie wyniszczy�a i tylko dzi�ki Azalandzkiej Kr�lewnie odzyska�em si�y. :) Niestety, czy raczej na szcz�cie -- na ko�cu tej drogi B�g przed laty postawi� �mier� w roli stra�nika mojej niezale�no�ci i raczej nikt o zdrowych zmys�ach nie pu�ci pary z tak zwanej g�by w sprawie, o kt�rej ujawnienie Samul, s�uga Bo�y, modli si� od tylu ju� lat... :) Moim zdaniem nikt tej prawdy (bo to jednak prawda) nie pozna. :) Ani Samul, ani nikt inny, a nawet ci, kt�rzy pami�taj� i znaj� t� spraw� osobi�cie -- pozapominaj�, :) gdy� b�d� ba� si� �mierci, :) zwiastunem kt�rej by�o to, co obrazkuje ta mapka: http://www.leszekc.w.tkb.pl/lotzen/baran/baran.png 40 KiB A ja -- chyba sobie kupi� barek. :) Nie po to, aby pi� alkohol, ale w celu takim, aby podnie�� nieco monitor komputera. ;) W dupie mam mod�y i przekle�stwa. :) Szkoda mi Syreny i Wilczycy. I nie wiem, kt�rej bardziej. Obie mieszkaj� nad tym samym morzem. : ) Obie maj� w swych duszach zaszyte szale�stwo i rado��. :) Jedna jest nadmiarowo bogata, druga biedna. :) Jednej nie podoba�o si� moje w�chanie_si� z Korteriuszami, :) drugiej za� moje z nimi wojowanie... :) Obie potrafi� kocha� ludzi sobie najbli�szych -- jedna nami�tnie, druga wytrwale... A raczej -- �al mi utraconego czasu, kt�rego ni� mi nie zwr�ci... Obie s� jeszcze w wieku, o kt�rym si� m�wi, �e panna ,,jest na wydaniu''. ;) Jedna ma imi� Anna i to z jej powodu zakocha�a si� we mnie AniaG, gdy� niedomy�lny B�g nieprawid�owo ;) rozpatrzy� pro�by matki Syreny. :) Ma�oretki -- te� wymodli�a matka Syreny. By� mo�e nie tylko ona, ale ona tak�e. I jakby z �alem wypowiedzia�a, �e razem ze swoj� c�rk� podarowa�aby mi ca�y �wiat, albo i wi�cej, gdyby tylko mog�a. I ja jej wierz�, gdy� w Azalandii co� mnie spotka�o nietypowego... Nad brzegiem Zatoki Puckiej... Ale nie mo�e -- gdy� mi�dzy nami jest s�uga Bo�y, Henryk Samul... :) Syren� przed laty wymodli�a mi pewna dziewczyna paj�cza :) i tak�e ja sam... Mam nadziej�, �e kt�rego� dnia B�g upomni si� o te wszystkie dziewczyny i te wszystkie sekundy mojego �ycia, kt�re utraci�em z powodu Samula. O wszystkie moje i nie tylko moje �zy... ...i rozwiane nadzieje. E. :)