X-Google-Thread: 1045ba,17c3c7af06f9dad9 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news2.google.com!news3.google.com!news4.google.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.task.gda.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: =?iso-8859-2?Q?Re:_Rysunkowa_historia_o_tym=2C_jak_Vitro_straci=B3_skrz?= =?iso-8859-2?Q?yd=B3a?= Date: Thu, 3 Aug 2006 18:01:45 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 128 Message-ID: References: <19yhw600ohtgw.1tthi37hdl8jc.dlg@40tude.net> Reply-To: "Eneuel Leszek" NNTP-Posting-Host: 10-152.89-161.tel.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: news.task.gda.pl 1154620973 24254 89.161.10.152 (3 Aug 2006 16:02:53 GMT) X-Complaints-To: abuse@news.task.gda.pl NNTP-Posting-Date: Thu, 3 Aug 2006 16:02:53 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 505 704562 i 85 7463797 Xref: g2news2.google.com pl.rec.ascii-art:1081 "Wilu" 19yhw600ohtgw.1tthi37hdl8jc.dlg@40tude.net > Pamietasz? Fajnie, ale dzisiaj bym tego chyba > juz nie napisal/powiedzial. Czemu; bo logika > pare razy mnie juz przerosla. :-) > Mam nowego boga, nazywa sie wielki zielony > dolar. ;-) Z tego co mnie wiadomo -- zmiana wyznania nie jest grzechem. ;) Nawet zawieranie mieszanych ma��e�stw ;) grzechem nie jest. :) Tak utrzymywa� ksi�dz Stefen Dusza z pozna�skiego wydawnictwa, s�dz�c mylnie, i� zg�aszam si� do niego z (; porad� sercow�, ;) kt�ren o �mierci trzynastoletniej Elfy napisa� co� na kszta�t: -- Takie historie si� zdarzaj�. Drogi Leszku Dzi�kuje za list. Ksi�dz jest od s�uchania i nie ma w tym �adnej niestosowno�ci, �e zwracasz si� do ksi�dza. widz� ,ze masz bardzo wrazliiwe sumienie. Historia, jak� podajesz zdarza si� w�r�d ludzi (ja mam 65 lat). Nie mo�emy uzyska� jasnej odpowiedzi na wiele pyta� jakie niesie ludzkie �ycie Nie bardzo rozumiem tylko dlaczego meczy Ci� �mier� m�odej dziewczyny Je�eli rozmawia�e� z ni� tylko jeden raz - a raczej przez przypadek ona odebra�a telefon - nie widz� powodu by si� obwinia� za jej �mier�. ten splot okoliczno�ci jest do�� wydaje si� przypadkowy. Nie wiem czy Pani - matka tej c�rki jest samotna - jaka jest r�nica wieku miedzy wami - gdyby nadal ona Ci� interesowa�a. Sprawa ma��e�stw mieszanych jest teraz nieco �atwiejsza - cho� opcja o jakiej piszesz by�aby ciekawsza i prostsza. [..] Ks. Stefan dusza Tre�� listu nie jest zmieniona, a jedynie nanios�em drobne poprawki typu inne z�amanie linii/wiersza i/lub/oraz przesuni�cie kropki ko�cz�cej zdanie, tak aby by�a na swoim miejscu. :) Oczywi�cie Pani matka :) nie interesowa�a mnie jako ewentualna ma��onka i nigdzie nie zdradza�em ;) si� z ch�ci� jej po�lubienia. :) (DeBeiXy z korespondencj� udost�pni� na ��danie -- i to nie tylko prokuraturze) Wracaj�c do �mierci Elfy: �ycie niczego nie niesie -- nie niesie te� i odpowiedzi. :) Odpowiedzi udziela B�g. :) To znaczy -- m�j B�g udziela, nie wiem, jak si� to ma do innych Bog�w lub bog�w. :) �mier� Elfy zapad�a mi w serce, bo nie potrafi�em si� z t� �mierci� pogodzi�, cho� zanim sie urodzi�em -- ju� by�em Dzieckiem �mierci, kt�ra mnie chroni�a przez ca�e moje �ycie. :) Oczywi�cie nie obwinia�em si� ,,za jej �mier�'' i nie obwiniam, bo i jakiej mojej winy mo�na tu upatrywa�? Mnie poddaje si� torturom psychicznym bardzo cz�sto. :) Przed trzema laty -- niemal codziennie. :) Ale ja, przed wielu, wielu laty ,,odkry�em'', �e wystarczy opanowa� l�k przed �mierci�, aby opanowa� tak�e l�k przed �yciem, gdy� w najgorszym wypadku -- czeka nas w tym �yciu w�a�nie �mier�. :) Inn� osob�, z kt�ra zosta�em rozdzielony (niejako przez �mier�?) jest oczywi�cie Marta -- Kr�lewna Azalandii, kt�ra cho� nie umar�a, �yje daleko ode mnie, przez co nie potrafi� si� z ni� spotka�. :) Nie potrafi� si� spotka� w ciele, bo stale o niej o my�l�. :) Karmelita�ska nienawi�� rozdzieli�a cia�a i �wiaty materialne, ale nie rozdzieli�a dusz, i nie zabi�a Tej, kt�ra mia�a odwag� i prosi�, i bra�, :) najwyra�niej pami�taj�c s�owa Modlitwy Pa�skiej 'Ojcze nasz...', nie za� ojcze m�j i tylko m�j. :) Tak wi�c, cho� niby dla mnie umar�a -- �yje i rozwija si�... A pami�� o Niej -- pod��a za mn�, dok�dkolwiek id�... Cho� mia�a zaledwie pi�� lat, gdy j� spotka�em, nie znalaz�em do dnia dzisiejszego nikogo, kto by dor�wna� Jej M�dro�ci. :) W Dojlidach, kt�re niegdy� pono� nale�a�y do Litwy, jest park (a w parku Wy�sza Szko�a Administracji Pa�stwowej) i ten park -- przypomina mi Krokow� z Azalandii (Google) i oczywi�cie ca�� Azalandi�... I Mart�. :) I gdy tak chodz� po tym parku, my�l�, �e innych ukarano �mierci� najbli�szych, podczas gdy ja za moj� g�upot� (za traktowanie Karmelitanek Bosych ze Szczecina jak ludzi rozumnych i przyja�nie nastawionych do �ycia) zap�aci�em �mierci�, :) kt�rej wyrok pewnego dnia b�dzie uchylony, bo cho� Kr�lewna dla mnie jakby umar�a -- wci�� przecie� �yje na tym �wiecie. :) Oczywi�cie wola�bym i z Ni�, i z Jej kuzynkami czy siostr� przemierzy� Ziemi� Azalandii w poszukiwaniu Ziemi tej Duszy (czy Duch�w), kt�ra (czy kt�re) mnie ci�gnie (czy ci�gn�) do siebie, od kiedy tylko pami�tam, zamiast o Ziemi tej jedynie rozmy�la�. :) Os�onino jest po�o�one w wymarzonym do podr�owania i zwiedzania miejscu. :) Dooko�a jest pi�knie (cho� tereny s� zaniedbywane celowo przez polskie w�adze) i wsz�dzie jest blisko. :) Gdy nas ludzka z�o�� roz��czy Ja i tak odnajd� Ci�... [oczywi�cie s�owa niemoje] -=- Co do wielko�ci i koloru dolara -- mnie si� wydaje, �e wszystkie banknoty dolarowe s� r�wne i �aden nie jest zielony, :) ale szanuj� pogl�dy innych ludzi. :) -=- Co do Twojego boga -- musisz ;) niestety go dzieli� z innymi, przede wszystkim z polskim duchowie�stwem Ko�cio�a rzymskokatolickiego, gdy� to tak�e ich b�g. :) Mo�e nie w zielonym wydaniu dolara, ale og�lnie w wydaniu pieni�dza i (; �rodk�w trwa�ych ;) typu budynki... ;) BTW tych �rodk�w -- chyba wypad�em z terminologii ekonomicznej... A kiedy� by�ym w tym niez�y/mocny... :) No nic... Jako� to b�dzie.... -=- Tak wi�c Wilu -- wszystkiego dobrego Ci �ycz� na drodze z Twoim nowym bogiem, :) kt�rego deficyty i mnie dosi�gaj�, cho� przed laty udzielono mi ,,b�ogos�awie�stwa skarbca'', w skuteczno�� kt�rego jednak od czasu do czasu niepotrzebnie w�tpi�, bo przecie� jednak nadal na wszystko mi starcza, cho� �yj� jak pies -- na pod�odze i w samotno�ci... E. :)