X-Google-Thread: 1045ba,d60772f46d84bca7 X-Google-Attributes: gid1045ba,public X-Google-Language: POLISH,Latin2 Path: g2news2.google.com!news2.google.com!news1.google.com!news.germany.com!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.torun.pl!not-for-mail From: "Eneuel Leszek Ciszewski" Newsgroups: pl.rec.ascii-art Subject: Re: Ascii-Artowa lekcja j. hebrajskiego. Date: Wed, 2 Aug 2006 22:52:54 +0200 Organization: =?iso-8859-2?Q?Arkedocja-Azalandia_:=29_Budowa_dobrych_stosunk=F3w_z_Elfa?= =?iso-8859-2?Q?mi._:=29?= Lines: 71 Message-ID: References: Reply-To: "Eneuel Leszek Ciszewski" NNTP-Posting-Host: 10-152.89-161.tel.tkb.net.pl Mime-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Trace: flis.man.torun.pl 1154552120 29424 89.161.10.152 (2 Aug 2006 20:55:20 GMT) X-Complaints-To: usenet@man.torun.pl NNTP-Posting-Date: Wed, 2 Aug 2006 20:55:20 +0000 (UTC) X-Priority: 3 /pl.rec.ascii-art: Eneuel C-Koordynaty: N 53�06'48", E 23�08'38", 1992 Arkedocja X-MimeOLE: Moje numery telefonu: 505 704562 i 85 7463797 Xref: g2news2.google.com pl.rec.ascii-art:1075 "Vitro" eaquoi$hp0$1@atlantis.news.tpi.pl > > Tak wi�c marnuj� czas i dybi� na jakiego� Vitra, ;) z kt�rym mo�na pogada�... > UWAGA, UWAGA! Prezentuj� spos�b odmieniania mojego imienia przez przypadki! > przypadek pytania pomocnicze odmiana > --------- ------------------ ------- > M. kto? co? Vitro > D. kogo? czego? Vitro > C. komu? czemu? Vitro > B. kogo? co? Vitro > N. z kim? z czym? Vitro > Msc. o kim? o czym? Vitro > W. o! Vitro! > Istnieje tak�e alternatywny spos�b polegaj�cy na odmianie to�samego imienia > "Vitron": > przypadek pytania pomocnicze odmiana > --------- ------------------ ------- > M. kto? co? Vitro, Vitron > D. kogo? czego? Vitrona > C. komu? czemu? Vitronowi > B. kogo? co? Vitrona > N. z kim? z czym? Vitronem > Msc. o kim? o czym? Vitronie > W. o! Vitro!, Vitronie! > Oczywi�cie obie alternatywy mo�na miesza� ze sob� i u�ywa� zamiennie. G�rna jest jednak �atwiej�sz� do nauczenia si�. ;) > Warto te� zauwa�y�, �e "Vitro" jest w�a�ciwie zdrobnion� form� od "Vitron". > (BTW Mo�e kto� wrzuci te tabelki do FAQ, �eby si� przysz�e pokolenia nie > pope�nia�y tego mog�cego mie� straszliwe konsekwencje b��du :-D?) W razie czego -- jestem za. :) > Wie co Eneuel? Jak b�d� mia� du�o pieni�dzy, to zabior� Eneuela na jak�� > wycieczk�, np od Afryki albo na Bliski Wsch�d. Wola�abym pojecha� z panienk�. Pedera�ci (czyli kap�ani Mi�o�ci) oczywi�cie wymadlaj� mi m�skie towarzystwo. :) Trudno im mie� to za z�e: 'Kochaj bli�niego jak siebie samego'. Skoro duchowni rzymskokatolickiego Ko�cio�a (przynajmniej w Polsce) s� homoseksualni, uwa�aj� mnie te� za takiego. Podobnie i kot, przynosz�c do domu upolowanego szczura lub mysz -- uwa�a, �e przynosi cz�owiekowi przysmak. :) Na dodatek �wietlicki mymadla mi towarzystwo fizyk�w, gdy� ,,zdradzi�em'' mu przed laty, �e akurat na Fizyce pracowa� bym nie chcia�. :) Oczywi�cie, gdyby kap�ani Mi�osci ;) nie odganiali mnie tak sutecznie od pracy -- mia�bym pieni�dze i m�g�bym �y� tak, jak B�g przykaza�. :) Niechaj moje �ycie b�dzie nauczk� dla innych, kt�rym przyjdzie do g�owy ,,p�acenie na Ko�ci�''. :) Kiedy� czyta�em bajk� o ch�opaku, kt�ry uwolni� bied�, za co zosta� ,,wynagrodzony'' jej (czyli biedy) wierno�ci�: Bieda -- Nie opuszcz� Ci� a� do �mierci w zamian za to, �e mnie uwolni�e�! A bieda owa by�a zamkni�ta wewn�trz ko�ci przez jakiego� z�o�liwca. :) > > Wracamy do figleta... Do figleta wr�c� w innym po�cie. ;) E. :)